Skrevet af

Annika Simonsen, Business Relationship Manager

Heidi Damsgaard, Inside Sales Specialist

Siden julen 2016 har vi haft elever som en del af Inside Sales teamet. For edgemo har det været entydigt positivt, derfor har vi også besluttet at fortsætte med elevprogrammet og søger nu elever igen. Men hvad mener eleverne selv? Vi har spurgt Heidi, Helle, Mikkel og Annika om, hvordan det er at være elev i edgemo.

I edgemo har de gode relationer altid været en kerneværdi, og en forudsætning for at vores forretning overhovedet kan løbe rundt. ”Relationerne giver dig lyst til at gøre det godt for både kunden, og den sælger du assisterer” mener Heidi.

"Jeg blev ret grebet af historien og den kampgejst, der er i edgemo" siger Annika. Hun startede som handelselev med speciale i e-handel - i edgemo kalder vi det Inside Sales Trainee. Hun har egentlig en baggrund indenfor sundhedssektoren, hvor hun arbejdede i mange år, men en dag skulle der ske noget nyt.

En karrierevejleder hjalp hende med at pejle sig ind på handel som et potentielt nyt arbejdsområde, men at hun lige endte i it-branchen hos edgemo, var lidt af et tilfælde. Sådan var det faktisk for tre af vores fire elever.

Læs mere og kontakt Annika

For Mikkel var beslutningen om at søge en elevplads i it-branchen mere oplagt. Selvom Mikkel kun er 20 år, har han nemlig masser af erfaring fra en række små iværksættervirksomheder. Behovet for en hjemmeside til en af dem, gav ham et skub i retning af webudvikling.

"Da jeg startede hos edgemo, troede jeg, at jeg vidste alt muligt om it. Men at lave en hjemmeside giver ikke nogen forståelse for, hvordan serveren bagved hænger sammen. Pludselig skulle jeg finde ud af, hvilke dele man bruger til et SAN, eller hvilken kode et nordisk tastatur til en bærbar har i Navision."

Mikkel er dog hurtigt kommet ind i tingene og har allerede fået egne faste kunder. Hans gode it-forståelse er en del af forklaringen, men manglende viden om it er ikke en hindring for succes i Inside Sales.

Læs mere om Mikkel og kontakt ham

”Din viden om it skal nok komme” mener Helle, der startede som edgemo-handelselev i starten af 2018 .

"Der er altid en god portion dokumentation eller en god kollega, der kan hjælpe" forklarer hun. "Og mange leverandører er også vildt gode til at give råd og vejledning om alternativer, hvis den vare, du mangler, er i restordre eller udgået" siger Helle, og Mikkel tilføjer, at det er vigtigt, at man ikke er bange for at spørge om noget. ”Hvis jeg er usikker på noget, så ved jeg, at der er nogen i mit team, der har svaret siger han.

Læs mere og kontakt Helle

"Egentlig troede jeg, at jeg ville lave noget med økonomi" fortæller Heidi. "Jeg var i tvivl om jeg overhovedet skulle sende ansøgningen, men ledelsen overbeviste mig om, at jeg i det mindste skulle komme til en samtale."

Til samtalen var kemien med Tina så god, og opgaverne lød umiddelbart spændende, at Heidi takkede efterfølgende ja, da hun blev tilbudt elev-stillingen, som hun færdiggør i december 2018.

"I starten fik jeg mulighed for at sidde nogle dage sammen med økonomiafdelingen. Det var spændende, men jeg blev også pludseligt glad for, at jeg havde valgt en anden vej."

"For mig har det betydet helt vildt meget, at have en god kollega og mentor som Tina" Heidi er - som første elev i afdelingen - ikke i tvivl om, at hun startede privilegeret. "Jeg tror de andre har fået en mere struktureret introduktion, fordi de startede nogenlunde samtidigt, men jeg fik 1:1-oplæring af en af de bedste."

Læs mere og kontakt Heidi

Selvom kun Heidi var mandsopdækket hele vejen, har de andre ikke manglet noget. Tværtimod, mener Annika. "Tillid! Der er så meget tillid til os herude. Selvom man ikke kan svare på et spørgsmål her og nu, har ens kollegaer tillid til, at man finder svaret. Og det gør man. Enten ved at lede selv, eller ved at spørge andre" forklarer hun.

Men tilliden rækker længere end det, siger hun og fortsætter: "Vi får meget ansvar. Der er kunder, som jeg hurtigt er blevet ansvarlig for, og jeg bliver involveret i projekter."

Læs portrættet af Inside Sales Manager Tina Rasmussen

De fire er enige om, at kulturen i edgemo er meget inkluderende. Og selvom edgemo på mange måder er en ”voksen” virksomhed uden de store udskejelser i hverdagen, er der ikke meget branchestivhed over kulturen. ”Jeg kunne bare mærke på huset og stemningen, at det var behageligt at være her,” siger Heidi om sit første besøg i lokalerne. ”Det handler om de kollegaer, man har. Og kunderelationerne. Man kommer til at brænde for det, man laver” fortsætter hun.

I edgemo har de gode relationer altid været en kerneværdi, og en forudsætning for at vores forretning overhovedet kan løbe rundt. ”Relationerne giver dig lyst til at gøre det godt for både kunden, og den sælger du assisterer” mener Heidi.

Har du spørgsmål?

Kontakt os

Hvis du har nogle spørgsmål til hvordan det er at være elev i edgemo, så sidder Heidi og Mikkel klar til at snakke med dig