Skrevet af

Morten Leth Hedegaard, Infrastructure Specialist

"SCCM er død" kom det lidt bombastisk fra en af mine kolleger under et møde, hvor snakken gik på forskellige løsninger til management at en større virksomheds enheder. Nyheden om SCCM's snarlige forsvinden ud i de evige bitmarker, kom lidt bag på mig. Jeg er langt fra af den opfattelse, at SCCM er på vej ud; hverken hos Microsoft, vores kunder eller hos edgemo selv.

Faktisk viser Microsoft det alene ved mængden af energi og udviklingstimer, de poster i SCCM. For nylig har de søsat et nyt tiltag kaldet User Voice, hvor administratorer og SCCM-brugere kan give feedback og plante gode idéer til udviklingsholdet. Indtil videre er knap 300 brugerforslag blevet implementeret.

For mange vil SCCM's funktioner naturligt styres gennem Intune. Forskellen er, om du køber ind på den standardisering, der følger med en cloud-løsning som Microsoft Intune.

Microsoft Intune er den rette løsning for mange, især mindre virksomheder, da administrationsbyrden i systemet ofte er væsentligt mindre end ved en ren SCCM-løsning. Og Intune kan meget vel blive fremtidens løsning og arvtageren for SCCM, men det har lange udsigter.

Udviklingen står heller ikke stille i SCCM-land. Tværtimod kommer der nye versioner af SCCM nogenlunde i samme tempo som Windows 10. Og så er samspillet mellem systemer blevet væsentligt forbedret de senere år. 

Co-Management er blandt andet blevet introduceret, hvilket gør, at man kan anvende SCCM og Intune på samme platform og derved udnytte det enkelte systems styrker. Alene derfor har Configuration Manager en eksistensberettigelse mange år frem.

Cloud-konformitet eller fuld kontrol

Det er dog ikke kun fleksibiliteten, der er interessant. For nogle virksomheder er cloud slet ikke med i overvejelserne, når det kommer til udviklingen af egne it-services.

Vi har kunder med strikse governance policies, som forhindrer dem i at vælge cloud-løsninger. Noget er bundet op på lovgivning, andet på interne krav til datasikkerhed. For den slags virksomheder kan selv relativt simple og grundlæggende løsninger som Office 365 være svære at acceptere. Og tanken om at opdatere styresystemer med samme frekvens, som Microsoft udgiver dem, kan give mere end almindeligt meget sved på panden.

I edgemo forfølger vi hele tiden at være opdateret på både Windows, Office og SCCM, og vi oplever, hvordan det hele tiden bliver nemmere og hurtigere at være på forkant.

Flere af vores kunder - store som små - følger udgivelsesfrekvensen på Windows 10, og tiden mellem udgivelse og fuld udrulning bliver mindre for hver gang, fordi elementer og opsætningsindstillinger kan genbruges.

Det viser, at man sagtens kan følge med tiden uden at vælge en ren cloud-løsning, hvilket giver ro i maven hos mange virksomheder.

Men skal SCCM så leve for evigt?

Næppe. Her på kontoret her der været argumenteret frem og tilbage, og nogle af mine kollegaer mener vist, at Microsoft vil slå SCCM ihjel inden for de næste tre år. Det har jeg svært ved at tro. Selvfølgelig har Microsoft magten til at gøre det, men i så fald ville de skyde sig selv i foden.

Det mest sandsynlige er, at SCCM forbliver Microsoft's on-premises-løsning i mange år fremover. Selvom en større andel af installationerne går til Intune fremover, kommer det til at vare længe, før den løsning kan dække alles behov.

Og så er vi tilbage ved Co-Management. Som nævnt tidligere, giver det mulighed for at køre SCCM og Intune samtidig. Det handler om, at gøre it-administrationen lettere, uden at gå på kompromis med fleksibilitet eller organisatorisk behov for styring. På den måde får man faktisk det bedste fra begge verdener.

Læs mere

Læs i Ignite-reportagen om Microsoft's ønske om at udbygge Delivery Opt. til at opdatere fx SCCM-data og i Inspire-reportagen om Microsoft's udnævnelse af 2018 som The Year of Migration

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.