Skrevet af

Hanne Rathcke Elbæk, Marketing Specialist

Du kender nok bedst Logitech for deres mus og tastaturer samt en bred vifte af gaming-tilbehør. Nu har Logitech lanceret sit første business headset, Logitech Zone Wireless, som skal konkurrere med de store spillere på markedet for headsets til kontorbrug. Hanne fra marketing har testet, hvordan det klarer sig i hverdagen.

Design

Designet er forholdsvis anonymt, og på den måde stikker Zone Wireless ikke ud i kontorlandskabet. Det er udført i gråt plastic og metal, med mikrofonen på en drejelig stang. På hovedbøjlen er der gummi, og ørepuderne er lavet af noget, der næppe er italiensk kalvelæder.

Nogle af kollegerne mener, det ligner et gamerheadset, eller at det er kikset, andre synes det er federe end konkurrenternes. Jeg synes mest bare det er anonymt. Ganske som indpakningen: Uden dikkedarer, umiskendeligt Logitech. Jeg tog det på i bussen til og fra arbejde en dag, og det fungerede godt som rejseheadset, men der er altså noget med mikrofonbommen, der stikker op i luften, som virker lidt uncool.

Med headsettet følger en opbevaringspose, et Micro-USB ladekabel og en lille USB-dongle. Donglen kan bestilles som tilbehør, hvis man skulle miste den - en fin lille detalje. Generelt er Logitech ret gode til at levere tilbehør til deres tilbehør, så de fleste sliddele kan som regel udskiftes.

Komfort

Man kan argumentere for, at komfort er vigtigere end design i længden. På mit hoved sidder Zone dejligt tæt til ørerne, hvilket i høj grad medvirker til at holde støj ude. Efter nogle timer kan det dog godt blive lidt for stramt om ørerne, og det kræver nok en tilvænningsperiode for de fleste. Omvendt er otte timers uafbrudt brug heller ikke den egentlige use case for et headset som dette. Det er designet til at blive taget af og på mange gange i løbet af dagen. I det lys er komforten ret god. Headsettet vejer ikke meget, og er let at anvende.

Tilslutning

Et moderne kontorheadset forventes at have tilslutning til både pc og telefon. Det klarer Zone Wireless via Bluetooth til telefonen, og med den medfølgende dongle til pc. Skift mellem enheder foregår gnidningsfrit. Når telefonen ringer, slukker musikken på pc’en, og omvendt.

OBS! Siden anmeldelsen blev skrevet, har Logitech ændret en smule ved headsettet, så du nu med Zone Plus kan tilslutte flere Unifying-enheder via en enkelt modtager.

Jeg har haft meget få problemer i de næsten seks uger, jeg har testet headsettet. Det værste, jeg oplevede, var en serie umotiverede afbrydelser af musikken fra min pc. Efter en softwareopdatering, som klares nemt via Logi Tune-appen, har der dog ikke været skyggen af problemer.

Zone Wireless er certificeret til både Skype og Microsoft Teams. Jeg har desuden problemfrit anvendt det til Facebook Messenger, Discord og en række andre online videochat/-konferencetjenester.

Lydkvalitet og rækkevidde

En ægte audiofil ville under ingen omstændigheder vælge et Bluetooth-headset til musik, men Zone Wireless klarer sig faktisk hæderligt - trods en lidt tynd bund - med god diskant og mellemtone. Til tale er kvaliteten i top og modparten i et opkald går klart og tydeligt igennem.

Mikrofonen er også god, men lige en tand for fintfølende til min smag. Tasteanslag og søgen efter en kuglepen i skrivebordets rod går lige så rent igennem som tale, hvilket er ærgerligt, når man tager i betragtning, at mikrofonen sidder på en bom helt fremme ved munden. Igen blev det i mit tilfælde bedre efter en softwareopdatering.

Rækkevidden er også upåklagelig. Jeg har stået 14-18 meter og to vægge fra telefonen og modtaget opkald. Det er på grænsen af, hvad forbindelsen kan klare, men det er absolut godkendt.

ANC – Active Noise Cancellation

Som andre headsets i denne ende af prisspektret er Zone Wireless udstyret med aktiv støjdæmpning, ANC. Teknologien sender hvid støj i ørerne på dig for at modvirke/dæmpe miljøstøj. I highend headsets bemærker man normalt ikke den hvide støj. Det kan man komme til her. Jeg har ikke oplevet det som et irritationsmoment, tværtimod er ANC’en ret effektiv til at overdøve det meste støj i et åbent kontormiljø. Vil man gerne høre musik, er ANC ikke nødvendig for at holde støj fra kontoret ude, og lydkvaliteten på musik bliver hørbart bedre, når man slår ANC fra.

For ANC-headsets er det store referencepunkt ofte Bose QuietComfort 35, som er et over-ear headset. Når der er tale om on-ear headsets som Logitech Zone Wireless eller Jabra Evolve 75, der ligger på mange skriveborde i Danmark, er der dog ikke nogen oplagt reference. I min egen ganske uvidenskabelige test mellem Logitech og Jabra, synes jeg Logitech lukker af for mere støj, men her er vi ude i marginaler.

Trådløs opladning

I modsætning til eksempelvis Jabra, findes der ikke en dock til Zone Wireless. Til gengæld understøtter det trådløs opladning, og holder fint strøm i flere timer henover en almindelig arbejdsdag med en kombination af opkald og musik. På mit skrivebord har jeg en Ikea-lampe med indbygget trådløs oplader, så for mig er lige netop dén feature ret lækker. Faktisk har jeg slet ikke opladet headsettet via kabel i testperioden.

En anbefaling?

Efter en længere testperiode blev jeg så glad for Logitech's Zone Wireless headset, at jeg beholdte det. Du er velkommen til at kigge forbi mig og se og prøve det. Det er ganske enkelt et godt og anbefalelsesværdigt headset, som sagtens kan måle sig med de populære konkurrenter.

Nogle af konkurrenterne virker lettere eller mere stilfulde, og især det sidste, ved vi, har en del at sige for mange. Alligevel skylder man sig selv, og ikke mindst it-budgettet, at tage Zone Wireless med i overvejelserne, og gerne teste det op mod konkurrenterne, når man står overfor nyindkøb eller udskiftning af headsets. Det kan sagtens hamle op med de andre i feltet, og prisen ligger et par hundrede under eksempelvis Jabra Evolve, så der kan være mange penge at spare, hvis en hel afdeling skal udstyres.

Læs mere om headsettet på Logitech.dk

Se headsettet på edgemo-shoppen

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.