Skrevet af

Niels Vejrup Pedersen, Infrastructure Specialist

Hvor lang tid tager det at implementere en ny datacenter-løsning? Hvad koster det? Et forkert estimat rammer din økonomi, din kvalitet – og din tidsplan. Så hvad skal der til for at ramme det præcise estimat? Det giver edgemo-konsulent Niels Vejrup Pedersen og it-chef hos LINCO, Morten Lund-Thomsen, deres bud på.

Hele LINCO's server/storage-setup skulle opdateres, så de stod bedre, sikrere og forhåbentligt billigere i fremtiden. ”Vi er en virksomhed i vækst, og vi var vokset ud af vores server-system. Det var et stort projekt og en stor investering” siger it-chef hos LINCO, Morten Lund-Thomsen. Derfor gik LINCO i marken for at finde nogen, som kunne håndtere deres næsten seks år lange relation til HPE, og som kunne styre projektet med kirurgisk præcision – til den bedste pris.

Det skal ikke være billigt for enhver pris. ”Vi gider ikke arbejde med folk, der underbyder, og vi var helt ærligt nervøse for, om edgemo havde estimeret forkert. Deres tilbud lå under halvdelen af de andre udbyderes tilbud” siger Morten Lund-Thomsen og fortsætter: ”Vi er absolut kritiske, og vi røg tilbage til edgemo hele tre gange og fik det hele gået igennem. Men hver gang vendte edgemo tilbage med svaret: Jamen, det passer”. 

Læs også historien om Niels' backup-projekt hos Intego

Præcist gætværk - Kunsten at estimere 

Tidsestimater er ofte kilde til gråt hår og mistillid mellem leverandør og kunde. I ordets betydning handler det om at anslå eller gætte et omfang i et virvar af ukendte. Men ifølge edgemo’s Niels Vejrup Pedersen, som var leddet mellem LINCO og HPE i dette tilfælde, og dermed også ophavsmand til det opsigtsvækkende estimat, så er der ikke så meget at være i tvivl om - selvom han da også kalder disciplinen Præcist gætteri. ”Det er Tal & Facts”, siger han.

Niels' fem gode råd

  1. Kend din kunde – sådan rigtigt. Hav forståelse for behov, kultur og temperament
  2. Kend baggrund, kontekst og kundens eksisterende system
  3. Hav verdens bedste indsigt i det forespurgte produkt (det er ikke nok at vide, at det er fra HP)
  4. Vær minutiøs, nørdet, pernitten!
  5. Balancér mellem at være konservativ og ærlig

LINCO's råd til det gode projekt

”edgemo kan KUN estimere så skarpt, fordi de kender HPE og 3Par ned i mindste detalje, og fordi de gider sætte sig ind i vores behov. Vi stiller virkeligt høje krav, og vi må nok indrømme, at vi ikke er nemme at imponere. Vi satte selv massivt ind og dedikerede ressourcer 100%, og aftalerne blev holdt på begge sider af bordet – vi var alle på hårdt arbejde” kommenterer Morten Lund-Thomsen, LINCO.

Læs også rejsereportagen fra HPE TSS 2017 hvor edgemo's konsulenter opdaterer deres HPE-viden

Morten og LINCO har i mange år sværget til HPE, men det har vist sig at være altafgørende, hvem der forvalter viden om HPE’s produkter og konstruerer løsningerne. ”Vi bruger HPE af én primær årsag, og det er driftsikkerhed! Vores erfaring med HPE var i forvejen god, så da vi stod overfor den store opdatering, var valget ret let. Vi er meget glade for HPE’s Proactive Care, for det er faktisk proaktivt. Men selv de bedste udstyr kan stables forkert, så alle skal være skarpe”. 

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.