Skrevet af

Jesper Nielsen, Solution Architect

Uanset om du er på vej til Microsoft Ignite, eller om du står over i år, har Jesper et par tips til dig. Hvad skal på din agenda? Hvad skal du pakke? Hvordan får du information før, under og efter konferencen? Og hvem er generelt gode at følge på Twitter? Få svarene på det hele her.

Med mindre end to uger til at Microsoft slår dørene op til Ignite 2018, er det blevet tid til at starte forberedelserne, fx få pakket rigeligt med strømper, så det er muligt at skifte løbende - også i løbet af dagene på konferencen. Dine fødder vil takke dig - de kommer til at gå mange skridt!

Har du ikke allerede gjort det, er det NU du skal sammensætte din helt egen agenda. Men hvor skal du starte?

Hvis det er din første tur til Microsoft Ignite kan jeg varmt anbefale, at du ser Navigate your way around Microsoft Ignite-sessionen fra Microsoft Ignite 2017 igennem. Sessionen giver et godt overblik over, hvad Microsoft Ignite er. Sessionen er med Andy Malone og John Craddock, to navne der er gode at huske, når du skal sammensætte din egen agenda.

Microsoft Ignite Session Scheduler – sammensæt din egen dagsplan

Du er sikkert allerede bekendt med Microsoft Ignite Session Scheduler, og der er i skrivende stund mere end 1550 sessioner fordelt ud over dagene, men hvor starter du?

Log-in til MyIgnite - portalen til din Microsoft Ignite Session Scheduler. Hvis ikke du har tilmeldt dig Microsoft Tech Community, er NU det rette tidspunkt at gøre det - se mere under punktet Sociale Medier.

Dette er min taktik og prioritering, som jeg vil anbefale dig at følge:

Ignorér at du dobbeltbooker! 

Det er faktisk en god idé at ”over-booke”, da det giver mulighed for at vælge på dagen, men også mulighed for at huske, hvilke sessioner der kunne være relevante at se offline, når tiden passer. Husk dog på, at fordi du har booket en session, er det ikke det samme som, at du er sikret en plads!

Kend talerne! 

Jeg starter ALTID med at vælge sessioner baseret på talere, jeg kender. Tjek talerne ud her! Kender du ikke talerne, kan det virker uoverskueligt. Men kig dem alligevel igennem, der er helt sikkert navne, du har stødt på før, og se så hvilke sessioner de har. Mine favoritter er følgende:

 1. A.J. Smith, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/414012 
 2. Adam Hall, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/417768 
 3. Alex Simons, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/418744 
 4. Andy Malone https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/415590 
 5. Bruno Nowak, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/377168 
 6. Chris Hallum, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/414006 
 7. David Falkus, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/403701 
 8. Dona Sarkar, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/402713 
 9. Fred Pullen, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/415480 
 10. Heike Ritter, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/404133 
 11. Jeff Woolsey, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/407633 
 12. Jeffrey Snover, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/403476
 13. John Wilcox, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/415486 
 14. Mark Wahl, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/416669 
 15. Maurice Daly, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/390284 
 16. Michael Niehaus, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/415493 
 17. Mikael Nystrom, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/390259 
 18. Nathan Mercer, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/415495 
 19. Ned Pyle, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/406147 
 20. Paula Januszkiewicz, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/404241 
 21. Pieter Wigleven, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/415499 
 22. Ryan Hoge, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/420248 
 23. Sami Laiho, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/416238 
 24. Scott Hanselman, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/407687 
 25. Stephen Rice, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/403517 
 26. Stephen Rose, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/403544 
 27. Zach Dvorak, https://myignite.techcommunity.microsoft.com/experts/377154  

Søg på Break Out sessions og sessions med level 300 og 400 – level 100 er overview only. Er du ny på et område, kan det godt gå med level 200.

Almindelige søgninger

Nu er der ikke andet end almindelige søgninger tilbage, og her har Microsoft Ignite Session Scheduler en ret god funktion, der kan søge sessioner i de ledige slots, der måtte være i din Session Schedule. Mangler du hjælp til søgningen, har @tyGraphTweets lavet dette fede PowerBI dashboard over Microsoft Ignite sessions.

NB: Alle sessioner streames og kan 24 timer efter optagelse ses her.

Microsoft Ignite er meget mere end sessioner - der er også en stor grad af networking. Derfor ser jeg altid Ignite som en god anledning til lige at pudse mine sociale profiler af.

Facebook og Instagram

Min oplevelse er, at det rent fagligt ikke er her, det sner. Men har du behov for at dele dine udskejelser på dansegulvet eller den bøf, du skal til at indtage, så fint nok.

LinkedIn

Det er altid en god ide at have en opdateret LinkedIn-profil. Det bruges ofte til opslag, når netværket skal vedligeholdes. Jeg gør et stort nummer ud af, at min profil også er på engelsk, da chancen for at dansk er første sprog på fx Ignite er minimal. Er LinkedIn ikke lige din ting, så sikr at din profil på Microsoft Ignite og Microsoft Tech Community er opdateret - det kan klares på et par timer. Og skal du alligevel i gang med at polere din LinkedIn-profil, er opdateringerne på Tech Community ret nemt.

Twitter

Twitter er the thing på Ignite. Har du ikke en Twitter-konto, eller er du ikke rigtigt kommet i gang med at bruge Twitter, er NU et godt tidspunkt! Personligt henter jeg en stor del af min viden via Twitter. Der er allerede en del aktivitet omkring Ignite, og det har der været et stykke tid. Brug en times tid på at pudse din konto af. Jeg kan ikke anbefale Twitter nok, så når du nu går i gang skal du huske:

 • Sørg for at have et profilbillede af dig selv. Det er en god idé at bruge samme navn (dit rigtige navn) og det samme profilbillede på alle sociale medier. Genkendelighed hjælper.

 • Gør dig selv den tjeneste at skrive en kort biografi. Det burde være nemt, når du lige har opdateret din LinkedIn- og Tech Community-profil.

 • Mangler du inspiration til, hvem du skal følge, så tjek min favoritliste herover samt hvem jeg følger

Vil du have lidt inspiration, har @tyGraphTweets lavet et ret cool PowerBI dashboard over Ignite tweets. Det giver et godt overblik over, hvad der sker på Ignite, men det er også god inspiration til, hvem du kunne følge på Twitter.

Er det din første Ignite-tur, kan Twitter også være behjælpelig via søgefunktionen, se fx #MSIgnite #FirstTimers.

Skal du med @edgemodk til Ignite, giver jeg gerne et crash-course i Twitter undervejs.

Brug og følg gerne hashtag'et #edgemodk! Vær opmærksom på at @edgemo ikke er vores edgemo ;-)

Stuff to bring

Der er skrevet mange posts om, hvad du bør medbringe til Ignite, se fx RegularITguy's tips.

For mit vedkommende er det vigtigste - ud over rigeligt med strømper og et par gode sko - muligheden for at sætte strøm til min telefon, pc og ur. Derfor har jeg altid en tre-stiks adapter med US-stik. Ellers kan jeg anbefale en stikdåse med et han-apparatstik, så kan du altid finde en US-strøm, når du er fremme. Der er selvfølgelig også muligheden for at købe en converter undervejs, men det vil ofte begrænse dig til kun at have strøm på én ting af gangen.

Spar $$ på data

Du har sikkert prøvet det... Du er lige ankommet til USA, tænder din telefon, og inden du når at reagere, har du brugt databudgettet for de næste seks måneder. I edgemo har vi en ordning, hvor vi kan få en specialpris på data i bl.a. USA. Det skal vist bestilles, inden du tager afsted – forhør dig hos dit teleselskab.

#ViSesTilIgnite

Jeg glæder mig helt vildt til at komme til Microsoft Ignite - måske sammen med dig? Har du brug for Twitttertips, eller har du et spørgsmål til @Windows så sig endelig til.

Skulle du få lyst til at tage med edgemo til Ignite i 2019, så giv vores marketingchef, Mette Hylander, et praj.

Læs også rejsereportagen fra Microsoft Ignite 2017

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.