Skrevet af

Niels Vejrup Pedersen, Infrastructure Specialist

Flemming Lind Christensen, Infrastructure Specialist

Thomas Laursen, Infrastructure Specialist

HPE’s årlige partnerkonference, HPE Technology & Solutions Summit, blev afholdt i marts 2021. Vi har samlet de vigtigste punkter derfra i dette – for edgemo – nye format: edgemovie. edgemovie er en lille videohapser, du kan afspille, fx imens du sorterer sokker, og blive klogere på ny teknologi eller få en sådan-gør-du-guide.

Tilbage BC (Before Corona) foregik konferencen i udlandet, og i edgemo plejede vi at følge vores deltagelse op med en rejsereportage med nyhederne derfra. Nu sløjfer vi ”rejse” og nøjes med en reportage fra online-konferencen. Og man skulle næsten tro, at konferencen også havde fået corona, for det var lidt halvsløjt med nyhederne denne gang. Måske fordi HPE lægger i kakkelovnen til de helt store nyheder på HPE Discover 2021, som afholdes i juni for kunder og godtfolk. Sæt X i kalenderen 17. juni, hvor vi formidler nyhederne derfra live fra edgemocca-studiet!

Der var dog nogle nyheder på TSS, der var værd at bide mærke i - bare se med herunder!

Aruba networking

Aruba Fabric Composer er et orkestreringssystem til datacentre, hvormed man kan klargøre, administrere og visualisere hele sit netværk, end-to-end – endda med API-integration til andre orkestreringssystemer fx fra VMware og Nutanix. Det, der før tog uger at sætte op, tager nu kun få dage eller sågar timer – mon ikke det får en gavnlig indflydelse på tiden forbundet med implementering af datacentre. Alene visualiseringen helt ned til den enkelte switch-port(!) er en stor gevinst, fx i forbindelse med fejlsøgning.

Aruba Edge Service Platform (ESP) blev lanceret allerede i juni 2020. Alt i netværket styres fra ét centralt sted – Aruba Central. Platformen består af tre byggesten:

  • Connect: Forbind fx wireless og wired netværk, IoT-enheder, remote lokationer osv.
  • Protect: Beskyt tingene – her er integration til tredjeparts-produkter
  • Analyze & Act: Samler blandt andet alle telemetrikker i Aruba Central på sikker vis

På TSS præsenteredes to nye switche til Aruba’s egenudviklede switch-portefølje: CX 6100, en lille branch access switch, samt CX 8360, en datacenter switch. Der er desuden nye VSF features, fx den hvor man kan stacke automatisk via et enkelt tryk på en knap.

SimpliVity og StoreOnce

HPE SimpliVity Software 4.1.0 gik live den 1. marts 2021. Dermed fik vi blandt andet den længe ønskede support af vSphere 7 (foruden support af Kubernetes) - her kommer Thomas med et vigtigt råd i forhold til VCSA update (se videoen)! Der er også kommet Data Protection direkte i Cloud Volumes. Det betyder, at vi - helt uden brug af backup-software - kan lave backup til cloud. Det er er dog ikke som en Disaster Recovery aaS-løsning; du kan altså ikke spænde dine virtuelle maskiner op i skyen – det er kun til backup og restore. På deployment-siden har man automatiseret metoden, så vi via et pre-check kan tjekke, at alle netværkskomponenter o.l. er korrekt konfigureret, inden vi ruller ud.
Sidst men ikke mindst har man lavet Bandwidth throttling; så har du flere clustre, kan du nu styre, hvor meget af nettet imellem clustrene, der udnyttes, når du laver backup, kloner og migrationer.

Den nye SimpliVity-node, HPE SimpliVity 380 G x24, er ikke vanvittigt epokegørende. Man har udnyttet alle disk slots, så vi nu kommer op på 32 TeraByte. Det gør 380 og 380 G-serien næsten identiske. Der går da også rygter om, at 380 falder fra på grund af dens efterhånden overflødige hardware-accelerationskort.

StoreOnce-nyhederne er så hemmelige, at Thomas ikke må vise slides på de tre nye hardwaremodeller: en entry level, en medium og en large. I hvert fald de store bliver hybrid-noder med Flash Tier - for at opnå hurtigere backup-, replikerings- og recovery-funktionalitet. Hints i stikordsform: G4 plus, AMD-processor, 16 TB harddiske samt positive prisændringer til dem, der bruger Virtual Storage Appliance (VSA). Derudover mange software-ændringer.

Nimble dHCI og Ezmeral Container Platform

Nimble Storage dHCI er Nimble storage i kombination med HPE ProLiant servere. Fordelen ved dén kombination er, at du kan købe storage uafhængigt af din compute. Med pakkeløsningen bliver management og udrulning altså lige så nemt, som hvis det var HCI. Sikkerheden er minimum den samme, som hvis du køber systemerne hver for sig. Har du behov for mere compute, kan du blot købe flere servere. Op til 32 servere er supporteret – antallet blev forhøjet ultimo år 2020 - i ét cluster. Løsningen er lige nu kun til VMware.
Vi har også fået den one-click-upgrade, som mange taler om i forhold til fx SimpliVity. Altså at vi kan opdatere storage, servere og VMware-imaget ved kun at trykke på én knap. Det fungerer rigtig fint på dHCI.
For at komme i gang er det ikke nok, at du køber et Nimble-system, der kræves også som minimum én ny ProLiant server, men så kan du ellers genbruge dine eksisterende ProLiant servere, hvis det giver mening.

Cliffhanger: Der er et par store Nimble-nyheder på vej, som vi desværre ikke må sige mere om p.t…

Ezmeral Container Platform er nyt for mange af os infrastruktur-folk. Det er udviklerne, der presser på her – ganske enkelt for at få mere ud i cloud. Men for at det kan lykkes, er der en del, der skal laves om. Som så mange andre har HPE købt nogle virksomheder, som kan gøre det. Deres løsninger kombinerer man så med eksisterende teknologi.

Ezmerald-platformen er mere end bare en container-platform, det er en hel paraply af produkter. Isoleret set er container-platformen beregnet til at køre containere på bare metal servere. Det er især en fordel for jer, der har et VMware-miljø med Linux-maskiner, hvori I kører containere. Jeres lag-på-lag-løsning resulterer typisk i, at der forsvinder nogle procenter af performance. Derfor får I en fordel ved at kunne køre det native på rent hardware, og dét kan container-platformen orkestrere. Den kan også sikre sig, at vi har mulighed for at give persistent storage til containerne. Alt er baseret på Kubernetes, der er defacto-standarden for containere i dag.

Server management: Har du mange servere, anbefales det at investere i OneView, da det giver dig en nem måde at opdatere dem på. OneView kan dog sjældent stå alene, men bør suppleres med integrated Lights-Out (iLO) Amplifier Pack. Det er dén, der leverer data til InfoSight-portalen – vores ”Global Intelligence”, som alle systemer leverer data til, så vi kan evaluere på dem. InfoSight-portalen samler også data på dine servere, fx version, drivere og firmware. I marts 2021 kom der nye muligheder for at skubbe firmware upgrades direkte fra portalen, ned igennem den lokale iLO Amplifier og direkte ud på serveren ud fra dine egne indstillinger.

Vi ved, at vi en dag går over til ren cloud management og dermed må undvære de lokale appliances. I sidste ende giver det os et mere simpelt setup.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.