PC2go, Supply Chain Services

Samarbejde i særklasse

Aarsleff, en førende dansk entreprenørvirksomhed, der er vant til at have med kompleks infrastruktur at gøre, når veje, broer og enorme byggeprojekter skal realiseres. De kender også alt til at være en del af komplekse processer og til at skulle kunne stole på leverancer af høj kvalitet. Det samme gør sig gældende, når det kommer til it-organisationen, Aarsleff dagligt drifter. Her er kvaliteten af det gode samarbejde en stor del af forklaringen på, at tingene sker.

Skrevet februar 2020

Knap så godt nytår

Som storentreprenør med cirka 3.000 pc-brugere skal man have styr på sit udstyr. Ikke desto mindre oplevede Aarsleff problemer med pc-leverancerne. En situation man, med brugere fordelt over flere lande, nødigt vil stå i. ”Der var flere og flere perioder, hvor tingene ikke flød, og vi oplevede, at begivenheder som Kinesisk Nytår voldte os store problemer. På det tidspunkt udfordrede det processerne omkring selve leverancen”, fortæller it-ServiceDesk manager Daniel Tybirk Le-Marc.

Ikke noget Big Bang

Aarsleff kender alt til at styre tunge, komplekse og langstrakte processer, der påvirker mange menneskers liv – ikke mindst hen mod det færdige resultat. Derfor er processen lige så vigtig som selve resultatet. ”Det var meget vigtigt, at vi fik styr på pc-leverancen. Vi havde ikke haft noget med edgemo at gøre før, men de bød ind med et tilbud om et buffer-lager. Det lød som en god løsning”, siger Daniel og fortsætter: ”Vi holdt dem tæt til os i testfasen og kunne se, at de kunne holde ord, og så viste de sans for samarbejde og proces”.

”De kom på banen og fik etableret buffer-lageret. Dernæst opbyggede de vores helt egen, tilpassede PC2go-bestillingsportal samt et distributionspunkt. De har en fuldt automatiseret proces omkring udrulning af pc-images - alt efter hvor i vores virksomhed, man skal arbejde. En god løsning, som på vores side har haft betydning i den daglige drift. Der var ikke noget big bang, som ville have stresset vores organisation. I stedet en veltilrettelagt proces i trin, der betød, at noget, som kunne have været en uoverskuelig opgave, bare blev en rigtig fin oplevelse”.  

Rullet af edgemo

Værdien af det velkendte mundheld, at vide, hvad man får, kender Daniel og Aarsleff ganske godt. De har samarbejdet med HP i mange år, men kunne godt mærke forskel på måden, man får tingene på. ”I moderne it betyder løsningerne stort set lige så meget som selve teknologien”, konstaterer Daniel.

”Det, at vi nu har edgemo til at rulle vores maskiner, hvor brugeren i princippet bare skal trykke på en knap, er en fin løsning. Og at den helt ind i kernen er tilpasset os, det er vi glade for."

"Det er dog ikke kun leverancen, men også samarbejdet og relationen, der gør udfaldet. Vi skulle fx skifte en del gamle Windows 7-maskiner ud, så der skulle virkelig skaffes noget materiel, og dén proces kørte bare på skinner. Det samme var tilfældet, da vi blev lagt sammen med en 1000-mand stor virksomhed, som skulle over på vores infrastruktur – dér spillede gode leverancer og løsninger en vigtig rolle”.

Den rette model

”I dag er der mange pc-producenter, og de er kommet tæt på hinanden. Men vi har i flere år haft et godt samarbejde med HP og oplever, at deres produkter svarer på de krav, vi stiller”, siger Daniel og fortsætter: ”Blandt andet har vi sammen arbejdet på at nedbringe antallet af images og matche det med konkrete modeller. Vores brugere har ret stor indflydelse på, hvilken pc de får at arbejde på, og HP følger med på vores ønskede specifikationer. Vi bruger blandt andet standard EliteBooks med i7- og i5-processorer, men da vi ofte har med tekniske tegninger og AutoCAD at gøre, har vi også modeller, der kan lidt mere – fx HP ZBooks”.

”edgemo spiller faktisk en central rolle i forhold til vores ønske om at have så få modeller som muligt. De sørger nemlig for konfigurationer som fx udenlandsk tastatur og ekstra harddiske. Det klarer de fra deres lager, uden at vi behøver at skifte til en ny model."

En del af vores it-økosystem

At måden, man samarbejder på, er vigtig, er Daniel Tybirk Le-Marc i høj grad eksponent for. Så da HP, Aarsleff og edgemo indledte samarbejdet, var der ting, der faldt i hak.

”Det er lidt, som om edgemo er blevet en del af vores it-økosystem. Vi har nu haft et tæt samarbejde i en rum tid, og de har været meget proaktive. De fornemmer selv, hvad der kan være af udfordringer – fx manglen på Intel-processorer, men også dér har de set fremad og klaret tingene. En lille krølle er, at vi nu begynder at sparre om andre emner end pc'er og involverer dem i andre opgaver."

Vi skal også vælge jer til

”Det, der kendetegner edgemo, er, at de er en samarbejdspartner. Det kunne jeg mærke fra vores allerførste møde, hvor vores Business Relationship Manager sagde noget, jeg aldrig har hørt fra en it-leverandør før: I skal vælge os – men ved I hvad, vi skal jo også vælge jer! Og det var præcist det, vi ville have. Nemlig at både de og vi committer os i relationen og i samarbejdet.”, slutter Daniel Tybirk Le-Marc. 

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.