Skrevet af

Camilla Pihlkjær Pedersen, Inside Sales Specialist

Claus Fogh Sørensen, Business Relationship Manager

Tina Rasmussen, Inside Sales Manager

I løbet af de sidste 30 år er vores arbejde blevet mere stillesiddende og it-tungt. Musearm er ikke længere en eksotisk tilstand for de få, og har man først slidt kroppen forkert, er det svært at reparere. Til gengæld kan man ændre vaner og arbejdsstillinger. Det har vi kigget lidt på i edgemo* og fortæller her om vores egne oplevelser med Contour Design's RollerMouse.
*) Ingen i edgemo er uddannet fysioterapeuter, ergoterapeuter el.l. Anmeldelsen er derfor alene set med bruger-øjne.

Lad os med det samme slå fast, at RollerMouse ikke er for enhver. Indebærer dine digitale opgaver meget grafisk arbejde eller andre former for præcisionskrævende musehandlinger, er RollerMouse næppe det rette valg. Arbejder du til gengæld mest i fx Word, Excel, NAV og AX, kan RollerMouse ikke bare afhjælpe småskavanker i kroppen, den kan også gøre dig hurtigere til dit arbejde.

Sådan bruges den

RollerMousen lægges lige under keyboardet. Knapperne betjenes med tommelfingrene, og stangen med de øvrige fingre - og faktisk gerne begge hænder for at øge ergonomien, variationen og effektiviteten. Den medfølgende håndledsstøtte kan indstilles til alle typer tastaturer og præferencer. Udover at spare især skulderen for mange skadelige bevægelser om dagen, kan man altså beholde hænderne på tastaturet. 

 

Camilla Pihlkjær Pedersen
Inside Sales Specialist

Hvorfor vælge en RollerMouse? På edgemo-kontoret bruger de fleste i Inside Sales RollerMouse. Camilla har eksempelvis brugt den siden 2014. "Jeg fik smerter i nakke og skulder, som RollerMouse har afhjulpet. Den har også gjort mig hurtigere, ved at være helt tæt ved tastaturet. Til daglig arbejder jeg mest i vores ERP-system, Word og Excel. De programmerbare knapper på musen gør mange af mine genveje - fx copy/paste - endnu hurtigere" fortæller hun. Læs mere om Camilla og kontakt hende her


Tina Rasmussen
Inside Sales Manager

Få meter fra Camilla sidder Tina. I modsætning til Camilla startede Tina med at bruge RollerMouse ved et tilfælde. "Da jeg startede i it-branchen i 2005, brugte jeg bare en almindelig mus. Men da min chef på grund af håndledsproblemer fik en RollerMouse, tænkte jeg, at den virkede smart og måske kunne afhjælpe stramheden i arme og skuldre” siger Tina. Det blev lynhurtigt en god vane - efter en måned ville hun ikke undvære den, og her mere end 10 år senere ruller hun videre på den kun tredje af slagsen. Læs mere om Tina og kontakt hende her


Claus Fogh Sørensen
Business Relationship Manager

Tilvænning? Da Claus i 2014 gik over til RollerMouse, opdagede han hurtigt en forbedring af den dårlige skulder, han havde døjet med. Det tog ham under en måned at vænne sig til det nye redskab, og i dag vil han ikke undvære. Det samme siger Camilla, der supplerer med et godt råd til tilvænningsfasen: "Fjern din gamle mus fra skrivebordet" siger hun og uddyber, at hun i starten kom til at bruge sin mus, fordi vanen var så indgroet.

Flere og flere prøver musen af, hvilket ifølge Claus er meget forståeligt. "Musen har været en del af vores arbejdsliv i knap 30 år. Som 18- eller 35-årige kunne vi måske ikke mærke, hvad det gjorde ved kroppen. Men hen ad vejen fortæller kroppen selv, at arbejdsstillingen er usund. Og her er en nem måde at ændre den usunde arbejdsstilling” siger han. Læs mere om Claus og kontakt ham her

Holdbarhed & pris 

"Efter knap tre års brug måtte jeg skifte den ud med en ny. Det synes jeg ikke er galt, for jeg bruger den jo konstant" siger Claus. Han bakkes op af Camilla, der måtte skifte efter mere end to års ekstremt brug. For ja, gruppen af medarbejdere, der bruger RollerMouse, er helt klart dem, der bruger rigtig meget tid på at klikke rundt på skærmen. Det skal altså ikke tolkes som dårlig holdbarhed - mere, at der er tale om et ekstremt brugsscenarie, som de færreste konstruktioner med bevægelige dele kan blive ved med at holde til.

Afhængigt af model koster RollerMouse fra cirka kr. 1.700 - se priser på edgemo shoppen. "Det er da relativt meget for en mus, men sætter man prisen overfor de - også menneskelige - omkostninger, en sygemelding er forbundet med, er det ikke for meget længere. Og så ligger der mange års forskning og udvikling bag hver RollerMouse. Dét og kvaliteten koster" mener Tina.

Tilbehør & Service

Overordnet er edgemo’s RollerMouse-brugere begejstrede for tilbehøret. Og da snakken falder på service fra producenten, Contour Design, fortæller Tina at hun udelukkende har haft gode oplevelser. "De bytter defekte varer med det samme. Det er en supergod returservice" siger hun.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.