CEO Mark Templeton fortalte I sin keynote, at Citrix ønsker at være en trestjernet Michelin restaurant som serverer ”Mobile Workspaces as a service”.

De tre stjerner skal opnås ved at tilbyde en løsning der giver optimal:

  1. Experience – som er Delightful, On-demand, seamless & intunitive.
  2. Security – Protect what matters – data, apps & usage.
  3. Flexibility – Design for change, any app, any device, any cloud.

Der kom naturligvis en række nyheder på bordet, for at understøtte denne opdaterede vision. Vi har samlet de bedste highlights fra Citrix Synergy 2015

StoreFront 3.0

Men den nye version af Storefront er det nu muligt i samme farm at køre flere forskellige versioner af XenApp og XenDesktop. Altså kan man i samme farm både have XenApp 6.0 og 6.5 og 7.x servere og tilsvarende i XenDesktop versioner. Det giver kunderne en mulighed for at opgradere gradvis og i et tempo der passer til virksomheden og organisationen.

X1 Receiver

Et 100% ensartet interface uanset device og operativsystem, som skal være med til at give brugerne en kontinuerlig og genkendelig adgang til applikationer, data og desktops. En AppStore som kan tilpasses den enkelte kunde og selvfølgelig support for den nylancerede Bluetooth Citrix X1 mus der også kan bruges på en SmartPhone.

XenApp 6.5 FeaturePack
Citrix har erkendt at rigtig mange kunder fortsat kører på en XenApp 6.5 platform og ikke umiddelbart ser nogen værdi i at opgradere til XenApp 7.6 og MS W2K12. Derfor har man frigivet en FeaturePack til XenApp 6.5. En lang række af alle de funktionaliteter der ligger i denne FeaturePack er taget fra den FP1 der kom tidligere på året til XenApp 7.6. Der kan for eksempel nævnes support for Lync 2013 på både server og klient siden.

HDX Framehawk

Citrix har nu integreret deres opkøb af virksomheden Framehawk ind i sin HDX protokol. Det betyder at man nu på selv dårlige WIFI eller LTE forbindelser, hvor man ofte oplever store pakketab og dertil følgende elendig performance, kan opretholde et performance niveau der minder meget om LAN performance.

Sharefile Platinum

Med denne nye edition af Sharefile kan man få en account hvor der er ubegrænset Cloud Storage. Ligeledes er der en feature til at håndtere signering af dokumenter. ShareFile Platinum edition kommer i juni 2015. Se med på Youtube.

WorxTask & WorxStream

De to nye Worx applikationer kom sammen med lanceringen af XenMobile 10 i forrige måned. WorxTask sync’er direkte op i mod dine tasks/opgaver i MS Outlook. WorxStream giver mulighed for at bruge dit mobile device til at lave præsentationer. Dem kan man i øvrigt styre via sit Apple Watch.

Melio

Citrix Melio er Citrix’s bud på Storage virtualisering. Melio er et stykke software man ligger oven på sit eksisterende disk storage og derigennem får blandt andet et stort boost på IOPS.

WorkSpace Cloud

Med denne lancering giver Citrix nu mulighed for en helt ny måde at tænke administration, vedligehold og deployment af Citrix XenApp og XenDesktop-miljøer. Ideen er at man bygger sine XenApp server eller XenDesktop images ud fra en række BluePrints, som enten tilbydes direkte fra Citrix eller fra en Citrix forhandler, for derefter at deploye dem automatisk. Enten til sit eget datacenter, hos en Service Provider eller ved en Cloud Provider som f.eks. MS Azure.

Lifecycle Management

Citrix Lifecycle Management skal hjælpe administratorer med opgraderingsprocesser i XenApp og XenDesktop-miljøer. Blandt andet leverer systemet forbedret servicemonitorering og –alarmering.

XenServer 6.5 FP1

En række features der giver nye muligheder for management og skalering – men vigtigste nyhed i denne pakke er nok den udvidede support til grafikkort. Supporten dækker nu både Intel GVT og nVidia og kan tilbydes både Windows VM’s og Linux VM’s.

Citrix Octoblu og Citrix Workspace Hub

Citrix har opkøbt Octoblu med en softwarepakke af samme navn. Octoblu er et grafisk (mobile og web-friendly) integrationsværktøj som bedst kan beskrives som ”Integration of Everything” eller ”Internet of Things”. Der blev vist et eksempel hvor man fra sin smartphone kunne styre lys, lås og lygter på en Tesla S, og et eksempel hvor en Bluetooth trykknap blev brugt til at aktivere en handling.

Citrix viste også et ny device – Citrix Workspace Hub – en enhed som tilsluttes monitoren/projektoren i møderummet og når din PC/SmartPhone kommer i nærheden, så flyttes skærmbilledet automatisk til monitoren/projektoren og din Lync status ændres. Det hele er defineret i Octoblu.

Læs mere om Octoblu her. Du kan bruge det gratis privat og lave en løsning der får lyset til at tænde når du hjem (fx ved at der detekteres at din telefon kommer på matriklen). For nørder.

Citrix Concierge

Concierge er en feature som gør det muligt for brugeren at få support direkte fra applikationen. Concierge er integreret i Receiver, og åbner et chat-vindue, så slutbrugeren kan få direkte adgang til en supportfunktion (fx en servicedesk for den konkrete applikation).

Der var også et interessant indlæg om Citrix’s syn på det teknologiske landskab frem mod 2020. Det kan du læse mere om her.

Brian Madden kårede ”The Best of Citrix Synergy 2015” blandt de mange udstillere på Synergy EXPO. Vinderen blev Nutanix OS 4.1.1 with Cloud Connect.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.