HPE Primera storage

Et løft af produktionen

Hos den globale erhvervssucces, LINAK, koster selv de mindste udfald i produktionen dyrt. Produktionen er kritisk afhængig af en stabil it-infrastruktur. Derfor lød HPE's 100% oppetidsgaranti på den nye Primera storage-løsning som en optimal sikring af produktionen. Dette er historien om den intelligente udvikling inden for storage og om, hvordan man sikrer sin produktion med et system, der insisterer på at være kørende.

Skrevet juni 2020

LINAK er en del af toppen af danske produktionsvirksomheder og med aner helt tilbage til 1907. De er førende producent af aktuatorer - dem der gør alt fra elevationssenge og hæve-sænkeborde til automatiserede industrimaskiner muligt. En produktion, som er kritisk afhængig af en stabil it-infrastruktur. Og ansvaret for, at it-infrastrukturen understøtter forretning og produktion, ligger hos Jan Strunk Nielsen, Corporate Senior Manager i LINAK’s IT Operations.

Han og hans team satte sig i 2019 for at sikre og fremtidssikre fundamentet: ”Årsagen til, at vi i dag arbejder med HPE er, at vi havde nogle uheldige oplevelser med vores Hitachi Vantara-løsning. Vi fik blandt andet nedbrud på vores SAN, og det ramte vores produktion hårdt. Vi var derfor fast besluttede på, at vi ville finde en anden måde at gøre tingene på, så det blev mere sikkert”, fortæller han. ”Vi tog derfor fat i Niels Vejrup. Først havde vi noget dialog frem og tilbage, men så faldt snakken på HPE’s nye produkt, Primera, hvor de jo lover 100% oppetid – hvilket lød som en optimal sikring af vores produktion”.

Intelligent udvikling

Udviklingen på storage-området har de seneste år taget fart. Vi er for længst gået fra kun at tale "cloud vs on-premise", til i stedet at tale om løsninger, som ikke kun opbevarer, men også handler. Intelligente løsninger! Her kommer HPE’s premium-løsning, Primera på banen, som et nyt bud på fremtidens storage-løsning. En on-premise-løsning med samme agilitet, som var man i skyen – sådan sætter HPE selv anslaget. Primera har med HPE’s indbyggede InfoSight mulighed for at forudsige hændelser på infrastrukturen – og dermed også afværge nedbrud.

Dét var vand på Jan Strunk Nielsens mølle: ”Vi har i dag al drift on-premise her hos os. Vi har investeret i to datacentre på vores lokation, så vi er ikke tvunget ud i skyen for at spare penge nu og her, så løsningen skulle matche vores setup” lyder det. ”Og håndtering af driften, den holder vi også inhouse”.

Fra tanke til handling

Jan og LINAK tog handling og startede processen mod at sikre deres produktion endnu bedre. ”Vi tog udgangspunkt i de systemer, vi gerne ville have ekstra sikret”, fortæller han. ”Og kort efter kom Niels med et bud på nogle konfigurationer. Der gik faktisk næsten et år, før vi stod færdige, men der kom også lige en global pandemi ind fra højre og forsinkede alt, men det kunne hverken Niels eller vi gøre noget ved”, fortsætter Jan med henvisning til Corona-krisen i foråret 2020.

”I december 2019 havde vi sizing på plads med Niels, og så sendte vi bestillingen afsted. Og på trods af Corona, så kom vi godt i mål og uden store problemer. Niels var her sammen med os på lokationen 3-4 gange, hvor han og mine teknikere skruede og byggede på tingene - og vi arbejdede naturligvis også en del online igennem Microsoft Teams. Sådan fik vi sat hele Primera-systemet op. Vi fik hurtigt lavet vores konfigurationer og lavet performance-tests”.

Laboratorietest og sund skepsis

Testdelen tog Jan og LINAK yderst seriøst. ”Vores sidste nedbrud kostede os rigtig mange penge, så direktionen ville nok være rigtig glade, hvis det ikke skete igen. Derfor har vi prøvet det grundigt af”, fortæller han. ”Vi var naturligvis nysgerrige på dét med oppetiden, så vi har testet en masse scenarier – trukket nogle stik på kritiske steder og lavet en serie af laboratorietests. Og indtil videre, har den holdt sit løfte – vi har ikke kunnet slukke den. Der er sikkert noget, vi har glemt, det håber vi ikke - det må vise sig. Men vi kunne allerede kort efter installationen se, at performancemæssigt, der kører det rigtig godt. Der holder det”, fortæller Jan om den nye HPE Primera-løsning.

Partnerskab i platin

At edgemo blev valgt til leverandør på LINAK’s nye Primera-løsning er ikke en tilfældighed. Naturligvis spiller relationen ind, men Jan lægger ikke skjul på, at edgemo’s Platinum Partner-status og ikke mindst Niels Vejrup's certificeringer spiller en afgørende rolle.

”En af grundene er bestemt Niels og det høje niveau, han har. Vi kan godt mærke, at han har en anden indgang til HPE end andre, så hans status spiller helt sikkert ind”, fortæller Jan.

Med Platinum Partnerskabet har edgemo adgang til first level support hos HPE, men også til absolut førstehåndsviden om nye produkter og lanceringer. Dét spillede også ind i LINAK’s tilfælde: ”Det var jo væsentligt, at Primera var et helt nyt produkt, så det krævede, at den leverandør, vi valgte, skulle have sin knowhow på plads om det nye produkt”.

Fart på

I edgemo har vi siden 2018 haft fornøjelsen af at have LINAK som kunde. Jan sætter gerne ord på, hvordan samarbejdet kom i stand, og hvordan turen - her godt to år senere - har været. Jesper Johnsen er en mangeårig relation for os – han kender os indgående, og relationen er rigtig god. Så selvom det da var lidt spændende, så fulgte vi med Jesper, da han trådte ind i edgemo”, lyder det.

”Vi oplever bestemt, at det går stærkt hos edgemo – det hele skulle lige falde på plads. Til tider var vores konsulenter meget bookede, men det fungerer nu – og edgemo gør jo meget for os kunder. Der er erfagrupper og seminarer i rigt mål – og jeg har været med på tur til Microsoft Ignite i 2018, så der sker en masse ting, som både gavner evnerne og relationerne”, slutter Jan Strunk Nielsen. Corporate Senior Manager, IT Operations hos LINAK.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.