Skrevet af

Jakob Kvistgaard, Infrastructure Specialist

At dømme efter den allerede store efterspørgsel rammer Logitech's nye konferenceløsning til Skype for Business med Microsoft Surface Pro 4 i en SmartDock måske et sweet spot. Jakob Kvistgaard, edgemo infrastructure specialist, har testet og anmeldt løsningen.

Logitech annoncerede deres SmartDock sammen med Microsoft på Microsoft Ignite i september 2016. Softwaren til SmartDock er nemlig Microsoft's Skype Room Systems (SRS), som køres på en Microsoft Surface Pro tablet-pc. Løsningen er lavet for at give en god mødeoplevelse med HD video, lyd og deling af indhold, i alle størrelser mødelokaler, uden at skulle investere i et traditionelt videokonferencesystem.

 • SmartDock'en er AV-kontrolenheden, hvorfra mødet startes og styres. Den har HDMI input/output, USB og Gigabit-netværk.

 • Extender Box: Kabelrod undgås ved at samle kablerne i ét 5-meters kabel, som ender i en Extender Box, der kan gemmes af vejen. Dét gør, at SmartDock præsenterer sig godt. Her er ingen mus og tastatur på bordet, mødet startes på SmartDock med et enkelt tryk på skærmen.

 • En Surface Pro 4 tablet-pc kører Skype Room Systems-softwaren og er placeret i SmartDock'en.

 • Kamera & mikrofon: Løsningen bør kombineres med et godt kamera og en god mikrofon, fx Logitech's ConferenceCam, Connect eller Group - eller andet Skype for Business-certificeret hardware. Group er oplagt, da det dækker møderum med op til 20 personer og kan inkludere 2 udvidelsesmikrofoner, og kameraet har pan/tilt og optisk zoom og leverer et godt billede.

 • Skærm: En ekstern skærm i mødelokalet er nødvendig. Du kan sagtens bruge en eksisterende skærm. Skærmen skal understøtte HDMI, og jeg anbefaler et monitor/public display.

Konfiguration

Når SRS startes første gang skal den konfigureres til at fungere med Exchange og Skype for Business-løsningen, hvad enten den er on-premise eller i Office365. Sproget vælges under installation, og dansk er også en mulighed.

Sådan foregår mødet

Start med at booke mødelokalet i Outlook som et Skype for Business-møde. Mødet vises nu på SmartDock-skærmen, og du deltager ved blot at trykke på ”Deltag”. Har du glemt at booke mødet som et Skype for Business-møde, fortæller SRS dig det, når du forsøger at joine mødet. Under mødet kan du nemt tilføje flere deltagere, styre volumen, mute deltagere osv. Du kan også starte et ad hoc-møde direkte fra SmartDock’en ved at invitere deltagere via Skype for Business eller et telefonnummer. På skærmen er der instrukser i, hvordan man booker lokalet.

Deling af indhold 

Deling er virkelig nemt med det medfølgende HDMI-kabel. Det delte indhold vises automatisk på skærmen. HDMI-kablet kan altid bruges, også selvom der er ikke er et møde i gang - det er smart! Har laptoppen ikke HDMI-output, og har du ikke en converter, kan du deltage i mødet via laptoppens Skype for Business-klient - og herfra dele din skærm. Igen vises det delte materiale på skærmen helt automatisk. Powerpoint-præsentationer kan du vælge at uploade i mødet på forhånd og vise via SmartDock'en - bare husk at delt indhold eller videofeeds kun vises på den eksterne skærm, ikke på SmartDock-skærmen.

Konklusion

Skype Room Systems er lavet til touch displays, så det virker rigtig godt på Surface Pro. Brugerfladen er meget intuitiv og så simpel, at alle kan bruge det. SmartDock’en virker robust - den er tung og flytter sig ikke, når man benytter den. Skærmen kan dreje næsten 360 grader. I kombination med Logitech Group kamera og konferencetelefon har man en komplet Skype for Business-videoløsning, som overgår alle andre løsninger på markedet i denne prisklasse.

Hjælp til klargøring og opsætning? 

Kontakt os - vi hjælper gerne med: 

 • Montering af Surface i Smartdock og installation af image. 
  Spørg efter vores faste pris på montering og image pr. enhed. Alle Smartdock-systemer, der skal have image på, skal blot et smut forbi vores klargøringscenter i Hinnerup. 
  Husk at I skal have Windows 10 Enterprise-licens til Smartdock, og at I selv skal indtaste produktnøgle, når I tager den i brug!

 • Opsætning af Smartdock, fx oprettelse af Skype Room og Exchange Room Mailbox. 
  Opsætningen estimeres til - afhængigt af forholdene - at tage 1 time og kan ofte klares remote.

En af edgemo's sælgere, Mette Larsens første overraskende møde med Logitech SmartDock opsummerer det meget godt:

"Planen var, at Jakob skulle vise min kunde, hvordan Logitech SmartDock med Skype Room Systems fungerer, via edgemo's setup i Hinnerup. Fem minutter før mødestart, finder jeg ud af, at jeg har glemt at booke Jakob, som arbejder hjemmefra. Jeg er nu lidt tøvende, da jeg aldrig har prøvet løsningen før. Men Jakob beder mig sende en Skype-mødeinvitation til ham og til vores mødelokale. Og da han ringer ind, trykker jeg bare på skærmen, og vupti er han på. Mødet bliver en god oplevelse for både kunden og jeg - med 100% live oplevelse af, hvor hurtigt og nemt det er at sætte sig ind i, hvordan udstyret bruges. Udbytte kontra økonomi er fornuftigt, faktisk så fornuftigt at min kunde har bedt om tilbud på løsningen."

Se Logitech's videohapser med deres Senior Product & Portfolio manager, John Skeehan.

 

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.