Skrevet af

Thomas Wittenburg, tidl. Marketing Specialist i edgemo

Vi har sat Lenovo's ThinkPad X390 på den ultimative test og sendt den med en bruger, der arbejder på festivaler, på farten, i Flyvevåbnet og på et ganske almindeligt kontor. Læs her, om den klarede det!

Pc-landskabet i dag kan give fornemmelsen af, at udviklingen er gået lidt i stå. Et hurtigt blik på ThinkPad'ens stamtavle fortæller umiddelbart, at der sjældent sker noget nyt i Lenovo-land. Firmaet insisterer på ikke at lave radikale ændringer i designet, og det kan i dén grad snyde.

Tilslutning

Selv om mit arbejde foregår både på festivaler, i Flyvevåbnet og på farten, har jeg de fleste af mine arbejdsdage på kontoret. I min virksomhed har vi ikke dockingstationer eller standardiserede skærme og tilbehør. Derfor har jeg haft to stik, der skulle sættes i computeren til daglig; HDMI og USB-C (til strøm). Ekstern mus og tastatur er klaret med en lille dongle, der har siddet fast i computeren i testperioden. Jeg er aldrig blevet fortrolig med ThinkPad-knoppen, og jeg bliver hurtigt træt af at navigere rundt med trackpad, så musen følger mig stort set overalt.

To kabler, der skal sluttes til om morgenen, er lige til at overskue, selvom jeg den seneste måned et par gange har ønsket mig en USB-C-dock, bare lige for at spare den ene tilslutning.

Specifikationer

Jeg har kørt tunge grafiske programmer til design og flere end 10 Excel-ark samtidigt, samt haft utallige websites åbne i Chrome på én gang.

X390 klarer det hele fint. De få gange, der har været tendens til frys, var det direkte softwarerelateret og ville sikkert også forekomme på alle andre maskiner.

Tastatur i verdensklasse

Tastaturet på X390 er blandt de bedste, jeg har siddet med. Der er ikke sket det store siden den ThinkPad X260, jeg havde mellem hænderne for et par år siden, men det er entydigt godt. Jagten på den ultimativt tyndeste formfaktor i bærbare computere har det med at skære nogle ærgerlige hjørner. Det er ikke noget man lægger mærke til, hvis man udelukkende bruger sin pc i en dock. Men hvis man er en del på farten, kan man hurtigt blive træt af et dårligt tastatur.

Til daglig har jeg en IdeaPad, og tastaturet på ThinkPad X390 er helt uden sammenligning. Der er plads til fingrene, og alle bogstavtaster - på nær 'å' og 'ø' - er i fuld størrelse. Samtidig kan man mærke, at tasterne bevæger sig, hvilket er en fryd for de af os, der er gamle nok til at have lært maskinskrivning i skolen. Til min behagelige konstatering er det udelukkende tasterne, og ikke pladen mellem tasterne, som man ofte oplever på laptops af ringere kvalitet, der bevæger sig. Der er simpelthen intet, der slår taktil feedback fra et keyboard.

På de fleste moderne laptops er tastaturets F-funktioner trådt i baggrunden for tasternes alternative funktioner, således også her. Det er godt. Det gør det lynhurtigt fx at skrue op og ned for lysstyrken eller slå lyden fra, når der ud af det blå starter en højlydt reklame på et website, man helt sikkert ikke kigger på i arbejdstiden.

Touchpad'en er god, selvom den slags som udgangspunkt ikke er min kop te. Den reagerer på alle berøringer, og gestuskontrollen sidder ret hurtigt i fingrene. Så selvom jeg helst bruger computeren med mus, har det faktisk været en rar oplevelse at bruge maskinens touchpad, når jeg har været på farten.

Den ultimative rejsemakker

At lave en pc-anmeldelse i 2019 er en lidt utaknemmelig opgave. Hvis man vælger en professionel maskine fra de store producenter, er det svært at udpege én eneste, der skulle være dårlig. Man kan naturligvis få maskiner med helt skrabede specifikationer, men selv de har en berettigelse. Det er ganske enkelt længe siden, jeg er blevet skuffet. Men også længe siden jeg er blevet rigtigt imponeret. Det ændrer X390 ikke på. Til gengæld er den bundsolid, og sommerens festivaler efterlod da også kun kosmetiske skader på ydersiden af X390'erens låg. Ærgerligt, ja, men også imponerende.

Faktisk vil jeg mene, at min behandling af maskinen har været særdeles realistisk for en bruger, der er meget på farten. Og det er præcis sådan, X390 bør anvendes, hvis du spørger mig. X1 Carbon er muligvis en smule lettere, og T400-serien er efterhånden også havnet i Ultrabook-kategorien med sin lave vægt. Men for mig er 13-tommersformatet i X390, kombineret med den slanke formfaktor og lave vægt, tæt på at være den ultimative bærbare computer, jeg har haft mellem hænderne. Den er skabt til at rejse med dig overalt.

Indbygget 4G

Med indbygget 4G, hvilket jeg ved den søde grød ikke fatter, at nogle producenter slet ikke tilbyder, og en batteritid på den pæne side af 8 timer ved almindeligt brug, er denne maskine ikke lavet til at være buret inde på kontoret kl. 8-16 hver dag. Den vil ud. Og den vil have dig med. Og får du chancen, vil jeg anbefale dig at tage med den!

Pc-klargøring

Med edgemo PC2go får du Danmarks letteste bestilling og klargøring af din nye pc - og du er sikret fuld gennemskuelighed på prisen i hele maskinens levetid.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.