HPE Aruba

Helt fremme i skoene

Det stolte danske fashion sko-brand, BIANCO, har siden 1987 holdt mange af os godt gående. En forretningsmæssig succes i dén kaliber kræver et godt netværk – ikke mindst internt, hvor en kompleks infrastruktur forbinder mennesker, butikker, lagre og varer. Og nu kobler BIANCO også deres kunder på. Dette er historien om en ny, stærk netværksløsning i en international koncern - og om, hvordan et stort projekt nemmere lader sig gennemføre, når de samarbejdende parter har det rette kulturelle match.

Skrevet september 2018

Siden historien blev skrevet, har Michael Saxtorff skiftet job. Det ændrer dog ikke historiens aktualitet eller Bianco's tilgang til opgaven/projektet.

Ud over det hele

BIANCO har lagre, kontorer og butikker mange steder, så da de skulle have ny netværksløsning, var det op til It Manager, Michael Saxtorff, at holde styr på sit netværk.

”Når man omlægger sit netværk, skal man være grundig. For det er noget, man helst ikke gør for tit. Og ligesom med al anden it, er der mange identiske løsninger. Dialogen og rådgivningen er derfor helt central, og her var edgemo på pletten fra start”, siger han. ”Deres viden om HPE’s plug & play-muligheder passede os perfekt – og så er edgemo og HPE bare rigtig gode sammen. De har en meget agil måde at arbejde på, og det gav os gode muligheder”.

Godt netværk = god forretning

Hvad valg af løsning angår, så sætter Michael Saxtorff anslaget på BIANCO’s vegne: ”Jeg er meget forretningsorienteret, og vores it-strategi har et forretningsmæssigt fokus frem for et teknisk. Vores nye Aruba-løsning viste sig at have nogle muligheder, hvor vi i endnu højere grad kan skabe synergi mellem it og marketing. Det er en cloud-baseret løsning, hvor man kan deploye tingene centralt.

Selve Presence Analytics-teknologien, hvor man kan måle på kundernes fysiske ageren, var ikke udslagsgivende for valget af netværk, men vi ser nu, at vi kan en masse, vi ikke kunne før. Vi har jo mange kunder hver dag, og nu kan vi se, hvordan de bevæger sig udenfor og indenfor vores butikker – og også måle på dwell time, altså hvor længe de opholder sig dér”.

”Vi får nye muligheder for at måle effekten af vores reklamer og in store-marketing. Det skal hjælpe os med at se, om vi er interessante. Og på sigt vil vi med flere access points kunne måle helt ned på hyldeniveau, hvilket kan blive et stærkt redskab i vores flagship stores”. Michael fortæller, at systemet virker i butikkerne, og at der nu skal laves en egentlig afslutning. ”Vi installerer lige nu Aruba’s ClearPass, så vi kan se, hvilke devices der er koblet på hvor. Så der har vi ikke en masse viden endnu, men det glæder vi os til at få”.

En ting, som gør Michael glad, er, at det er nemt at gå til. ”Flemming og Allan fra edgemo har lavet en løsning, hvor man fra de forskellige lokationer ikke skal konfigurere noget – det hele styres centralt. Vi kan være meget agile, og en ny butik kan komme op at køre ved at skifte tre ledninger. Flemming ankom med en HPE-mand fra Holland, og de arbejdede hos os, hvilket gav en rigtig god samarbejdsform. Vi fik lynhurtigt startet og lavede nogle grupper sammen, og så kunne vi klare resten selv.”

Aruba skal bane vejen mod ny BI

Med Aruba-netværket installeret får BIANCO ikke kun mulighed for at analysere på kundernes adfærd; der opstår også et helt nyt data-lag, som Michael & Co. på sigt kan udnytte forretningsmæssigt. ”Planen er helt klart at koble Aruba’s dashboards sammen med vores øvrige BI-setup, så forretning og it går hånd i hånd – som det skal. Det vil give ny indsigt om kundeadfærd ind til vores øvrige BI. Så selvom projektet ikke er sat i søen, fordi vi skulle have Prescence Analytics, så får det et forretningsfokus i stedet for 'bare' at være it.”

Lidt mange æg i én kurv

Man skal ikke have være længe i it-branchen for at vide, at intet kan klares med teknologi alene, uanset hvor uovertruffen, teknologien er. I BIANCO’s tilfælde er der da også helt andre faktorer i spil: Mennesker, kultur og samarbejde.

”Vi har faktisk været med edgemo helt fra start. De var helt nye, og det var interessant, den måde de anskuede kultur og kunder på. Det var ikke normen”, lyder det fra Michael. ”Der var både fordele og ulemper ved, at de var små og agile. Og på et tidspunkt var vi faktisk også væk fra dem, da der dengang var nogle ting, de ikke kunne løfte. Men vi kom tilbage, og nu har vi helt uhørt meget hos dem. Vi har lagt lidt mange æg i én kurv - og det er bare ikke altid den bedste idé! Vi har licenser, hardware, netværk, osv, men - edgemo har bare vist sig at være det rigtige valg, og de løfter det hele”.

Hos BIANCO ved man, hvad der kræves: ”Det er jo fordi, vi har nogle gode oplevelser med dem. Jeg har det sådan, at det er ikke så meget er navnet på den virksomhed, man samarbejder med, men derimod de mennesker, som man møder – og edgemo’s kultur matcher os rigtig godt. Vi ligner hinanden rigtig meget”.

Kedelige it-afdelinger

En it-afdeling er normalt en kedelig afdeling. I hvert fald i klassisk forstand, mener Michael Saxtorff. ”Hos os er det helt anderledes, og derfor matcher vi og edgemo hinanden kulturelt. Hos dem kan man få en high five på gangen. Det er sådan noget, vi sætter pris på. Og så sætter vi pris på deres ærlighed. De tør sige fra, og de vender altid tilbage, så man bliver ikke tildelt et nummer i en kø.

"Vi har dog været lidt spændte på, hvordan de ville håndtere deres vækst, men de bevarer nærværet, og det gør altså, at man kan skabe gode resultater. Vores gode relation skaber plads, og de går en ekstra mil for os. Det er det, der er vigtigt. Der er et dedikeret team til vores ting, og vi bliver værdsat som dem, vi er."

På listefødder i verdens bedste it-afdeling

Vores egen Flemming Lind Christensen lægger heller ikke skjul på sin begejstring for BIANCO og Michael Saxtorffs it-tropper. ”Jeg sad jo hos dem, mens vi lavede løsningen, og det er simpelthen bare verdens bedste it-afdeling. De har en kultur og en åbenhed, som er unik”, siger han. ”Det er kemi, respekt og tillid, vores samarbejde er bygget på. Og det betyder, at vi kan være ærlige. De accepterer, når jeg siger; Det ved jeg ikke, men jeg kan finde ud af det. Og det er jo skønt, at Michael bare kan sige; kan du ikke sætte det på din liste, for den holder jeg hele tiden ajour”.

Til de pæne ord svarer Michael: ”Vi har nogle gode typer, og vi ligner edgemo ret meget. Nogle bliver skræmte af vores åbenhed. Man bliver en del af holdet her, og man bliver en god kollega, og det er i god tråd med edgemo’s stil. Vi kunne jo også sige det samme den anden vej. ”I er verdens bedste konsulenthus”, selvom det lyder voldsomt. Men det er jo også derfor, vi tør lægge så meget hos dem. Vi stoler på dem – og vi har ikke grund til andet."

Netværk

HPE Aruba

Læs Flemming's artikel om, hvordan et moderne trådløst netværk kan langt mere end at forbinde dig til internettet.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.