Skrevet af

Søren Lassen, Infrastructure Specialist

Jesper Buer, Infrastructure Specialist

Jesper Nielsen, Solution Architect

”Husk at dobbeltbooke eller endda tripplebooke din Microsoft Ignite-kalender!” opfordrede Ignite-veteranen, Jesper Nielsen, før vi tog afsted. Og med flere end 1.700 sessions var der da nok at vælge imellem.

Her serverer Søren, Jesper, Claus og førnævnte veteran et par smagsprøver på nyhederne, inden formiddagsseminaret, Microsoft University med Ignite Highlights den 20. og 21. november. 

Rejsereportagen fra Ignite er ikke så omfattende i år, som den plejer at være. Vi kunne forklare det med, at vi er nødt til at spare på vores anslag, da vi kun har et begrænset antal tilbage (tror du ikke på os, så tjek selv her), men det ville være en sandhed med modifikationer. Faktum er, at nyhederne er mange, og vi er nødt til at tage dem i etaper denne gang.

Kontakt os gerne, hvis du har et eller flere emner, vi skal dykke i dybden med. Sidst i artiklen giver Jesper Nielsen sine bedste tips til, hvem du bør følge på de sociale medier, og hvor du finder optagelser af sessions fra Microsoft Ignite.

Turn on MFA

Sikkerhed gennemsyrer alt! Det ligger helt sikkert Microsoft meget på sinde at levere platformen for sikre kundeløsninger. Mange sessioner afsluttes med ordene "remember to turn on MFA", og det er der jo noget sandt i.

Azure

Mængden af innovation i eksisterende services er fuldstændigt slående. Det samme gælder evnen til at forbedre og udvikle både grundlæggende byggesten i Azure såvel som forskellige services. Om end at mængden af helt nye produkter er forholdsvis overskuelig, så er der bestemt også nogle radikale ”game changers” imellem.

Azure er bestemt ikke længere bare noget, der foregår i et af Microsofts mange datacentre, men også fremskudt teknologi på det, som Microsoft definerer som skyens "kant" (edge), dvs. kundens eget datacenter, i marken eller i forhold til IoT-enheder. Altsammen med Azure som controlplane for styring og overvågning.

Et par eksempler på innovation og forbedringer af eksisterende services omkring brugerlogon og Azure AD:

  • Simplificeret synkronisering af flere AD Forests til samme Azure AD via nye multi-forest features i AADConnect
  • Bedre og mere granulær styring af, hvem der logger på, og hvordan der logges på via politikker for anvendelse af MFA og passwordless logon

Eksempler på nye innovationsområder

Azure Open Application Model (OAB) - en åben applikationsmodel som skal tilsikre at applikationer kan implementeres flydende og skalérbart på alle hardware-, software- og cloud-platforme - fra mindste Rasberry PI til hyperskalérbare cross-cloud platforme. Under OAB ligger støtteværktøjet RUDR for simplificering af afvikling af OAB-baserede applikationer på Kubernetes, såvel som DAPR som et programmeringssprog uafhængigt udviklingsframework, baseret på web requests.

Azure Arc er en afgørende game changer for håndtering og management af ressourcer via Azure ”controlpane”, som muliggør cloud-konfiguration og application management på tværs af Azure, On-Premises og endda andre clouds som fx Amazon AWS. I praksis muliggør Azure Arc at it-ressourcer placeret i eget datacenter eller via anden Cloud provider kan administreres og styres via Azure.

Quantum Computing

Under en forholdsvis spaced-out session omkring Quantum Computing med Mark Russinovich blev der demonstreret grundlæggende ting omkring kvantemekanik, herunder nogle forsøg, hvor lys blev sendt igennem filtre for at vise, at fotoner både kan være partikler og bølger på samme tid. Under min stol var der så klæbet et kit af filtre til ”hjemmebrug”.

Hybrid

Alt handler om hybrid, og aldrig har jeg set så meget hardware på en keynote. Azure Arc fortæller rigtig meget, hvor vi er på vej hen. En løsning, som kan styre alt - lige meget om det er i Azure, AWS, Google eller On-Premise. Ja selv Microsoft er begyndt at lave servere - hvem havde set det! For et år siden var alt cloud.

Den hybride zebra-ko

Jeg deltog på en session, hvor der kom en sjov ting omkring hybrid. Der var en hybrid bil, som siger sig selv. Men så var der en ko, der var malet som en zebra (se billede), fordi man har fundet ud af, at der ikke er så mange fluer ved zebraer, fordi fluerne bliver forvirrede af striberne. Derfor har man nu malet en ko med striber, og så er fluerne forsvundet!

Nyhedskanaler

Følg os på Twitter for flere nyheder, tips & tricks

Twitter er min informationsstrøm nummer ét, og Microsoft Ignite er ingen undtagelse. Jeg kan varmt anbefale at følge disse kanaler før, under og efter Microsoft Ignite:

Sessionsoptagelser

Gik du glip af en session, eller var der to gode sessioner samtidigt, så fortvivl ikke. Microsoft Ignite-teamet arbejder hårdt for at broadcaste alle sessionoptagelser inden for 24 timer efter afholdelse. Så sørg for, at du er et Microsoft Tech Community (@MSTCommunity) medlem, gør dig det behageligt og klar til live streams!

Azure Kinect

Azure Kinect DK er et developer kit, der kombinerer kunstig intelligens-sensorer (AI) med SDK'er og API'er til opbygning af avanceret computervisions- og talemodeller. Se mere på azure.microsoft.com/en-us/services/kinect-dk/

Herunder ser du Claus Egeberg-Gjelstrup i Depthkit Studio's skalerbare 3D volumetric capture solution. Depthkit Studio leverer softwareværktøjer til at lave 360° volumetriske videoer med fuld krop.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.