Ole har testet og lavet en anmeldelse af HP Elitebook 8XX-serien. En designmæssigt superlækker og topsikker bærbar, der tilgodeser både bruger og virksomhed.

HP har netop lanceret nyeste generation af sin mest solgte serie, Elitebook 8XX-serien. Fokus har denne gang været på at skabe en designmæssigt superlækker og topsikker bærbar, der tilgodeser både bruger og virksomhed. Men er det så lykkedes? Det har Ole Bülow, Commercial Manager i edgemo, kigget lidt nærmere på.

Ole testede følgende fire af de nye Elitebooks: 840 G5, 1040 G4, x360 1030 G2 og x360 1020 G2.

Design og kvalitet

Alle modeller er, som hos Apple, lavet af aluminium og skåret af ét stykke - et godt træk, da følelsen af en aluminiums-bærbar bare er plasticudgaverne langt overlegen, foruden at det er gedigent og holdbart. Især skærmbeslagene gjorde jeg meget ud af at teste – både på de almindelige bærbare, men også på flip-udgaven (x360), og denne gang tror jeg faktisk, at de kan holde til at blive rigtig brugt. Lyden er fra B&O. Gør det så lyden bedre? Lidt måske – men ikke revolutionerende.

I forhold til design og kvalitet er blæserne den eneste udfordring, jeg har oplevet. På tværs af alle testede modellerne lever blæserne deres eget liv, kører asynkront (ret belastende) og kører relativt meget – på trods af at jeg er en meget let bruger. Jeg håber, det kan løses med en kommende firmware-opgradering. Er det anderledes end andre producenter? Måske ikke, men jeg finder det irriterende.

Knivskarpt fokus på sikkerhed

HP forsøger i dén grad af differentiere sig via et knivskarpt fokus på sikkerhed. Visse af sikkerheds-funktionerne er lidt for amerikaniserede efter min mening, men jeg er ret vild med følgende udvalgte:

HP Sure View 

Et indbygget privacy screen, som nemt aktiveres via F2-tasten. Det beskytter skærmbilledet mod nysgerrige blikke, fx i offentlige rum og på trafikkerede arbejdspladser. Dermed slipper vi for at klistre et grimt og over tid ulækkert filter på skærmen. Skal tilvælges ved bestilling!

HP Sure Start 

En selvhelbredende funktion, der sikrer, at hackere ikke kan bryde ind i BIOS - en kontinuerlig overvågning af at BIOS ikke er blevet modificeret, og hvis den modificeres, genstarter pc'en og gendanner BIOS til sidst kendte, sikre tilstand. Er systemet så 100% sikkert? Nej slet ikke, det er blot endnu et lag i den samlede sikkerhed, vi skal bygge for vores brugere.

HP Sure Click

Den indkapsler hver browser-fane i sin egen virtuelle maskine. Dermed kan fx en ”PostNord-virus” ikke ramme pc'en, kun den virtuelle maskine, som automatisk slettes, når fanen lukkes. MEN det virker p.t. kun i Internet Explorer og Chromium! Skal det virkelig give værdi, bør det inkludere de mest udbredte browsere.

HP Privacy Shutter 

En indbygget skydelåge i Elitebook 8XX G5-serien, der kan skydes for kameraet og beskytte mod uønsket overvågning. Mon HP lyttede med, da Anders Kjærulf på edgemo summit 2017 prædikede om, at vi skal passe på kameraerne i pc'erne – og tog action?

Administration via MIK

HP har lavet en mindre genistreg med sit Manageability Integration Kit (MIK). Det er et plugin til Microsoft SCCM, hvorfra du kan administrere samtlige HP hardware sikkerhedsfunktioner på alle organisationens HP pc'er – simpelt og nemt fra din SCCM-konsol. Det er smart, det virker – og det sparer tid – og øger sikkerheden. Vores egne SCCM-konsulenter og driftfolk er vilde med det! Hvad synes du?

Vi laver snart en edgemo-aktivitet omkring MIK - tilmeld dig nyhedsbrevet og få direkte besked herom.


Tilbehør

HP har et ret stort udvalg af lækkert tilbehør til modellerne. Lidt atypisk tilbyder HP stadig, at du kan bruge en mekanisk dock til Elitebook 8XX G5-serien – det er mange glade for. Alternativet er de to USB-C docks: Elite og Universal.

Igennem længere tid har jeg testet forskellige producenters USB-C docks, og det virker sjældent helt gnidningsfrit. Min løsning blev en Thunderbolt dock (USB-C); her oplever jeg ingen problemer. Min opfordring til dig er derfor, at du og dine brugere tester begge udgaver og finder ud af, hvad der fungerer for jer, inden I beslutter jer. Vi udlåner gerne demo-modeller af både bærbare og dockingstationer.

 

Opsummering

HP har lanceret deres måske stærkeste line-up af virkelig lækre bærbare pc'er, som brugerne vil elske. De har gjort det nemt for it-afdelingen at administrere dem, og de har adresseret virksomhedernes krav om mere sikkerhed. Kan jeg li det? Yes sir!

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.