• Cloud & Data Platform
  • HPE
  • Case story

Nogle gange skal tingene bare gå stærkt! Og når det i et it-projekt også skal gå ubetinget godt, er linjerne trukket op. Presset bliver ikke mindre, når man er nationens førende leverandør inden for sit felt med 50 afdelinger og over 300.000 varer. 

I Danoffice IT har vi stor respekt for, at nogle organisationer gerne vil bibeholde en vis anonymitet på det internettet. Denne virksomhed er en af dem, hvorfor vi i historien har valgt blot at kalde dem ”Grossisten”. Trods det har vi sammen valgt alligevel at skrive og dele historien, da vi begge mener, at erfaringerne derfra kan komme andre til gode. God læselyst!

Den danske grossist, skiftede pludselig ejer og derfor fik tre måneder til at etablere en helt ny core-infrastruktur. Velkommen til en historie om fremtidssikret it – og om at finde den helt rigtige løsning. It-chefen er en lettet og tilfreds mand. Sammen med Danoffice IT og HPE har han og hans stab gjort det umulige og ikke bare skabt et quick-fix for engrosvirksomheden, men en hypermoderne – og fremadskuende løsning. Men det holdt hårdt: ”Sagen er, at vi var ejet af et tysk selskab, og vi var næsten i mål med en meget omfattende proces, hvor vi skulle integreres i vores ejeres infrastruktur. Vi var næsten færdige, da vi pludselig fik meldingen om, at vi var blevet solgt”, siger it-chefen og fortsætter: ”Da vi så kom ud, viste det sig, at vi slet ikke havde det, vi skulle bruge, for at kunne fortsætte vores drift – helt ned til vores servere, så vi måtte i dén grad i gang”. Det essentielle her er ikke så meget exit-handlen med de tidligere ejere, men i højere grad det faktum, at it anno 2019 kan være meget omskifteligt og stille store krav til at kunne handle akut – ja næsten til overlevelsesstrategier.  

Er der overhovedet nogen, som kan dét her?

It-chefen fik hurtigt samlet sin organisation, og der skulle opstilles krav til nye datacentre og servere mv. ”Vi stod i en situation, hvor vi jo om et par måneder ikke havde servere, men i stedet for at lede efter en hurtig ny leverandør af servere eller et virtuelt miljø, så sagde vi, NEJ. Hvordan vil vi have det? Vores krav var: Det skulle være nemt! Give overblik. Let at migrere. Fremtidsrettet på ubestemt tid og helst samlet på ét sted. Og back-up’en skulle køre nemt og næsten af sig selv. Da vi så sad med vores punkter, så tænkte vi; er der overhovedet nogen, som kan dét der? Og ja, det kunne SimpliVity, HPE og Danoffice IT i kombination. Ud af mange bejlere, valgte vi tre ud til at præsentere, og det endte med, at SimpliVity kunne opfylde kravene. Vi havde ikke sat os på SimpliVity fra start – det afgørende var Danoffice IT’s præsentation og de muligheder, de kunne se med os og systemet”.

"Vores krav var: Det skulle være nemt! Give overblik. Let at migrere. Fremtidsrettet på ubestemt tid og helst samlet på ét sted. Og back-up’en skulle køre nemt og næsten af sig selv"

Vi troede ikke på det…

It-projekter er kendetegnet ved, at man skal ramme det sagnomspundne præcise estimat. Og velkendt er det også, at man desværre ofte ser fejlberegninger og konfigurationer, svarende til at skyde gråspurve med missiler. I Grossistens sag konstaterer it-chefen da også: ”De lavede en beregning, og jeg må indrømme, at den troede vi ganske enkelt ikke på. Vi troede, det var for lidt. Vi gav dem vores bud og bad dem vende tilbage. Det gjorde de og svaret var, at de syntes vores oplæg var alt for stort. Så det var lidt modsat her – de plæderede ikke for den største løsning, men for den rigtige. Det vidnede om seriøsitet. Det var virkelig dén løsning, de så som den rette”.

 

Simpelt. Suverænt. SimpliVity.

It-chefens ansvar er spredt ud på 50 danske afdelinger og to på Færøerne, og grundstenene er to datacentre på henholdsvis Sjælland og Fyn. ”Det stiller krav til high availability”, konstaterer it-chefen. ”Det er ikke sikkert, at forretningen stiller så store krav, men hvis tingene skal vedligeholdes, så er det nemmere, når der automatisk sker fail-over fra det ene til det andet center, som det jo er med SimpliVity. Det er simpelt og en suveræn funktionalitet i den daglige drift”.

Stort set selvkørende

Virksomhedens to nye datacentre er fordelt med 5 noder i det ene og 3 i det andet. Herpå skal alle selskabets servere placeres. ”Vi har altid kørt vores datacentre On-Premises, så vi har faktisk kompetencerne selv og har ikke skullet tilføre en masse nye for at klare processen. Så efter vi var sat i søen, har vi faktisk ikke skulle kalde på Danoffice IT, men SimpliVity giver også et helt andet overblik, så vi er stort set selvkørende. SimpliVity står bl.a. for back-up’en, som er inddelt i tre prioriterede grupper, og det virker bare rigtig godt”.

Træk stikket!

HPE betegner selv deres SimpliVity-platform som hyper converged infrastructure. Den gør arbejdet med enterprise-datacentre simpelt, agilt og skalérbart. Og it-chefen og hans folk oplevede det ved selvsyn tidligt i processen... "Vi sad sammen med Danoffice IT på et tidspunkt, hvor vi var ret langt, og jeg spurgte; hvordan var det så lige, hvis en node nu røg? Konsulenten var helt nøgtern og sagde: Jeg går lige ud og trækker stikket på én af dem. Der sad vi så og kiggede rundt på hinanden, men i løbet af få sekunder kompenserede og overtog de andre noder arbejdet uden problemer. Det var ret imponerende”.

Partnerskab af platin

Arbejdet med SimpliVity er forbeholdt meget få forhandlere herhjemme, nemlig HPE’s Platinum Partnere (i 2019 blot tre), så service og rådgivning er fra øverste hylde. ”Vi har fået god behandling af Danoffice IT og HPE. Jeg syntes, det hele gik forbavsende nemt. Jeg havde troet, det ville være meget værre at få sat systemet op og konfigureret det osv”, siger it-chefen. ”Men Danoffice IT viste os fra start, at det ville os det bedste – de gik kun efter det bedste, og ikke det største og dyreste”.

I et så kompakt it-projekt som dette, vil der være udfordringer, men de blev klaret: ”De få knaster, som opstod, blev virkelig håndteret.  Men det kunne de også: Danoffice IT havde en masse andet end SimpliVity at byde på, fx generelt tunge kompetencer på datacenter, så vi kunne håndtere tingene godt”, siger han, før han slutter: ”Så når vi ser på, at vi 3/9 2018 endnu ikke havde truffet en beslutning, og vi skulle gå live 1/1 2019, så er er klart, at det kostede nogle weekender og aftener. Fra 0 til 100 på tre måneder er helt utroligt, for vi kunne jo ikke lukke de gamle systemer, men det lykkedes. Jeg har meget dygtige medarbejdere, og vi fik meget kompetent sparring."

Relaterede stories

Lad os kontakte dig