Med overskriften Klar til at imponere og en lang feature-liste er der fyret godt op under forventningerne til HP’s nye laptop-flagskib, HP Elite Dragonfly. HP tog ikke let på opgaven, da det kom til at spec’e deres Dragonfly. Måske netop derfor endte de med verdens letteste konvertible laptop. Men kan kvalitet vejes? Hvis en laptop fra øverste hylde skal testes, så skal det være på lige vilkår. Vi sendte den derfor direkte op til vores egen CEO, Lars Andersen, til en hård prøvetur. Hvordan dét gik, kan du læse her.

Siden anmeldelsen blev skrevet, har Lars Andersen skiftet job. Det ændrer dog ikke anmeldelsens karakter eller Lars' tilgang til produktet.

Det kører bare, fra man sætter sig til den

Som overskriften indikerer, må vi fra start slå fast, at Lars er ganske glad for sin Dragonfly. Så hvorfor læse videre? Jo, det interessante er jo, hvorfor, ikke sandt? Lars Andersen har - med årtier i it-branchen og snart 20 år som leder, chef og direktør - haft uendeligt mange højkvalitets-pc’er i hænderne. Flere end de fleste af os. Hans sammenligningsgrundlag er altså mere end gennemsnitligt solidt. Dertil kommer, at han har oplevet at skulle stille krav til en maskine på alle niveauer i en virksomhed – fra gulvet til direktionsgangen. Så ja, derfor. 

Daglig brug

Lars går også lige til sagen: ”Jeg har haft den til daglig brug som min primære kontor- og rejsepc i en måned nu, og det er bare en gedigen pc. Den er installeret med ansigtsgenkendelse, og det hele kører bare, fra man sætter sig til den. Også første gang”.

Betragtninger fra en hverdag med Dragonfly

”Min hverdag er ret omskiftelig og flyvsk, og som rejse-pc er Dragonfly'en fantastisk. Årsagen er en kombination af specs, features og design: Jeg er lige stået af en flyver, og der kommer den til sin ret. Den er utroligt let, og jeg bruger den også som flip-pc (Lars hentyder til, at pc'en er konvertibel, red.). Den har nogle privacy features, som gør arbejdet på rejsen lettere. Fx privacy-filteret, som dog virker en smule anderledes end HP’s første filter-version. Nu bliver skærmen mørk, hvor den før blev lys, men det kræver nok bare lidt tilvænning. Cam-shutteren bruger jeg sjældent. Jeg er ligeglad med, at nogen ser med – så får de jo også noget pænt at se på”, lyder det kækt fra vores direktør og stifter.

Den testede Dragonfly's

Specs

RAM: 16 GB 2133 MHz
OS: Windows 10 64 bit
Processor: Intel Quad Core i7 1,8 GHz 8. gen.
Skærm: Ultralys 1000 nits FHD med touch
Privacy: HP SureView G3 + camshutter
Sikkerhed: HP Sure

Blå som guldsmeden

HP lægger selv op til det med beskrivelsen af deres Dragonfly – denne maskine gør ikke bare. Den tager sig ud og gør sig til. Maskinen er skåret ud af ét stykke magnesium, og de forskellige udformninger i chassiset er diamantskåret. Men dét, Lars som det første bemærker, er farven: ”Den er meget indbydende. Den er jo metallicblå - som insektet guldsmeden, den er navngivet efter - det er en mega lækker farve”. Omkring det øvrige design fortæller han: ”Det er et flot og lækkert keyboard og trackpad, som er helt lydløst, og har et satin-agtigt feel. HP har også formået at få præcist nok luft ind, så tasterne ikke rører skærmen, når den er klappet sammen. Og så fungerer touchskærmen upåklageligt”.

Features: ”Jeg har ikke engang gidet at tage min oplader med”

På dagen, hvor interviewet for denne anmeldelse finder sted, er Lars ude at rejse. Fra A til B i fly og en hel arbejdsdag på destinationen, før turen går tilbage sent om aftenen. Optimale forhold at teste Dragonfly’s generelle performance! Første del af interviewet finder sted i en taxa fra lufthavnen. ”Vi kan jo starte med batteriet”, siger Lars fra bagsædet. ”Jeg har ikke engang gidet at tage min oplader med, for batteriet holder nemt en hel dag”, fortæller han med henvisning til den udvidede batterilevetid - en feature, HP selv fremhæver. Den holder umiddelbart vand. ”Derudover har den en god performance på netværket. Den hænger meget fint på – selv her fra taxaen med 130 km i timen er der ingen afbrydelser”.  En Dragonfly tilbyder valgfri 4G LTE i Gb-klassen og Wi-Fi 6, naturligvis med gigabithastighed. ”Det gælder også hjemme hos edgemo, hvor den fint hopper rundt på vores forskellige netværk uanset hvor”.

Den testede HP Dragonfly kommer med Intel i7 processor og med hele 16 GB RAM. Og dét kan mærkes, fortæller Lars, som konstaterer, at den ikke siger en lyd. Den kæmper ikke for livet under hård belastning. Og aprospos lyd: ”En dragonfly har jo de her fine B&O-højtalere, som bare lyder rigtig godt. Det er en super feature, som også ser godt ud, da det er skåret ind i kabinettet”.

En sikker løsning?

Lars kommer ikke nærmere ind på det, men det ændrer ikke ved, at HP’s eget sikkerhedskoncept, HP Sure, er installeret på Dragonfly'en. Så i disse tider, hvor sikkerhed er på alles bevidsthed, får du her et overblik over, hvad Sure-pakken blandt andet indeholder:

  • HP Sure Sense: Antivirus med AI, som kan stoppe endnu ikke definerede trusler
  • HP Sure Click: Ransomware- og Malware-beskyttelse
  • HP Sure Start Gen5: Selvreparerende BIOS, som beskytter mod firmwareangreb
  • HP Sure Run Gen2: Forsvar mod hacking
  • HP Sure Recover + Embedded Reimaging Gen2: Automatiseret genoprettelse
  • HP Manageability Integration Kit: Image- og sikkerheds-administration via Microsoft SCCM

Konklusion – flere guldsmede på vej

At dette er en anmeldelse i happy-go-lucky-kategorien, kan vi ikke anfægte. Og som udtryk for, at maskinen er sine ord værd, har Lars besluttet, at én drage ikke er nok. Der er bestilt HP Elite Dragonfly-maskiner til hele edgemo’s chefgruppe. ”Det er en maskine, men kan regne med – og med en flot fremtoning. Så hvis man selv er dygtig til at køre sin Image Assistant, så man altid sørger for at være opdateret på sin software og sine drivere, så kan det ikke gå galt”, slutter Lars Andersen.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.