edgemo Services

Rendyrket værdi hos Danish Agro

Det stolte, danske grovvareselskab Danish Agro har, med rødder tilbage til 1901, om nogen forstand på at opdyrke, kultivere og skabe udbytte. Moderselskabet består i dag af mere end 110 selskaber i ind- og udland og over 5000 ansatte. Under alt dette ligger en kompleks it-infrastruktur. Men Danish Agro’s it-driftschef, Steen Holst har overblikket - han arbejder ud fra devisen om, at kompleks it kalder på ukomplicerede løsninger.

Skrevet februar 2019

”Vi dyrker værdi”

edgemo har haft fornøjelsen af at køre parløb med Steen og Danish Agro i mange år. Vi har fulgt deres udvikling – og de har i højeste grad være med på vores. Især når vi snakker om udvikling af vores services, som netop er sat i verden for at nedbringe kompleksitet og til at styre moderne organisationer igennem konstant foranderlig it.

I Danish Agro’s vision er det formuleret direkte: ”vi dyrker bogstaveligt værdi. Alle vores beslutninger tager sit afsæt i dette fokus”.  Det gør sig også gældende, når vi taler it-løsninger. Her er der ikke noget, der hedder it, for it’ens skyld. Infrastrukturen skal vise sit værd altid. Og lytter man til Steen, så forstår man hvorfor: ”Vi har de sidste tre år i snit opkøbt et selskab om måneden. Det betyder også, at vores koncern-it konstant er under udvidelse, og her har vi edgemo og deres services med på rejsen”.

Vi er afhængige af vores partnerskaber

I koncern-it sidder de 12 it-folk – det stærke dusin. ”Vi kobler løbende nye virksomheder på vores koncern-it og vores datacenter. Men det sker først, når det giver mening, eksempelvis når de står overfor en større investering i eget datacenter. Den lokale tilstedeværelse er vigtig, så de lokale it-folk beholder som regel deres funktion - nogle gange med et lidt mere forretningsmæssigt fokus, idet de jo bliver aflastet af os i koncern it.

Det er en stor, lang rejse, vi er på, men vi er et godt sted med det hele nu. Én nøgle til at komme dertil er erkendelsen af, at vi ikke kan være verdensmestre til det hele. Helt overordnet ligger det i vores genetik, at vi er afhængige af vores partnerskaber. Vores partnerskaber gør os stærke”.

"Nye virksomheder, som kobles på vores koncern-it, får en række standard services. En del af disse services leveres af edgemo. Vi får leveret alle vores devices med edgemo’s device as a service, PC2go, hvor udrulningen fra vores SCCM også sker. Automatisering og pakketering af vores applikationer kører igennem SOFT2go, og hele vores enhedshåndtering kører igennem edgemo’s device management-service. Vi har en ansvarlig for SCCM, men i en arkitektrolle –det er edgemo, der drifter det for os”.  

Tingene hænger sammen – det er dét, jeg godt kan lide!

Steen har arbejdet med edgemo – også før han kom til Danish Agro. Derfor har vi påvirket hinandens udvikling: ”Det hele startede med, at vi havde brug for driftsstøtte til lidt Microsoft, SQL, Citrix m.v. Herefter videre til automatisering, pakketering og SCCM, og derfor hoppede vi på en meget tidlig udgave af SOFT2go. Vi var af den naive tro, at det kunne vi selv lige klare, men ressourcerne var knappe, og vi var en postgang for tidligt på den. Og det var edgemo faktisk også, tror jeg. Faktisk havde servicen ikke et navn endnu. Men igen, de var vores partner, og de havde altså fat i noget. Det er stadig lidt en rejse for dem – udefra set. De kunne godt bruge et par folk mere i deres Device Management, men det kører nu. De er ikke druknet i deres egen succes, men har ligesom alle andre brug for hænder”.

”Jeg er dog meget glad for deres tilgang til services. Tingene hænger sammen – det er jo det, jeg godt kan lide. Man kan købe det hele, eller man kan købe enkelte dele. Det er meget fleksibelt”.

Set i bakspejlet mener Steen, at det fælles trav er givet godt ud. ”Vi har været med helt fra start, og vi er et godt sted nu. Men vi skulle OGSÅ lære, at vi ikke bare skulle gøre alting selv, så vi har på begge sider været med i et work-in-progress-projekt”.

Værd at bygge videre på

I edgemo vægter vi, ligesom Steen, relationerne højt. Steen tog os med ind i Danish Agro, og modellen er samarbejde med stort S: ”Jeg kendte dem jo fint, og de havde nok de bedste Citrix-konsulenter i landet.  Vi gik i luften med Citrix, HP, VMware osv, og med vores dygtige Business Relationship Manager, Mette Larsen, havde vi en stærk kemi, som var værd at bygge videre på” siger Steen og fortsætter: ”Ja, de var meget små og nye, men jeg fornemmede tidligt, at de havde en anden approach til kunderne end andre steder. De er utroligt jordnære. Man laver fx aftaler direkte med konsulenterne, uden at der skal screenere ind over osv."

En aftale er (mere end) en aftale – for eksempel kage…

Et samarbejde bygger på, at man kan regne med hinanden. Men der er mere mellem himmel og jord end aftalepapirer. ”At overholde en SLA er jo kun halvdelen af arbejdet” konstaterer Steen. ”Vi lægger et pres på edgemo, og de får tingene gjort. De yder en ekstra indsats. Og det skyldes mere end SLA’en. Det handler om kultur. Vi oplever en velvilje hos dem. Det gør man mange steder, men hos dem virker den oprigtig, og vi får en god attention. Det ses helt ned på, at Mette kan finde på at kigge ind i forbifarten og have kage med til os! Det oplever man ikke andre steder. Den dér Lad os lige holde tingene lidt nede-holdning. Det er ikke så fint, og det er lidt jysk, hvilket er rart”.

De kan ikke skjule det

Som flere kunder har berettet, så er edgemo-familien et fællesskab, som kan opleves ved selvsyn. Steen husker da også første gang, han besøgte det nye Delta 8. ”Uanset, hvor meget, man vil prøve at skjule det, så afspejles den agilitet hos dem selv, også hos os som kunder. De er meget ukomplicerede og umiddelbare. Da jeg besøgte deres nye kontor, blev jeg naturligvis mødt af Mette Larsen. I starten af Mettes rundvisning kom vi forbi  den administrerende direktørs kontor – og man kunne bare mærke, at han var stolt. Faktisk rejste han sig og gik storsnakkende med rundt på hele turen. Dét ser man bare ikke andre steder, det er fantastisk ukrukket. Menneskeligt og ligetil” slutter Steen Holst. It-driftschef i Danish Agro.

Software Management

SOFT2go

Læs mere om mulighederne med en skræddersyet aftale om software management - á la Danish Agro's.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.