Skrevet af

Casper Lenander Jensen, Azure Lead & Infrastructure Specialist

Som dansker kan man ikke undgå at blive stolt og en smule tørstig, når et af eksemplerne på den helt store scene på Microsoft's årlige partnerkonference, Inspire, er Carlsberg. Udover fortællingen om ølproducentens brug af bl.a. artificial intelligence, handlede konferencen i år rigtig meget om "The Year of Migration". Og så fik jeg et godt tip med hjem til dig, hvis du har Windows Server 2008/R2 og SQL Server 2008/R2 on-premises!

Microsoft Inspire løb af stablen i Las Vegas midt i juli og blev i år slået sammen med flere af Microsoft's interne konferencer, omtalt som Microsoft Ready. Der var over 38.000 deltagere, hvilket lyder af meget, men for en by som Las Vegas, der hvert år trækker flere end 180.000 besøgende til CES (Consumer Electronics Show), er det bare en normal uge.

Selve partnerkonferencen blev afholdt på Mandalay Bay, men hver morgen startede med core note i T-Mobile Arena, der til daglig huser byens nye NHL-hold, Vegas Golden Knights.

Hver morgen startede med core note i T-Mobile Arena, der til daglig huser byens nye NHL-hold, Vegas Golden Knights.

På hver af de tre dages core notes talte Microsoft's udvalgte Corporate og Executive Vice Presidents især ind til tre ting:

  • den nye partnermodel - One Commercial Partner - der blev introduceret i 2017
  • den fortsatte vækst i Microsoft's Cloud-forretning
  • de hovedtrends, Microsoft stadig ser

Artificial Intelligence med Carlsberg som eksempel

AI var det område, der fik mest opmærksomhed - drevet af et fokus på især Machine Learning og Internet of Things, men også AI leveret ind i Microsoft's produktivitetspalette, Office 365 og Dynamics 365.

Og sørme om ikke danske Carlsberg blev brugt som eksempel på den helt store scene! De viste, hvordan de benytter både gammelkendte produkter som Teams og Power BI, men også mere moderne tjenester som Chat Bot. Med sidstnævnte har Carlsberg lavet sin egen Rules & Regulation FAQ bot, med det mundrette navn "CARRIE – Carlsberg Rules & Regulation Information".

Carlsberg har endda startet et Machine Learning projekt sammen DTU og Aarhus Universitet, hvor de arbejder med at lave en model for, hvordan man kan forudsige smagen på øl!

Den sidste ting, Carlsberg viste, var deres nye fadølssystem, der som en IoT-løsning simplificerer vedligeholdelsesprocessen, sikrer at øllet drikkes, før det bliver dårligt, og hjælper kunderne med at bestille nye forsyninger rettidigt. Selvfølgelig med integreret Power BI-rapportering til både kunden og Carlsberg. Fikst!

The Year of Migration

Som Azure-generalist var den største take-away for mig, at Microsoft omtaler FY19 (deres regnskabsår fra juli 2018 – juni 2019), som ”The Year of Migration”.

De øvrige år har Microsoft haft fokus på at flytte kunder til Azure, men nu mener man, at Azure har opnået den modenhed - som Office 365 ramte for nogle år siden - der gør, at alle kunder skal have en plan for at migrere. Ikke hovedløst migrere alt, men at påbegynde transitionen.

Et eksempel på dette, der blev nævnt flere gange på både core notes og sessioner, er:

  • Support for Windows Server 2008/R2 og SQL Server 2008/R2 udløber snart!
  • Har du disse produkter on-premises, kan der købes Extended Support, men flytter du disse workloads til Azure, vil du få 3 års Extended Security Updates efter End of Support-datoen gratis!

Ingen store produktannonceringer

En ting, der meget tydeligt har ændret sig på de seneste års partnerkonferencer, er det klare fravær af store produktannonceringer. Det skyldes selvfølgelig i høj grad den måde, hvorpå nye tjenester løbende frigives i et helt ekstremt tempo.

I stedet rammes man konstant under Microsoft Inspire (såvel som før og efter) af en løbende strøm af annoncerede Private Previews, Publics Preview og General Availability af tjenester eller produkter til on-premise, hybrid eller cloud.

To rockstjerner: Satya Nadella og Bruno Mars

Som afrunding på Inspire var hovednavnet på 3. core note, Microsoft's topchef Satya Nadella. Han fik som altid en rockstjernes modtagelse, der næsten overskyggede Bruno Mars, der var hyret ind til at give alle Microsoft Inspire- og Ready-deltagere en super oplevelse i Las Vegas-sommerheden på onsdagens Celebration Night på Las Vegas Motor Speedway.

Microsoft's topchef Satya Nadella afrundede Inspire og fik som altid en rockstjernes modtagelse.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.