Skrevet af

Jakob Kvistgaard, Infrastructure Specialist

Skype for Business handler i høj grad om, at videomøder kan afholdes direkte på din egen pc og ikke nødvendigvis i mødelokalet. Det minimerer behovet for kørsel og sparer både tid og ressourcer. Men engang imellem er det nødvendigt, at man sætter sig et par stykker sammen og holde et møde, hvor der også er eksterne parter med. Og hvad gør man så?

Vi har alle prøvet at sidde i et mødelokale med en bærbar pc for enden af bordet, hvor vi bruger det indbyggede webcam og mikrofon - og det fungerer bare ikke! Kameraet har for snævert et synsfelt, ingen kan høre, hvad der bliver sagt, fordi mikrofonen er for langt væk, så mødelederen må bruge tid på at gentage spørgsmål. Der findes videokonferencesystemer, som er Skype for Business-kompatible, men de er dyre og findes langt fra i alle møderum - især ikke mindre rum.

Løsningen kan være en konferenceenhed med indbygget kamera og speakerphone, som fx Logitech Connect. Med en højde på 30 cm fylder den ikke meget på bordet i mødelokalet og har tilmed batteri, så den kan bruges uden tilsluttet strøm. Dette gør den yderst mobil, og den kan nemt tages med, såfremt mødet flyttes. Den kan selvfølgelig også pakkes væk og tages frem fra gang til gang.

Connect er optimeret til konference på op til 6 personer i samme lokale. Den tilsluttes pc’en via USB. Skype for Business genkender enhedens drivere, vælger den som standard lyd- og videoenhed, og den er klar til brug med det samme.

 Logitech Connect

Design

Enheden en udført i aluminium og virker veludført og solid. Den medfølgende integrerede fjernbetjening giver let adgang til at besvare opkald, justere lydstyrke, mute osv. At fjernbetjeningen kan sættes på plads på enheden ser smart ud, men gør desværre at den har lidt skarpe kanter. Det er dog en mindre detalje, som er til at overse.

Lyd

Når det kommer til selve speakerphone-delen, overrasker Connect positivt. Lyden er klar og tydelig og kan høres overalt i selv mellemstore mødelokaler. Logitech lover rækkevidde på 3,6 meter, hvilket jeg mener er helt realistisk. Rækkevidden gælder selvfølgelig også på mikrofon-delen, og fjerndeltagere kan høre alle deltagere inden for den nævnte rækkevidde. Connect har både Bluetooth og NFR, så den også kan bruges med mobile enheder.

Kamera

Det indbyggede kamera er placeret øverst i enheden og er udstyret med en manuel vippefunktion. Det leverer et output på 1080p og understøtter H.264 SVC. Synsvinklen er 90 grader, hvilket er fint, og sørger for at alle deltagere kommer med. Kvaliteten af video-output er fin uden at være prangende. Farverne fremstår naturtro, og billedet er lyst, selv i mørke omgivelser. Dog kunne man ønske et lidt skarpere billede.

Tilslutning

Connect har HDMI Output og kan fungere som Miracast-enhed. Det vil sige at Connect kan forbindes til et TV/en skærm, og man kan dernæst lave skærmdeling fra Windows eller fra en mobil enhed enten via USB eller trådløst. Når man alligevel har sat USB-kablet til sin pc, kan det samme kabel bruges til skærmdeling. Dette fungerer udmærket og kan sagtens bruges som alternativ til at have et kabel fra pc til skærm.

Bedømmelse

Logitech Connect virker gennemtænkt og er et supergodt alternativ til at bruge sin bærbare pc i mindre møder. Den vil i alle tilfælde give samtlige mødedeltagere en bedre oplevelse.

   

edgemo og Danish Commodities

Case

"Vi har ventet længe på, at nogen ville levere den rigtige kvalitet”, siger it-chef Lars Vedelø. Og dén kvalitet fandt de i Logitech Smartdock

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.