Det er en luksusmaskine. Ikke en, der kommer pakket ind i guld og konfetti, men en lækker pc der oser af gode materialevalg og fremragende samlekvalitet. Den er pæn, ikke prangende, og passer godt ind overalt. Den nye HP ZBook Studio er en workstation pc, der hæver barren.

Det tog lidt tid fra den ankom til jeg kunne få den. Først skulle der laves et image hos Intern IT. Og det var tydeligt, at den nye maskine imponerede oppe på første sal. Pludselig var der i hvert fald en konsulent, der gerne ville låne den til at teste og fejlfinde på nogle projekter, fordi ZBook Studio-maskinen var mærkbart hurtigere end hans egen pc. Og jeg var lige ved at blive bekymret for, om min nye pc mon nogensinde ville lande på mit bord igen, for en overgang var der nærmest kø til at låne den. Men nu står den her. Og den kan alt det, en workstation skal kunne. Alt det, min gamle pc kunne. Bare hurtigere, mere overskudsagtigt. Pænere.

Nogle vil måske mene, at bærbare computere ser ens ud, eller at designet er kedeligt. Egentlig er der jo ikke den store forskel på pc-design efterhånden. Og så alligevel.

ZBook Studio er lækkert, uprætentiøst designet. Den er tynd, grå, med en skærm der går tæt til kanten. Den hører tydeligt til i klassen af kraftfulde laptops, der er tiltænkt brugere med skrappe krav til både æstetik, performance og bærbarhed.

Mindre ventetid – mere arbejdsglæde

Mit brugsmønster adskiller sig nok fra manges. Udover tunge regneark og PDF’er, redigerer jeg video og sætter grafik og billeder op i Adobe Creative Cloud suiten, og det er maskinen helt perfekt til.

HP har udarbejdet seks forskellige personaer for at sikre tilpasningen af hardware til reelle dagligdags brugsscenarier. Input til personaerne kommer fra HP-brugere over hele verden.

For indsnævre den rigtige PC, svarede jeg på en række spørgsmål i HP’s Workstation Finder-værktøj, som kvitterede med en klar anbefaling af denne specifikke ZBook Studio-model. Med 16GB Ram, selvstændigt grafikkort og masser af lagerplads.

Som persona passer jeg ret perfekt på beskrivelsen af en Creative Pro. En kreativ person, der arbejder med indholdsproduktion på især visuelle platforme. Personaen Creative Pro dækker primært over indholds-producenter, designere og grafikere.

Det er især brugen af programmer som Adobe Creative Cloud-suiten, der placerer en bruger som en Creative Pro, men også behovet for at kunne arbejde decentralt fra både mødelokaler, caféer, offentlig transport og hjemmekontoret spiller ind.

ZBook Studio-computeren har masser af overskud. Når den arbejder, er man ikke i tvivl, for så slår blæseren til for at holde processor og grafikkort i topform. Den køler dog også lynhurtigt ned igen, når man er færdig med det hårde arbejde.

Jeg prøvede at tage tid under en videorendering, og ZBook’en bruger under halvdelen af tiden, i forhold til min tidligere pc, på en lignende filstørrelse med ens specifikationer. På den gamle turde jeg nærmest ikke lave andet, når jeg renderede, af frygt for at maskinen ville crashe. På den her kan jeg nemt arbejde videre på andre ting, mens maskinen renderer, og det betyder langt mindre ventetid, højere effektivitet og mere arbejdsglæde direkte forbundet til mit primære arbejdsredskab.

Gnidningsfri dagligdag

Folk taler tit om it som noget, der er i vejen og generer. Sikkert fordi det føles som et personligt angreb, når noget ikke virker. Mine tidligere pc’er har været ramt af en del hardwareproblemer, fordi de simpelthen ikke har være stærke og kraftfulde nok til de opgaver, jeg har siddet med. Der har i hvert fald været plads til forbedring, og det synes jeg i den grad, jeg har fået.

Jeg bruger computeren mest i en dock på skrivebordet. Så selvom tastaturet er virkelig godt på den, med masser af plads til fingrene, og perfekt taktil feedback på tastetryk, er det ikke så ofte jeg bruger det. Det samme gælder trackpad’en, der som en sidebemærkning er den bedste af sin slags, jeg har prøvet på en pc.

Computeren kommer ikke meget med på tur, men jeg er meget ind og ud af kontoret til møder og den slags, hvor jeg har maskinen med. Når jeg er retur på kontoret, kobler jeg den på dock’en på mit skrivebord, og det er en fornøjelse at se skærme tilslutte og skifte over på min primære skærm øjeblikkeligt. Ikke noget med at stå og søge, eller koble til og fra flere gange. Det kører helt gnidningsfrit.

En sejr til arbejdshesten

På trods at det slanke ydre, de delikate detaljer og et materialevalg, der leder tankerne hen mod de absolutte designgiganter, er HP ZBook Studio en arbejdshest. Eller måske nærmere en ulv i fåreklæder. Den æder dagligdagens små gøremål råt, og den tygger sig fermt igennem selv de tungeste opgaver, jeg kan presse den ud i.

Det er ikke en pc for alle, men alle grafik- og videoprofessionelle, der vil opgradere deres arbejdsglæde med en maskine, der trækker hårdt fra land på både design og performance, kommer helt sikkert til at holde af den.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.