"Windows Autopilot er da bare cloud imaging, ikke?!" Der hersker mange forestillinger om, hvad Windows Autopilot er og kan; én ting er dog sikkert - det er ikke cloud imaging! Se det mere som en pendant til Apple Business Manager, Samsung Knox Mobile Enrollment eller Android zero-touch - specifikt til Windows-enheder.

Jeg plejer at kalde det et excel-ark i skyen, der tvinger enhederne hen til et MDM/EMM-værktøj, fx MEM/Intune, når en enhed startes første gang eller ved fabriksnulstilling. Men Windows Autopilot er mere end det. Meget mere end det.

Prøv en 2-timers workshop og få en step-by-step-guide til, hvordan I kommer igang med Windows Autopilot

Jamen, hvad er Windows Autopilot ?

Windows Autopilot er en samling af teknologier, der samlet anvendes til at gøre enheder klar til brug. Men det er ikke baseret på imaging, som vi kender det fra gamle dage, men nærmere provisionering.

 • Imaging er den traditionelle måde at klargøre enheden til slutbrugeren. Her er enheden klar til brug, når brugeren modtager den
 • Med Windows Autopilot bliver enheden først klargjort, når brugeren er logget ind på enheden! Dét ændrer selvsagt brugeroplevelsen og kan opfattes som spildtid for brugeren, hvilket dog kan løses ved at anvende Windows Autopilot Pre-provisioning. Dermed pre-provisionerer og udruller man enheden med applikationer, politikker og indstillinger inden afsendelse til brugeren.

Styrken i Windows Autopilot er, hvordan det letter pre-stagingen af enheden. Når en enhed først tændes, konfigureres den automatisk i forhold til brugeren, baseret på brugerens AD-objekt og konfigurationen i MDM/EMM-værktøjet. Brugeren skal kun udføre enkelte trin - de resterende tilmeldings- og konfigurationsopgaver automatiseres.

Windows Autopilot revolutionerer - med en ensartet brugeroplevelse - måden man udruller, nulstiller og genanvender Windows-enheder, uanset producent og uden it-afdelingens involvering.

NAVNE OG FORKORTELSER
Vores branche er notorisk kendt for at skifte navne på både teknologier, produkter og producenter. Derfor får du her et kort overblik over nogle af elementerne, vi gennemgår i artiklen.

 • Apple Business Manager, tidligere kendt som Apple DEP
 • MDM = Mobile Device Management
 • EMM = Enterprise Mobility Management
 • MEM = Microsoft Endpoint Manager = Microsoft Intune's nye navn
 • MEMCM = Microsoft Endpoint Manager Configuration Manager = SCCM's nye navn
 • ConfigMgr-agent = SCCM-agenten's nye navn
 • Pre-provisioning = White Glove

Gevinsterne ved Windows Autopilot

Med Windows Autopilot kan vi lette transitionen fra et on-premise device management-system til et cloud-baseret - via standardiserede og let tilgængelige løsninger med utallige administrations- og partnermuligheder. Vi kan nemlig bruge Windows Autopilot med MEM/Intune stand-alone eller koble det med MEMCM/SCCM via Co-management, og faktisk provisionere en enhed med en ConfigMgr-agent via Windows Autopilot. Uanset hvor brugeren er!

Med et korrekt opsat Windows Autopilot setup, baseret på MEM, kan vi levere på følgende scenarier:

 • Windows Autopilot user-driven mode
  Provisionér og konfigurér enheder, så slutbrugere selv kan sætte dem op via login med Azure AD-oplysninger
 • Windows Autopilot self-deploying mode
  Provisionér og konfigurér enheder, så de automatisk opsættes til fx kiosk-enhed eller digital signage - der er dog udvidede krav til hardwaren heri
 • Windows Autopilot Reset
  Fabriksnulstil en enhed og re-provisionér den til ny brug
 • Pre-provisioning
  Pre-provisionér og udrul en enhed med applikationer, politikker og indstillinger, inden afsendelse til brugeren
 • Windows Autopilot for existing devices
  Udrul Windows 10 på eksisterende Windows 7- og 8.1-enheder.

Hvad kræver det?

Du kan bruge Windows Autopilot enten med MEM/Intune eller med MEMCM/SCCM via Co-management. Der kræves behørige MEM-licenser og Azure Active Directory Premium - og så stilles der krav om Windows build på enheder til Windows Autopilot.

Sådan registreres enheder i Windows Autopilot

Når vi afsender enheder til dig eller dine brugere, registrerer vi automatisk enhederne i Windows Autopilot, herunder at enhederne tilhører jer og jeres Microsoft tenant. Når du eller dine brugere pakker enheden ud, starter den og logger ind, starter opsætningen. Men vi kan faktisk gøre det endnu bedre, for fra vores Warehouse og Configuration Center kan vi udføre Pre-provisioning, så jeres enheder pre-provisioneres og udrulles med applikationer, politikker og indstillinger, inden vi afsender. Det giver en fantastisk slutbrugeroplevelse!

Sådan kommer du igang

I edgemo er vi ret begejstrede for dét, Windows Autopilot kan og gør for både arbejdspladsen, men i allerhøjeste grad også for de ansatte - brugerne. Siden lanceringen har vi arbejdet en del med Windows Autopilot, og den store udvikling, der er sket inden for netop dette område, gør, at vores højt certificerede Infrastructure Specialists er hjemmevante i nøjagtigt dét, Windows Autopilot kan, herunder hvordan det opsættes korrekt. Vi har endda "papir på det" som autoriseret Microsoft Partner med blandt andet "Windows and Devices: Gold" og "Enterprise Mobility Management: Gold".

Min anbefaling er at starte ud med en inspirationsworkshop. Det tager 2 timer, og udbyttet er en overordnet step-by-step-guide til, hvordan I kommer igang med Windows Autopilot via MEM/Intune.

Vidste du?

Windows Autopilot er ikke kun for Windows-enheder, men kan faktisk også bruges til at pre-provisionere Microsoft HoloLens 2. Det er smart. Vi tror også, at det kommer til Surface Hub 2S snart.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.