Der er mange, der enten flytter eller har planer om at flytte noget i Cloud. Citrix er naturligvis med på denne rejse og satser benhårdt på Cloud i form af deres Citrix Cloud og Citrix Workspaces.

Vælger du Citrix Cloud, får du et setup, hvor du alene skal koncentrere dig om Worker-serverne med alle applikationerne. Infrastruktur-serverne kører sikkert, dubleret ved både Azure og AWS, og varetages af Citrix. De opgraderes hver anden uge til seneste version, og alle nye features kommer først til Citrix Cloud. Betjeningen er akkurat som du kender det i dag med Citrix Studio mv. Du kan dog også vælge at benytte det nye interface, der er en del af Citrix Workspace, hvilket er langt mere moderne og intuitivt. Valget er frit - og dit.

Vælger du at tage hele Workspace Suiten, får du alt, hvad Citrix har at byde på af teknologier, og du kan glæde dig over de mange nye muligheder for intelligent hjælp, Citrix byder på. Det drejer sig eksempelvis om at opdage ændret adfærd, fx i forbindelse med at en konto er blevet kompromitteret, og så lave alarmer eller handlinger ud fra dette.

En af overvejelserne med Cloud er, hvor data placeres. Med Citrix Cloud er det alene infrastrukturlaget, der ligger i Cloud. Worker serverne med applikationer og data ligger et andet sted: Onsite, ved en hosting provider, eller ved en cloud provider, såsom Azure, AWS eller i Google Cloud.

Få en snak om nyhederne med edgemo-konsulenterne på Citrix University den 29.-30. maj

Vælger du at gå Citrix Cloud-vejen, er der flere muligheder

 1. Alt i Cloud
  Citrix Cloud til infrastruktur og fx Azure til worker servere

 2. Alt i Cloud, men uden Citrix Cloud
  Infrastruktur og workere bygges i fx Azure. Løsningen har dog nogle ulemper i forhold til en løsning med Citrix Cloud:
  1. Med denne løsning har du lige så meget vedligehold som tidligere
  2. Fordele med nyeste teknologier fra Citrix Cloud opnås ikke
  3. Der skal afsættes kostbare ressourcer til alle infrastruktur-serverne

 3. Extended miljø
  Scenarie: Du har kapacitet til 500 brugere i eget datacenter. Du skal udvide til 1000 brugere, og du har ikke hardwaren til det. 
  Løsning: Du opretter en tunnel til fx Azure, og workers til 500 brugere oprettes i fx Azure

 4. Disaster Recovery 
  Der bygges et komplet miljø i fx Azure. Alle workere mv er deallokerede for at spare omkostninger, men kan startes op når behov opstår. Kritiske data replikeres løbende til cloud. Omkostninger alene til kørende servere samt storage.

 5. XenApp & XenDesktop Essentials
  Simpel udgave af Citrix Cloud til mindre setup, der købes direkte i workshop i Azure

 

Vil du vide mere om hvad edgemo kan med Citrix Cloud? Så læs med her

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.