Skrevet af

Claus Baden, Business Relationship Manager

Her i branchen er vi vant til at måle værdi, performance, ROI, oppetid og mange andre konkrete tal. Vi er måske ikke helt så skarpe til at kvantificere andre ting. Arbejdsglæde eksempelvis. Eller den oplevede værdi ved at have det rigtige udstyr, selvom de fleste nok er enige om, at det kan være tæt på ulideligt, når udstyret ikke spiller 100%.

Især under det corona-krisen, hvor hjemmearbejde pludselig blev et vilkår fremfor en arbejdsgode, har mange medarbejdere i danske virksomheder oplevet, hvad det rigtige udstyr gør for arbejdsdagen. Det handler nemlig ikke bare om pc, bordhøjde og siddestilling. Skærm, tastatur, mus, headset og andre tilslutningsmuligheder er mindst lige så vigtige. Pludselig er bordet fyldt op med kabler og gadgets. Så hvordan skærer man ned for rod på skrivebordet, mens effektiviteten sikres?

edgemo og HP er gået sammen om at demonstrere et cleandesk setup i vores salgsafdeling. Det er simpelt: Én skærm som centrum for alt andet, der foregår på skrivebordet. Og kollegerne er temmelig glade for det.

Mere orden, mindre kaos

Den store HP S340c-skærm troner på Torben Christensens skrivebord. Flankeret af en dagslyslampe på hver side - og med to gummiænder svømmende i et lille akvarie ude ved kanten - er skrivebordet antitesen til hele cleandesk-tanken. Lige ved siden af viser Morten Arknæs, hvordan han tolker det ultimative skrivebords-zen. En sort bordplade med skærm, mus og tastatur. Intet andet.

Morten er en af hovedarkitekterne bag cleandesk i edgemo. Han afskyr rod og går op i, at kontoret ser rent og pænt ud. En arbejdsplads skal ikke udstråle kaos, men orden. Kaos er forbeholdt den store aflange skuffe under bordpladen, hvor man kan gemme sine personlige ting af vejen. Tyggegummi, kvitteringer, kuglepenne og den slags.

Tanken er, at den rene arbejdsflade skaber ro og orden. Der er ikke opbevaringsplads til mere end det absolut nødvendige, og med en lille smule fællesdisciplin på kontoret, sikrer det, at ting ikke hober sig op. Der er måske en lille dosis daglig stressbekæmpelse i det.

På beskrivelsen kan det lyde næsten sterilt. Men sådan opfatter man det ikke på kontoret. Det er et arbejdsrum, ja. Men der er også plads til den gode, faglige sparring, såvel som den venskabelige snak. Og ingen bliver irriteret over andres rod. Så selv med de små antiautoritære statements - som gummiænderne på Torbens bord - er det et rart lokale at træde ind i.

Rigeligt med skærm

HP-skærmen er centrum i setup'et. Den 34" store, buede skærm svarer i skærmareal næsten til to 24"-skærme ved siden af hinanden. Det giver masser af plads til at køre flere vinduer ved siden af hinanden, uden at man kommer til at mangle noget i det enkelte vindue.

Skærmen fungerer som USB-C dock for den bærbare pc, så alt tilbehør kan tilsluttes skærmen direkte eller gennem en lille ekstra USB-hub, hvis de to indbyggede porte ikke er nok. Og selvom den i sig selv er rigeligt stor til de flestes behov, er der mulighed for at daisy-chaine flere skærme til hinanden, så man kan proppe rigtig mange ting på sit virtuelle skrivebord, nu hvor det fysiske helst skal være ryddeligt.

Fleksibilitet i et moderne kontorlandskab

Et indbygget webcam kan trykkes ned i skærmen, når det ikke er i brug. Skærmen har også B&O-lyd i form af højttalere på fronten, og touchknapper til styring af lydstyrke og opkaldsfunktioner som mikrofon-mute.

Men ét er mængden af features - et andet er oplevelsen af, hvordan alting spiller sammen. Her er den helt store fordel at HP-skærmen er det eneste interface, du skal bekymre dig om. Flerskærmssetups via dockingstationer kan have en tendens til at fejle eller kræve genstart for at fungere gnidningsfrit, men mine kolleger oplever ingen problemer overhovedet. Claus Fogh Sørensen siger faktisk direkte, at han aldrig har oplevet noget bedre eller mere velfungerende. Skærmen virker altid første gang, pc'en sættes i.

En ekstra bonus ved, at det hele kører så gnidningsfrit, er, at flere kan bruge samme arbejdsplads. Vi har både kolleger og gæster, der jævnligt kigger forbi, og som nemt kan koble sin pc på hele skrivebordssetup'et med USB-C. Det øger fleksibiliteten på kontoret en hel del.

Kræver lidt indstilling

En ting, der dog ikke øger fleksibiliteten, er skærmens manglende mulighed for højdeindstilling. Her skal HP dog have ros for at lytte til kundefeedback og sørget for, at de modeller, vi kan købe nu, kan hæves og sænkes for optimal arbejdsstilling.

Da jeg selv fik den nye skærm, gik der et stykke tid, før jeg fik den indstillet rigtigt, og jeg endte med at sidde med ansigtet lidt for tæt på. Så det kan anbefales at arbejde lidt med indstillingerne for skærmzoom. Jeg har en anden skærm derhjemme, som kræver andre indstillinger, og jeg har i hvert fald ikke selv knækket koden helt endnu.

På salgskontoret har vi installeret luksusmodellen - den gode skærm og det lækre tastatur. Det giver glade medarbejdere. Jeg er ikke i tvivl om, at det gode kontorsetup er en investering i både medarbejdertilfredshed i form af det komplette it-frustrationsfravær og i godt arbejdsmiljø. Men det er som altid også en økonomisk afvejning af, om det er den ene eller anden model, man vil gå med. Uanset hvad, så er cleandesk og den medfølgende fleksibilitet værd at overveje på ethvert kontor.

Ovenstående model er erstattet af HP E344c Curved Display - se den på shoppen.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.