It Brugerkonsulent hos det danske energiselskab OK, Leon Christensen, har testet og anmeldt Microsoft Surface Pro 7+. Se også anmeldelsen af Microsoft Surface Laptop Go, skrevet af Operations Manager i Gatehouse, Claus Nielsen.

I edgemo anmelder vi ofte produkter og løsninger. Det er edgemo-folket selv, der tester, vurderer og skriver anmeldelserne. Det gør vi, for at du kan få en idé om, hvordan produktet fungerer, hvem det passer til, og om det lever op til producentens ord.

Men i juni 2021 tog vi skeen i den anden hånd og udskrev en konkurrence, hvor man kunne ansøge om at blive Surface Test Pilot på enten Microsoft Surface Laptop Go eller Microsoft Surface 7+. Opgaven for hver testpilot var at teste produktet og skrive en anmeldelse. Interessen var overvældende, så det var svært for dommerpanelet at udvælge vores to anmeldere. Men det lykkedes! Endda to yderst erfarne herrer, som er vant til pc-administration i relativt store it-miljøer.

Leon fra OK anmelder Microsoft Surface Pro 7+

"Jeg har testet den nye Surface Pro 7+ som et alternativ til min iPad Pro 2020 12,9”. Det har altså været mit sekundære device, da jeg som It Brugerkonsulent ikke kan undvære min store 15,6” skærm og kræfterne i min primære pc. Min sekundære enhed bruger jeg til møder, mails på farten, besøg på vores kontorer rundt i landet, noter og billeddokumentation.

Det har været en sand fornøjelse at have en sekundær enhed, der nu har samme system som min primære enhed, og derfor synkroniserer direkte på blandt andet Edge og Office 365. Surfacen har været på tur til vores to kontorer og var dejlig nem at bruge, blandt andet fordi Microsoft har bibeholdt en USB-A-indgang i den - fremfor at gå 100% USB-C, som man ellers ofte ser i den størrelse produkter. Det, sammen med det dejlige tastaturcover, gjorde, at den nemt tog over for min iPad Pro.

Et andet punkt, hvor den er på fuld højde med min iPad, er frontkameraet. Det er en fornøjelse ikke at skulle nøjes med de 720p-kameraer, der stadig sidder i selv highend bærbare, som fx min Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 og min Asus ZenBook Pro Duo!

Dog var jeg udfordret på batteritiden! Til trods for, at Microsoft skriver op til hele 15 timers batteri, har jeg ikke fået den igennem 9 timers brug endnu. Men som min sekundære enhed kunne den godt klare en hel arbejdsdag.

Designet fejler heller intet. Jeg er stor fan af den fleksible stand bagpå, der ved enhver lejlighed gør den nem og behagelig at bruge. Den nye feature med mulighed for skift af SSD, kan jeg også se fordele i, men det er ikke en key feature, hvis man spørger mig. Den flotte metal-finish gør selv den mest indædte Apple-fan nysgerrig. Metaloverfladen er også holdbar og praktisk, da den skjuler mindre brugsspor en del bedre, end min iPad gjorde de første par uger, jeg havde den.

Sidst men ikke mindst sætter jeg stor pris på muligheden for at kunne oplade via USB-C, så jeg fortsat kan holde fast i USB-C-opladning på tværs af alle mine enheder. Dog efterlader de massive kanter rundt om skærmen en følelse af, at det er samme skærm som de sidste 6 år… Skærmpanelet er dog opgraderet hen over årene og fungerer faktisk rigtig godt med 2736x1824 pixels i 3:2-format.

Prisen taler for sig selv, men nok også meget for målgruppen. Man betaler for at have en Premium-enhed i hånden. Dog syntes jeg ikke helt, Microsoft er på højde med sit publikum med den nye Surface her. Fx mangler jeg 5G-support, da de nu har indbygget LTE som mulighed på standardmodellen. Samtidig er batteritid noget, mange slår hårdt ned på! Jeg havde forventet længere arbejdstid på den. Tilbehøret til Surface koster også noget mere, end man lige forventer. Men samlet set er det en unik Premium-enhed, som fx en sælger på vejen eller en projektleder mellem lokationer vil have stor glæde af. Den koster jo ikke meget mere end lignende produkter på markedet, fx iPad Pro eller X1 Yoga.

Det er mit indtryk, at Surface 7+ groft set bringer lige så få nye features på markedet som iPhone 12 pro gjorde, da den afløste iPhone 11 pro. Skulle jeg købe ind lige nu, ville jeg nok overveje en ældre model for den massive besparelse. Eller - hvis muligt - vente på Surface 8, der forhåbentlig har de sidste Premium features med og et fornyet design."

Og dermed slutter Leon's anmeldelse. Vil du vide mere om Microsoft Surface, så tøv ikke med at kontakte os eller udfyld formularen herunder.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.