Logitech SmartDock, Microsoft Skype for Business & Surface Pro

Welcome On Board

Efter Skype For Business sigtede efter tronen og verdensherredømmet inden for videokonference, har hardwareproducenter fra nær og fjern forsøgt at følge efter med isenkram som kunne understøtte og facilitere. Med svingende held, må vi konstatere. Indtil for ganske nylig havde ingen ramt den rent på alle parametre – brugervenlighed, kompatibilitet, grafisk fremstilling – og ikke mindst systemets eget udseende. Men der er kommet en ny dreng i klassen, og han gik direkte til eksamen – og bestod.

Skrevet maj 2017

Længe ventet kvalitet!

”Vi havde brug for at skabe nogle lidt lækrere rammer for vores bestyrelse”. Så enkelt er udgangspunktet for denne fortælling defineret. Eksemplet kommer fra de mildest talt fremadstormende Danske Commodities, som bl.a. handler med el på børser over hele verden.

Går du en tur i deres hovedkvarter i hjertet af Aarhus, erfarer du hurtigt, at de ikke går ned på udstyr lige med det første. Stedet emmer af kvalitet, der er rene linjer og imødekommende god stil over alt. Og nå ja, så er der it-isenkram over alt – og helt bogstaveligt en park af pc-skærme, som vil give enhver hard core gamer – eller grejnørd blå mærker på undersiden af hagen. Ganske spektakulært at se igennem de åbne arealer og ind i deres trader-afdelinger!

Og naturligvis har en størrelse som Danske Commodities også et decideret Board Room. Nuvel, det kan bruges og bookes, som en del af deres system, men det er lavet specielt til at facilitere enten fysiske eller virtuelle bestyrelsesmøder. ”Vi havde prøvet det meste. I mine øjne er Microsoft udfordret, når det kommer til Skype for Business-løsninger. Vi har ventet længe på, at nogen ville levere den rigtige kvalitet”, siger it-chef Lars Vedelø. Og dén kvalitet fandt de i Logitech Smartdock.

Et (lidt mere) spændende møde

Lars forklarer behovet bag deres bestyrelseslokale og kravene til Logitech-systemet. ”Det er et snævert sigte, vi har med denne løsning, men det faktum, at systemet bare rammer så godt, betyder jo, at vores erfaringer kan komme andre til gode”, siger han. ”Vores bestyrelse består af top erhvervsfolk. De er ikke it-specialister, men det er heller ikke deres job, og derfor skal systemet næsten kunne betjene sig selv. Det skal være convenience af højeste karat. Og her efterkommer Smartdock’en vores krav”.

Men for en virksomhed som Danske Commodities gav Logitech dem noget helt andet, som de havde eftersøgt: ”Vi kan endelig give vores bestyrelse en oplevelse af at afvikle nogle lidt mere spændende møder. Og billedkvaliteten er den helt store stjerne – og altså en topbestyrelse værdig”, siger Lars Vedelø. ”Det er sådan set Skype For Business, præcist som vi plejer, men der er bare lige lidt mere perspektiv”.

”Vores bestyrelse består af top erhvervsfolk. De er ikke it-specialister, men det er heller ikke deres job, og derfor skal systemet næsten kunne betjene sig selv. Det skal være convenience af højeste karat."

Smart under overfladen

Indeni Logitech SmartDock’en er der – uden at det er en hemmelighed – en Microsoft Surface Pro, som afvikler på Microsoft's Skype Room Systems (SRS) software. Den har dog lige været forbi en indpakning af den mere eksklusive slags, før den rullede ind på gavebordet. ”Den tager sig ualmindeligt godt ud. Man skal ikke tage fejl af effekten af, at have noget isenkram, som folk næsten gerne ville have stående derhjemme – det giver et ekstra touch”, siger Lars og fortsætter. ”Også på det rent mødetekniske plan har SmartDock’en et overblik. Man kan konstant se ind i virksomhedens bookingsystem og se, hvem der er booket lokalet og hvornår”.

Lars og Danske Commodities har prøvet alverdens former for videokonferenceudstyr, og accessibility – at kunne få direkte og nem adgang har altid været problemet. "SmartDock’en gør det nemt for os. Alle med Skype for Business kan være med. Uanset hvor i verden, de opholder sig. Vores bestyrelse er meget sjældent samlet fysisk alle mand, så det var et krav for os. Man kan hoppe på via kabel eller trådløst, og det samme gælder, når der skal deles indhold under mødet”, siger Lars tilfreds. ”En smart feature er, at hvis du er presenter, så kan du også bare dele sin skærm med din skype-klient”.

Mere på vej – og et ønske til producenten

Lars og Danske Commodities har brugt deres SmartDock i to måneder – og har nu en mission om at udbrede systemet til flere lokaler. ”Det er jo sådan set de perfekte rammer at teste et system i. Vores bestyrelseslokale må og skal leve op til de højeste standarder, og hvis systemet overlever der – ja, så er det kvalificeret til mere. Vi er derfor nu ved at se på at udstyre flere lokaler med denne løsning”, siger Lars Vedelø, inden han runder af med et ønske til Logitech.

”Et oplagt scenarie set fra vores side vil dog være at udvide funktionaliteten, så SmartDock’en kunne understøtte kollaboration. Hvis Dock’en kunne tilgå vores server, og vi kunne hente materiale og dokumenter og arbejde direkte dem, mens alle var med til mødet fysisk og remote – så sidder den 100%, men vi er dog tæt på, og vi er glade”, slutter han.

Skype Room Systems

Videokonference

Læs mere om mulighederne med Microsoft Skype Room Systems

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.