Skrevet af

Morten Leth Hedegaard, Infrastructure Specialist

Jesper Nielsen, Solution Architect

Dette års Microsoft Ignite var et buzz af nye og spændende muligheder og mange nye annonceringer. Faktisk så mange at Microsoft publicerede en bog med alle annonceringerne. Hele 27 sider skulle der til!

Microsoft Ignite var med andre ord fyldt med værdiskabende sessioner og mulighed for at komme helt tæt på folkene bag produkterne. Og de var der allesammen! Expo-området summede af aktivitet, og der smuttede ærligt talt et par planlagte sessioner på den konto.

Én af Expo-oplevelserne var alene hele turen værd!

Selv om Microsoft Ignite er ovre, har tiden efter konferencen været lige så hektisk som selve konferencen, for alle teknologierne og mulighederne er allerede tilgængelige nu, så der er ingen tid at spilde. Det er nu toget kører – eller det har det faktisk gjort i et stykke tid!

Brug søgefunktionen

Med SÅ mange nyheder på Ignite, er vores reportage derfra selvsagt lang. Hvis du synes, det bliver for meget at læse fra ende til anden, så brug eventuelt browserens søgefunktion til at finde dine interesseområder med.

Microsoft Ignite er årets største Microsoft-konference. Den blev afholdt 24.-28. september - igen i Orlando, USA. Der er cirka 30.000 deltagere, 5.000 virksomheder repræsenteret og knap 2.000 indlægsholdere. Vanen tro blev konferencen udsolgt, længe inden det fulde konferenceprogram var offentliggjort. For arbejder du med Microsoft-produkter, er Ignite stedet at lære alt det nye, høre om det der kommer, og ikke mindst er det stedet at møde nye og gamle venner.

edgemo laver hvert år en tur til Microsoft Ignite for vores kunder og et stort hold af vores konsulenter. Der er - som du kan læse herunder - god mulighed for tæt dialog med både konsulenterne og andre kunder om det, vi oplever. Der er et begrænset antal pladser, da det er vigtigt for os med den tætte dialog. 

Mandag med Cloud & AI

For nogle af os startede Ignite allerede søndag morgen med Pre-konference, men ellers var mandag morgens Kick-off den officielle start.

Alle var bænket 08:30 i Orange County Convention Center (OCCC), hvor konferencen blev skudt igang af Julia White. Med vanlig professionalisme bød hun velkommen og advokerede for at bruge Ignite til at få netværket, italesætte de udfordringer vi møder i hverdagen, mødes med andre professionelle og udfordre alle de tilstedeværende fra Microsoft.

Efterfølgende kom en afslappet men professionel Satya Nadella på scenen. Budskabet var krystalklart: nu har cloud rykket sig fra noget, vi bare taler om, til noget de fleste har, og alle efterhånden har brug for.

Tech Intensity = (Tech adoption)^Tech capability
Satya Nadella, Microsoft Ignite 2018

Men det klareste budskab forblev centreret omkring Kunstig Intelligens (AI). I fremtiden kommer vi til at se mange flere teknologier baseret på AI. På keynoten var der flere eksempler på, hvordan AI kan hjælpe i hverdagen, fx benytter Royal Dutch Industries AI til at finde nye oliefelter, og Microsoft Office får hele tiden nye funktioner med afsæt i AI.

Sessioner du skal se:

Tirsdag med Intune, Sikkerhed og Windows Autopilot

Tirsdag morgen kunne vi mærke, at konferencen var rigtigt i gang, og klokken 08:30 var vi klar til den første session. Hovedtemaet for dagen endte for vores vedkommende med at være meget centreret omkring Microsoft Intune og relaterede teknologier – og det er en del!

Der er utroligt mange virksomheder, der bruger Intune. Microsoft bruger derfor mange ressourcer på at udvikle på platformen, og der kommer løbende mange nye funktioner og forbedringer. På Ignite var den vigtigste nyhed for os, at Microsoft Intune får 'Win32' applikationssupport. Det har været en mangel, siden Microsoft Intune blev flyttet til den moderne Azure-portal. Med dette nye tiltag bliver det muligt at distribuere en hvilken-som-helst applikation og installere den via Microsoft Intune - omend der stadig er nogle få begrænsninger.

Tirsdagen bød også på flere sessioner om Advanced Threat protection (ATP), hvor Microsoft annoncerede, at nu samles hele ATP-portefølgen under ét. Derudover udvides ATP’s Safelinks til at lave mail-scanning, hver gang en bruger klikker på et link - en ændring den gamle antivirus-jockey er meget glad for at se. For det hænder jo, at vi klikker på et link i en gammel mail igen. Men siden vi klikkede på linket sidst, kan det have ændret sig fra at være uskyldigt til at være kompromitteret. Det problem er nu løst.

Vores dag fortsatte med Sikkerhed og sessioner om The Passwordless World. Det var både spændende, men også mind-blowing at se, hvordan Microsoft har taget ansvaret om password-løst login til sig. De nye muligheder er her allerede med FIDO 2.0 (Fast IDentity Online) - og vil løbende blive udvidet, som en del af FIDO-alliancen. (FIDO-alliancen er et industrikonsortium skabt for at forbedre brugervalideringsløsningernes samarbejde om at løse brugernes problemer med at finde på og huske utallige logins.)

Microsoft ændrer design på edgemo's opfordring

Før turen var vi i edgemo udfordret på en kundeopgave, og eneste mulighed var at oprette en Premier Support-sag hos Microsoft. Det løste imidlertid ikke udfordringen, da Microsoft blot meldte tilbage, at løsningen var 'working as designed' - og det hjalp ikke, at vi konkluderede, at designet er forkert.

På Microsoft Ignite Expo fik vi fat i Program Manageren på lige præcis dén mekanisme, udfordringerne omhandlede. Han anerkendte vores udfordring og forstod, hvorfor designet er forkert. Han lovede at dykke ned i udfordringen, og i skrivende stund er Microsoft i gang med at ændre designet, så vores udfordring bliver løst. Det var næsten hele turen værd!

Efter en runde på Expo-området sluttede vi dagen i skæret af Windows Autopilot. Hvis du ikke har hørt om Windows Autopilot, er der herunder et par sessioner, du helt sikkert bør se. Vi tror på, at Windows Autopilot kommer til at ændre den måde, vi tænker deployment på. Windows Autopilot har været i produktion i et stykke tid, men her kommer der også hele tiden nye muligheder til. Nogle Windows Autopilot-funktioner har direkte relation til, hvilken Windows 10-version du benytter, og ønsker du fx at navngive dine Windows-klienter som en del af Windows Autopilot, er det er krav, at du benytter Windows 10 1809.

Sessioner du skal se:

Mødet med Greg Kettmann fra Lenovo. Lenovo havde som den perfekte vært tirsdag aften inviteret Greg Kettmann - deres Senior Converged Product Manager i SDI Product Management-gruppen. Det gav os rig mulighed for at stille spørgsmål til tekniske udfordringer, roadmaps m.v. Han har nemlig ansvaret for udviklingen af Lenovos ThinkAgile AzureStack og ThinkAgile MX for S2D. Vil du høre mere om disse spændende områder, skal du se følgende Sessioner:

Onsdag med MSIX, OneDrive & Azure AD

Onsdag var, som onsdage typisk er på konferencer som denne; man begynder at have overblikket, jetlag'en er under kontrol, og man er lidt træt. Men som de siger i Guds eget land: The show must go on. Så 08:30 var vi igen bænket i et af de store lokaler med fuld damp på kølesystemerne og klar til at tage imod sessionen, BRK2467 - MSIX inside and out

MSIX er Microsofts nye og forbedrede installationsformat. Visionen omkring MSIX er: "Never regret installing an application" - og dét er en ambitiøs vision! MSIX-formatet er en kombination af alt, hvad Microsoft gennem tiderne har lært omkring Application Installation, Application deployment og Application decommisioning.

Microsoft lægger selv op til at man 'ompakker' applikationer - noget vi traditionelt har været modvillige overfor. MSIX-formatet har alle informationer fra de respektive versioner, hvilket betyder, at kun ændringer bliver installeret i forbindelse med opgradering. Men hvordan tager leverandører imod dette format, og hvordan virker det så i praksis? Det skal vi helt sikkert hjem og arbejde mere med, for der er ingen tvivl om, at der er potentiale i dette format!

Vi besøgte igen Expo, og som tidligere erfaret det stedét, man kommer i kontakt med folkene bag produkterne. Vi har haft lidt udfordringer med at få OneDrive for Business til at opføre sig som beskrevet i dokumentationen, men da vi fik fat i en af folkene bag OneDrive, viste det sig, at der er en kendt fejl i det scenarie, vi oplevede. Samtidigt fik vi en dialog om udfordringer med kombinationen af Intune-sikkerhed og OneDrive. Fedt at få den mulighed - nu venter vi bare på en opdatering.

Herefter gik det over stok og sten med sessioner, der dækkede over et bredt spekter af sikkerhed, mere Windows Autopilot, og nogle ret spændende sessioner om det nye i Azure AD. Hvis du ikke allerede har et Azure AD, går du glip af  mange muligheder. At udvide sit on-premises Active Directory til Azure AD er efter vores mening lige så naturligt som at have lys på cyklen – og uden lys på cyklen udsætter du dig selv for unødig fare.

Sessioner du skal se:

Sådan får du det hele med

Hvis du, som os, syntes det går lidt for hurtigt og har svært ved at følge med i verdenen omkring IT – så har vi to gode råd til dig:

Twitter: Har du ikke allerede stiftet bekendtskab med Twitter, er tiden inde. Twitter er stedet, jeg får næsten al min information fra, i et nemt, kort og komprimeret format. Jeg er selv aktiv på Twitter, men det er ikke et krav. Du skal bare følge relevante personer inden for netop dit område. Se eksempler på dem, vi følger: @dotjesper og @morten_leth. Når du er i gang, kan du jo følge os.

Microsoft Tech Community er Microsoft's nye platform til at dele erfaringer, involvere og lære. Start allerede i dag, det er gratis, se mere her

Torsdag med et spark bagi, Delivery Optimization & Windows

Torsdagens første session var lidt uden for nummer - vi fik ganske enkelt en opsang af legenden Ned Pyle. Ned Pyle er Principal Program Manager hos Microsoft, og det er ham, der ejer SMB-protokollen. Det er også ham, der vil have dig til at stoppe med at benytte SMB 1.0 – og det vil vi også!

Hans session BRK1094 - Accelerating your IT career var om alt andet end SMP-protokoller, Windows Servere og SAN - det var et kraftigt spark i rumpetten om, at vi som IT-folk skal stramme op! Sessionen er et must-see og helt klart en favoritterne fra i år.

Således oplyst på det personlige plan gik det videre mod mere tekniske sessioner. En af de store ting, vi mødte, er Microsoft's take  Delivery Optimization. Delivery Optimization (DO) er en del af Windows 10. DO giver Windows 10-klienter mulighed for at dele Windows Updates imellem sig. Det er faktisk slået til, så med mindre du aktivt har slået det fra på dine Windows 10-klienter, bruger du allerede DO. I fremtiden ønsker Microsoft at udbygge DO til at kunne opdatere bl.a. Office 365- og SCCM-data, hvilket i sidste ende kan betyde, at du ikke behøver at have en Windows Server Update Service i din infrastruktur.

Torsdag er sidste dag, Expo er åbent, og det er vanen tro dagen, den endelige jagt på swag går ind. Jeg havde sat mig for at samle så mange stickers og klistermærker, jeg kunne stoppe ned i min taske – og det gik over al forventning. Du kan få fingre i disse limited stickers på næste Everything Windows User Group-møde – ses vi?


Ignite og jagten på swag: Målet med at samle så mange klistermærker, tasken kunne rumme, gik over al forventning! 

Torsdag eftermiddag var Jesper Nielsen sammen med gutterne fra Knee-deep in Tech i en af de mange Podcasts, der blev optaget på Ignite. Vi talte om Windows generelt, om Windows-nyheder fra Ignite og om værdien af at deltage på Microsoft Ignite!

Aftenen og Ignite sluttede med det vanlige brag af en fest: Microsoft Ignite Celebration, som igen fandt sted i Universal Studios Florida and Universal’s Islands of Adventure – hvor der var rig mulighed for at slå sig løs.

Sessioner du skal se:

Fredag med Microsoft 365, Intune & Windows m.m.

Fredag er lidt som en campingplads, der er ved at lukke ned for vinteren. Det er kun en halv dag, og der plejer at være færre deltagere, hvilket giver mulighed for at få en snak med dagens talere og få vendt eventuelle udfordringer. Det er en af grundene til, at vi altid skal have de sidste sessioner med.

Sessioner du skal se:

Giver det værdi at være med edgemo på Microsoft Ignite?

Vi spurgte en af vores deltagere, Flemming fra forsyningsselskabet eniig, om det har givet værdi for eniig at være med edgemo på Ignite:

"Helt sikkert. Der er en hyggelig omgangstone, og det med man kan være til sessioner og have nogen at sparre med, når man kommer hjem til hotellet, det er helt kanon. Den mulighed havde vi ikke fået, hvis vi havde lavet vores egen tur. Derudover fik vi adgang til konsulenterne en hel uge, og hvis vi havde  nogle udfordringer, som vi gik og boksede med, så kunne vi vende dem med konsulenterne.

Jeg er stor tilhænger af, at vi var en forholdsvis lille sluttet flok afsted, men ser dog ikke noget problem i, hvis der er flere deltagere."

Gik du glip af Microsoft Ignite 2018?

Du kan se alle sessioner fra Microsoft Ignite på https://myignite.techcommunity.microsoft.com/sessions/.

Kan du bare ikke få nok af Microsoft-konferencer, har du også mulighed for at deltage i Microsoft's to-dages konference, Microsoft Ignite | The Tour - den afholdes desværre ikke i Danmark. Det gør derimod Microsoft Tech Summit Copenhagen den 13. november 2018 i Bella Centeret - og dén vil vi gerne slå et slag for.

Og ellers kan vi stærkt anbefale edgemo's egne Microsoft-seminarer, Microsoft University, som afholdes cirka fire gange årligt. Hold øje med vores aktivitets-side og/eller LinkedIn for info om næste Microsoft University.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.