Skrevet af

Flemming Lind Christensen, Infrastructure Specialist

Et moderne trådløst netværk kan langt mere end at forbinde dig til internettet. Nogle af de bedste WiFi-leverandører på markedet er - sammen med en række komplementære produkter - i stand til at understøtte og forstærke din forretning. Det sker blandt andet i kraft af monitorering af kundernes bevægemønstre i fysiske butikker.

Ved at triangulere WiFi- og Bluetooth-signaler fra smartphones kan man simpelthen mappe fx forbrugernes bevægelser. Fra en potentiel kunde stopper op foran butiksvinduet, til de står ved kassen.

Det er dog ikke Big Brother, der overvåger dig uden samtykke. Systemerne logger ikke dine personlige data uden videre. Det er mængden og helheden, der er spændende.

I et større varehus kan man hurtigt analysere, om indretningen er optimal, eller om kunderne går målrettet efter specifikke tilbud. Den viden kan man bruge til at indrette butikken. Går alle eksempelvis direkte forbi et tilbud, skal det måske flyttes til et andet sted i varehuset, hvor kunderne er mere modtagelige overfor budskabet.

Kombinér med push-notifikationer

Har man en kundeklub eller andre typer fordelsprogrammer, kan man kombinere trackingen med push-notifikationer på individuelt plan. En fast kunde kan således få beskeder direkte på sin smartphone, mens vedkommende går rundt i butikken.

Optimering af mødelokaler, lagre eller...?

Det er nemt at forestille sig både praktiske og mere kuriøse formål med teknologien, og anvendelsen er ikke begrænset til butikker.

Faktisk kan de fleste mellemstore og større virksomheder have gavn af massemonitorering i kombination med Business Intelligence eller som et hurtigt analyseredskab, fx til optimering af mødelokaler og lagre.

Mange virksomheder oplever eksempelvis et stort pres på mødelokaler. Med monitoreringsteknologi kan man ret præcist vurdere, hvor mange personer der opholder sig i et mødelokale samtidigt. Herfra kan man hurtigt analysere, om der er behov for flere små mødelokaler, så de store kan frigøres.

Samme teknik kan i øvrigt anvendes i mange andre sammenhænge, som på et lager. På store lagerområder med mange ansatte eller robotter kan man kombinere trackingen med information fra lagerstyringssystemet, og derved optimere varers placering og plukruter.

Konkurrenceforbedrende

Konklusionen er enkel: brug jeres WiFi-netværk til at få indsigt. Med indsigten kommer forståelsen af jeres kunder eller brugere og muligheden for at skræddersy forretningsgangene.

Bruger vi indsigten intelligent, gør vi virksomheden mere effektiv og fleksibel og forbedrer dermed konkurrenceevnen.

Helt fremme i skoene

Læs historien om Bianco, der bruger HPE Aruba netværk i deres skobutikker

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.