Skrevet af

Thomas Laursen, Infrastructure Specialist

Alex Sørensen, Infrastructure Specialist

Temaet for HPE TSS - Transformation in Action - var yderst velvalgt. For transformationen i it-verdenen er tydelig og varsler om en fremtid, hvor vi skal til at anskue drift og infrastruktur på en ny måde.

En fremtid, hvor vi i højere grad frigør os fra de vante rammer, og hvor data kan flyde mellem lokationer, cloud'en o.l. uden begrænsninger. Konferencen handlede om at støtte op om udviklingen via nye løsninger, opdateringer og forfinelse af det kendte.

Flere end 2500 teknikere og presales mødtes 6.-10. februar i Cannes til HPE's årlige Technology and Solutions Summit (TSS) - også Alex Sørensen og Thomas Laursen, infrastructure specialists i edgemo, som her fortæller om nogle af nyhederne derfra.

For med tusindvis af primært tekniske sessioner på kun 4 dage kan kun et lille udpluk af de mange spændende nyheder og tiltag bringes her. Læs om...

 • Visioner bliver til brugbare realiteter
 • Udrul en ny virtuel maskine på sekunder
 • Backup repository kan ikke længere angribes af ransomware
 • Storage med samme hastighed og latency som RAM-moduler
 • Største funktionsløft i 3PAR's historie
 • Simplere licensering: all inclusive
 • Kan du holde til mere? 

Visioner bliver til brugbare realiteter

Ét af de helt store emner var Composable Infrastructure - en helt ny måde at håndtere infrastruktur på, og navnligt automatisere de opgaver, der normalt er en del af at implementere compute, netværk og storage på.

Med releasen af HPE Synergy - især i kombination med den nye HPE Oneview 3.0 - begynder visionen faktisk at blive en brugbar realitet. For simplificeringens skyld sammenligner vi Synergy-konceptet med Bladesystemet, men management- og deployment-funktionaliteten er markant forstærket. Det hedder ikke længere et blade enclosure, men en Synergy Frame. Hertil kommer to vigtige komponenter:

 • Synergy Composer er den centrale komponent til management af compute, netværk og storage; reelt baseret på en embedded HPE OneView med fuld funktionalitet og med mulighed for at administrere kompatible enheder uden for selve den Synergy Frame, den sidder i.

 • Synergy Image Streamer kan sammenlignes med et repository for images, der kan streames ud til de enkelte enheder i flere frames.

Der isættes fuldt virtualiseret netværk, FC- og FCoE-enheder i den enkelte frame, som udgør den såkaldte Synergi Fabric og kan kombineres på flere måder. Udover disse kan der isættes storage-enheder direkte i en eller flere frames, med op til 72 HDD's, baseret på SSD eller spinning disks. Denne storage kan så tildeles compute-enheder i samme eller andre frames. Samtidigt kan der til den omtalte Synergy Fabric tilsluttes eksterne netværks- og storage-enheder såsom 3PAR StoreServ mfl.

Udrul en ny virtuel maskine på sekunder

Alt bindes sammen med HPE OneView, som forestår bl.a. udrulning af virtuelle servere, tildeling af netværksressourcer og storage, overvågning, phone-home m.m. Alt er konfigureret i templates, som forestår hele den trivielle udrulning og konfiguration af en ny server - fuldstændig automatiseret og transparent i baggrunden. Det betyder, at man blot kabler og konfigurerer sin Synergy Frame initielt, hvorefter alt andet er virtualiseret og kontrolleret via templates. Via førnævnte Image Streamer opbevarer denne automatisk alle udrullede Images for forskellige virtuelle maskiner, og knytter disse sammen med de definerede templates.

Dermed kan man på sekunder udrulle en ny virtuel maskine, hvis den kan dækkes af en af de tilgængelige templates. Og det nye er, at denne defineres som en nyinstallation - der er altså ikke blot tale om at klone eller kopiere, men en helt ny konfiguration!

"Det har vi kunnet længe med Citrix Provisioning", kommenterer en af Citrix-konsulenterne tørt. "Ja, på de virtuelle servere, men ikke på hardwaren", svarer Thomas igen. Mere om dén dialog en anden dag.

Med HPE Oneview Plugin for VMware VCenter 8.0 kan man styre alt, OneView orkestrerer, direkte fra VMware Vsphere WEB-klienten. Det betyder, at fx udviklere uden infrastruktur-indsigt nu kan udrulle infrastruktur og servere på minutter - en opgave der førhen krævede 3-4 specialister og en meget lang tidshorisont. Tilsvarende kan man blot nedlægge serveren og tilknyttet infrastruktur, når den ikke længere skal bruges - det frigives tilbage til den samlede ressource pool, som udgør the composable infrastructure.

Dette produkt er intet mindre end revolutionerende og et område, man bør holde godt øje med, for epoken er kun lige begyndt!

Backup repository kan ikke længere angribes af ransomware

HPE StoreOnce 3.15.1 rummer også nye spændende muligheder - navnligt i selskab med Veeam Backup & Replication suiten.

 • StoreOnce kan nu integreres direkte til Veeam som globalt deduplikerende backup repository. Dermed kan man ikke længere blot lave backup copy mod StoreOnce, nu kan man skrive direkte til denne med full source side deduplikering m.m.

 • StoreOnce og Veeam understøtter nu IVMR-funktionaliteten (Instant Virtual Machine Recovery), der muliggør instant recovery direkte fra StoreOnce repository.

 • Full Virtual Lab / Surebackup-integration understøttes i den nye version til StoreOnce.

 • En ikke uvæsentlig feature ved Veeam-integration til StoreOnce er, at al kommunikation og datatransfer foregår via et dedikeret REST-API, udviklet af Veeam og HPE i samarbejde. Det betyder, at der fx ved angreb af Ransomware etc. ikke tillades direkte skriveadgang til backup repositoriet på StoreOnce, som dermed ikke kan angribes.


HPE & Veeam: Integration summary

 

Storage med samme hastighed og latency som RAM-moduler

For HPE Proliant Server er den mest banebrydende nyhed frigivelsen af NVMe-baseret storage (Non-Volatile Memory express), baseret på battery backed up NAND-kredsløb.

Det muliggør i alt 16 NVMe-enheder - dvs. i alt 128 GB lynende hurtig storage, der opererer med samme hastighed og latency som RAM-moduler! Det har beviseligt hævet især databasemiljøers performance med en faktor 25-30!

Pt. findes NVMe NAND-enhederne desværre kun i 8 GB, men 16 GB ventes meget snart - tests er i gang.

Største funktionsløft i 3PAR's historie

Sluttelig til det længe ventede HPE 3PAR-funktionsløft via release af Inform OS 3.3.1. Releasen betegnes som den største i 3PAR's historie og med alt for mange nyheder til, at de kan beskrives her. Vi nævner kort de væsentligste:

 • Adaptive Data Reduction, en funktionalitet - der dækker over Zero Detection, Deduplikation, inline Compression samt den nye data packing-teknologi, som kun HPE kan tilbyde - som effektiviserer lagring af skrevet data på 3PAR.
 • Enhanced deduplication engine
 • Faster VM Clones
 • Enhanced read / write performance
 • Serviceprocessor ver 5.0 og SSMC 3.1
 • Larger Files system Size op til 64TiB
 • ISCSI protocol optimization betyder 40% mindre latency på ISCSI trafik
 • 3PAR Peer Persistence 3DC (3 datacenter) support
 • RMC (Recovery Manager Central) - NEW 3-2-1 application data protection med cloud integration
 • HPE SMART SAN 2.0 med OneView integration.
 • VVOLS Support for ISCSI and Replication
 • Remote Copy enhancements - Auto Syncronize der automatisk synkroniserer RC Groups efter en site failover

Endelig introduceres de længe ønskede PCI Combo cards, som muliggør 3PAR Connectivity med følgende optioner: 2x16Gb FC+2x10Gb Ethernet eller 2x10GbE+2x10Gb ISCSI.

Simplere licensering: all inclusive

Helt revolutionerende opgiver HPE nu den granulerede licensering af HPE 3PAR Store Serv-systemerne og går i stedet all inclusive-vejen. Fremadrettet licenseres pr. node, og så er alle funktionaliteter på én gang licenseret - inklusive fx Recovery Manager Central og SMART SAN.

Og dog...! Én funktionalitet kræver stadig en ekstra licens, nemlig data-at-rest encryption, som ikke er med i den simplere licenseringspolitik.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.