Hvor en almindelig skærm typisk har formatet 16:9 eller 16:10, er en ultrabred skærm normalt 21:10. Det giver et enormt skærmareal og mulighed for at have flere skærmbilleder på samme skærm. Med mindre skrivebords-kabel-rod til følge.

Se lige frem! Har du taget stilling til det, du kigger på lige nu? Ikke indholdet, men skærmen det står på?

Skærme kommer i mange størrelser, og når vi kigger rundt på edgemo-kontoret er det ikke ligefrem et stringent landskab af monitors, der rammer øjet. Nogle sidder bare foran deres bærbare, andre bruger én 24" lavprisskærm til de daglige gøremål, og en håndfuld sidder med to eller tre store skærme, for at holde styr på ordreflows, ERP-systemer, sociale medier, og hvad vi ellers monitorerer i en moderne virksomhed.

Ligesom familievillaer, mikrobiler og det gennemsnitlige amerikanske BMI, bliver skærme større. Der skal være plads til mere på en skærm i dag, end for få år siden. Nogle tyer derfor til flere skærme ved siden af hinanden. Men der findes et alternativ: U L T R A B R E D E skærme.

Hvor en almindelig skærm typisk har formatet 16:9 eller 16:10, er en ultrabred skærm normalt 21:10. Det giver et enormt skærmareal og mulighed for at have flere skærmbilleder på samme skærm. Med mindre skrivebords-kabel-rod til følge.

Seneste eksempel på den ultrabrede skærmtrend, der er landet her på kontoret, er Samsung S34E790C. Her er tale om en 34" ultra wide monitor. Og så er den buet. Men er det nu smart? Vi har kigget nærmere på herligheden.

Først og fremmest er den pæn. Den pryder ethvert skrivebord, og selvom den er større end de fleste andre skærme, fylder den ikke meget i kontorlandskabet i forhold til eksempelvis to skærme på et bord. Skærmarealet er en anelse mindre end to 24” skærme ved siden af hinanden. Det betyder, at du uden problemer kan have to store, eller tre lidt smallere vinduer åbne side om side.

Farvegengivelsen er ganske god. Testet op mod et godt IPS-display er det svært at spotte forskellene. Mange grafikere vil dog nok betænke sig, på grund af skærmens krumning, der kan have en tendens til at snyde øjet lidt. Det tænker man dog ikke så meget på, hvis man sidder med tekstbehandling, regneark eller lignende. Her vænner øjet sig hurtigt til den buede skærm, og det føles behageligt at skærmens yderkanter er lige så tæt på øjet som midten.

Ved levende billeder giver skærmen et super sprødt billede. Krumningen tilføjer billedet lidt ekstra dybde. Selvom det ikke er 3D, bliver man alligevel suget lidt ind i spillet/filmen/animationen, når man får udvidet sit synsfelt, som det er tilfældet her.

Skal du købe den? Det kommer an på, hvilken monitor, der passer til dit behov. Eller til dine kollegaers. For medarbejdere med to skærme er det oplagt at overveje en ultrabred skærm i stedet. Den giver mulighed for at køre med vinduer som Lync, Slack eller Outlook åbne, samtidig med, at man arbejder i ”fuld skærm” på en anden del af skærmen.

Har du lyst til at prøve Samsung S34E790C? Så kig forbi edgemo og få en demonstration. Vi giver en kop kaffe.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.