HPE storage

Håndbog i det gode it-projekt - hos LINCO

Du kender følelsen af at ramme rigtigt? Som dén ene rundboldkamp for 30 år siden, du stadig husker. Dér, hvor du ramte bolden og sendte den helt ud af skolens stadion. SMAK! Effekten af en succes rammer ikke kun dig, men hele holdet, som pludselig kan ting, det ikke kunne før. Opskriften er gode folk både på banen og bag linjerne, tilsat godt udstyr! Velkommen til en hyldest af det gode projekt – for det findes faktisk.

Skrevet november 2015

Det kræver bare én lille variabel, som ikke spiller med. Èn person, som misser én deadline eller laver en utilsigtet fejl, og så er drømmen om det perfekte projekt brast. Så da den traditionsrige danske foodservice-virksomhed, LINCO stod overfor en investering i opgradering af it-infrastrukturen, men også en reel fremtidssikring, krævede det en dyb indånding.

”Hele vores server/storage-setup skulle opdateres og opgraderes, så vi stod bedre, sikrere og forhåbentligt billigere i fremtiden”, siger it-chef hos LINCO, Morten Lund-Thomsen, og fortsætter: ”Vi er en virksomhed i vækst, og vi var vokset ud af vores server-system. Det var et stort projekt og en stor investering”. Derfor gik LINCO i marken for at finde nogen, som kunne håndtere deres næsten seks år lange relation til HP, og som ikke mindst kunne styre projektet med kirurgisk præcision – til den bedste pris. Det endte med trioen LINCO, edgemo & HPE.

Morten og LINCO har i mange år sværget til HP, men det har vist sig at være altafgørende, hvem der forvalter viden om HPE’s produkter og konstruerer løsningerne. ”Vi bruger HPE af én primær årsag, og det er driftsikkerhed! Vores erfaring med HPE var i forvejen god, så da vi stod overfor den store opdatering, var valget ret let. Vi er meget glade for HPE’s Proactive Care, for det er faktisk proaktivt. Men selv de bedste udstyr kan stables forkert, så alle skal være skarpe”.

Jamen, det passer…!

Det skal ikke være billigt for enhver pris. ”Vi gider ikke arbejde med folk, der underbyder, og vi var helt ærligt nervøse for, om edgemo havde estimeret forkert. Deres tilbud lå langt under halvdelen af de andre udbyderes tilbud. Det virkede voldsomt og næsten useriøst”, siger Morten Lund-Thomsen, som også indrømmer, at han skulle overbevises: ”Vi er absolut kritiske, og vi trykprøvede virkelig leverandørerne på tidsplaner, tilbud og løsninger, og vi røg tilbage til edgemo hele tre gange og fik det hele gået igennem – vi tjekkede dem sågar hos konkurrenterne. Men hver gang vendte edgemo tilbage med svaret: Jamen, det passer”.

Præcist gætværk - Kunsten at estimere

Emnet er ikke ukendt. Og det opildner som oftest til heftig debat og branchemæssig uro, når man nærmer sig en diskussion om tilbudsgivning, estimering og tillid. It-branchen er på listen over brancher, der flittigst bruger varm luft i formidlingen af ydelser og tendenser. Og det er fristende at diskutere, om luften også bliver brugt til at pumpe priserne op?

Smag lige på det. Et præcist estimat? I lingvistikken kaldes denne type selvmodsigelser for et oxymoron. Og vi er oppe i eliten her: Urban Dictionary har Exact Estimate på tredjepladsen på deres top-51 over verdens bedste oxymoroner. Det sætter ligesom tingene i perspektiv, ik? Det er ikke for sjov, at vi udråber det her til en kunstart!

IT-oxymoron

Hvis du i øvrigt vil have dagens it-grin, så besøg UrbanDictionary og erfar, to af de oxymoron, de lister; "Microsoft Works" og "Linux Complete". Oxymorons eller ej, så er vi nok enige om, at det er sjovt ;-)

Tidsestimater er ofte kilde til gråt hår og mistillid mellem leverandør og kunde. I ordets betydning handler det om at anslå eller gætte et omfang i et virvar af ukendte. Men ifølge edgemo’s Niels Vejrup Pedersen, som var leddet mellem LINCO og HPE i dette tilfælde, og dermed også ophavsmand til det opsigtsvækkende estimat, så er der ikke så meget at være i tvivl om - selvom han da også kalder disciplinen Præcist gætteri. ”Det er Tal & Facts”, siger han.

”edgemo kan KUN estimere så skarpt, fordi de kender HP og 3Par ned i mindste detalje, og fordi de gider sætte sig ind i vores behov. Men også fordi de har den arbejdsform, de har. Vi skulle aldrig følge op. De var skarpe på estimat, skarpe på pris og havde en præcis køreplan. Vi stiller virkeligt høje krav, og vi må nok indrømme, at vi ikke er nemme at imponere. Vi satte selv massivt ind og dedikerede ressourcer 100%, og aftalerne blev holdt på begge sider af bordet – vi var alle på hårdt arbejde” kommenterer Morten Lund-Thomsen, LINCO.

Niels og edgemo's fem gode råd

Kend din kunde – sådan rigtigt. Hav forståelse for behov, kultur og temperament

  1. Kend baggrund, kontekst og kundens eksisterende system
  2. Hav verdens bedste indsigt i det forespurgte produkt (det er ikke nok at vide, at det er fra HP)
  3. Vær minutiøs, nørdet, pernitten!
  4. Balancér mellem at være konservativ og ærlig

På den grønne gren

I dag er der kommet klimaforandringer i serverrummet. ”Nu fryser man hele tiden dernede”, griner systemadministrator Jesper Vestergaard, LINCO. Årsagen er, at den nye HP-løsning har resulteret i en 40% strømbesparelse, hvilket var langt over LINCO’s forventninger.

”Det er reelt mere end 40%, for vi har også fået den firdobbelte kapacitet og det dobbelte i storage”, uddyber Morten Lund-Thomsen. ”Årsagen er en kombination af HP’s energisparende produkter og så selve sammensætningen af installationen, som i sig selv også gør, at vi i dag sparer strøm på køl”. Dette element udgør således det lille drys af grønt og sundt i opskriften på det gode projekt.

Helt sikkert nogenlunde præcist sådan dér! Således slutter fortællingen om et godt og lykkeligt it-projekt. Hvis du har lyst til at diskutere lykkelige it-projekter, og måske oxymoroner, så besøg os på LinkedIn og lad os høre, hvad du har på hjerte.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.