Modern Workplace & Devices

Sammen mod nye mål

For Danmarks nye gaming-aktør SPWN handlede det om at komme ind på markedet med de bedste vilkår, kontakter og løsninger, som kunne skaleres efter deres forretnings-model. En model, som baner nye veje i gaming-industrien ved at fusionere det bedste fra consumer- og enterprise-verdenen.

Skrevet oktober 2020

SPWN skiller sig ud: Det er gaming-center, professionelt esport center – og eventplatform. De har en udviklingsplan, som ellers kun ses hos enterprise-aktører - med ambitioner om op imod 65 centre i Danmark. Og så har de ikke en eneste gaming-pc i hele centret! Til gengæld en skræddersyet HP-løsning med fuld integration til forretningskonceptet.

Ny aktør, ny tilgang - nyt samarbejde

SPWN og edgemo’s veje krydsedes lidt tilfældigt via en fælles bekendt. Men derfra ophører tilfældighederne også. Da CEO Michael Mikkelsen med underskrevne fortrolighedsaftaler i hus kunne præsentere sit meget ambitiøse og nyskabende gaming-koncept for edgemo, stod det klart, at her var et projekt ud over det sædvanlige.

”Vi havde brugt 10-12 måneder på at udvikle vores koncept”, fortæller Michael Mikkelsen. ”Vi ville skabe et nyt gaming-koncept herhjemme. Med kultur og community til slutbrugeren, men med business-tilgang. Vi ville kombinere det bedste fra consumer og enterprise og skabe en vækstmodel med lanceringer af op til 65 centre i Danmark. Vi var godt klar over, at vi ikke skulle ned til den lokale it-biks og finde vores udstyr”.

”Det dér – det kan du godt glemme”

Business Relationship Manager i edgemo, Claus Fogh Sørensen, kan sagtens huske det første møde med Michael og SPWN. ”Der var meget hemmelighed i det, og forståeligt. Det er uhyrligt ambitiøst. Og så havde de allerede sat sig fast på, at de ville have en streaming-løsning. Det vil sige, at spillene ikke ligger lokalt på maskinerne. Men da de kom til det første møde med en liste med specs til det tekniske setup skød vi den ned”, fortæller Claus.

Michael Mikkelsen supplerer: ”edgemo kunne stille de rette spørgsmål med den rette tekniske indsigt. Deres reaktion på vores ønsker var; det dér – det kan du godt glemme! Det vil kræve flere mand på fuld tid, hvis du går med det – alene til support. Deres rådgivning gik langt ud over, hvad vi havde forventet”.

Ingen gaming-pc’er

Michael og SPWN valgte - sammen med edgemo - HP som leverandør af maskiner. Konfigurationen af maskinerne skulle tilpasses den streaming-platform, de havde valgt; GG Circuits. ”Vi fik dem væk fra en tilgang med mange maskiner til kun at have to modeller”, fortæller Claus. ”Alt, hvad brugerne kan se, er HP’s state-of-the-art gaming-linje, Omen. Men pc’erne er gemt væk, og samtlige af dem er HP’s enterprise-produkt, HP Workstation. Ganske enkelt på grund af løsningens karakter og fordi deres tilgang er enterprise. For det første har en Workstation en længere levetid end en Omen. For det andet har den færre images, der skal vedligeholdes. Og for det trejde, så har den on-site garanti. Der kommer nogen på lokationen for at reparere og udbedre fejl. Dét er det, man får, når man går enterprise”, konstaterer Claus.

Også fra SPWN’s side er der begejstring for valget af HP. Vi har valgt tunge maskiner, som kan trække tegneprogrammer osv., og her kom HP som producent rigtig meget på banen. Selvom det er en streaming-løsning, så stiller det store krav til performance, og HP havde skarpe kompetencer her og en overraskende stor gaming-forståelse”, fortæller Michael. ”Der er andre, der laver godt gaming-udstyr, men HP’s forståelse gjorde den helt store forskel”.

Sultne HP – skarpe edgemo

Begrebet forretningsunderstøttende it er ikke nyt i edgemo-regi. Når vi skaber en løsning, så handler det aldrig (kun) om it. Det kom stærkt til udtryk i samarbejdet med SPWN, som havde deres forretningsmodel og idé klar i detaljen. Og her kom samspillet mellem HP og edgemo til at spille en rolle.

”edgemo var med til at stille de kritiske spørgsmål til HP og sikre den gode dialog. De kvalificerede og sikrede løsningen. Det er det fede ved dem – de går langt for, at tingene står rigtigt”, fortæller Michael og fortsætter: ”HP vandt i sidste ende også på grund af deres store interesse i at understøtte selve forretningsidéen. HP vil gerne afsted mod førstepladsen på gaming-markedet. Det giver dem en sult og en iver. De shinede ret meget over de andre, som bød ind – på alle parametre. De viste, at de bare ville det her, og var visionære. Det commitment var vigtigt for os”.

Er I nu helt sikre på det?

Da SPWN’s workstations var blevet spec’et til tænderne, skulle streamingløsning sættes op. Det lå ikke i opgavebeskrivelsen, men edgemo endte med at få en afgørende rolle i server-set-uppet, som udbyderen GG foreslog. Den inkluderende GG’s egne servere, men edgemo’s serverfolk trådte ind og skabte en skræddersyet løsning til SPWN - noget Michael i dag er glad for.

”edgemo bød ind på et teknisk meget højt niveau og tog dialogen om krav til servere. GG spurgte direkte; er I nu sikre på, at det er klogt? De var I tvivl om, hvorvidt vi kunne stille med den fornødne tekniske indsigt. Men snakken mellem edgemo’s og GG’s konsulenter stak helt af – jeg tror helt de glemte at skrive timer på. Det blev drevet af deres datacenter-gulddrenge  – og de klikkede rigtig godt med server-folkene fra GG”.

Vi har været gode

I it-branchen er vi ikke voldsomt glade for vira. Et virusangreb kommer aldrig belejligt, og det var heller ikke tilfældet, da Corona gjorde sit indtog i Danmark i marts 2020 - just som SPWN stod til at skulle klappe de sidste ting af. Det var en uheldig timing at satse på at få held i spil. Åbningen af SPWN blev rykket næsten et halvt år. Men det gjorde måske blot, at tingene modnedes desto mere – i hvert fald kunne Michael gå rundt i sit nye center og konstatere, at tingene spillede.

”Vi havde umanérligt god tid til at teste. Men faktisk dukkede kun få problemer op. Det er vigtigt, at man ved, at man laver fejl, når man træder nye veje. Men der dukkede – og dukker stadig kun – små ting op, der driller. Det betyder jo alt andet lige, at vi har været gode. Det er ikke de store ting, vi går galt i byen på. Det er i afdelingen for småting.”

En løsning med mulighed for mere

Claus Fogh Sørensen er glad for, at alt fra maskinerne til den underliggende løsning bakker op om strategien for SPWN. ”Vores løsning er virkelig skalérbar. Det er smart – og den peger fremad”, konstaterer han.

Michael Mikkelsen supplerer: ”Det bliver væsentlig at se fælleskabet blive bygget op. Mens Corona stadig begrænser os i vores udrulning, så har vi god tid til at teste konceptet af. Men vi håber at kunne åbne flere i 2021 – vi har nu en perfekt platform for udrulning”, lyder det. ”Vi kan se med vores første center, at der virkelig er et behov. Det letteste var jo at spille hjemmefra, men det betyder meget for gamerne at mødes med ligesindede – få ansigt på, og engagere sig i fællesskabet. Vi er meget stolte over at være både gaming-platform og social platform. Og når SPWN bliver landsdækkende, så vil esporten herhjemme få et seriøst boost”, slutter Michael Mikkelsen, CEO i SPWN.

I edgemo ønsker vi SPWN al den medvind, de kan få, og vi kan kun opfordre til at tage til Skanderborg og opleve det flotte esportcenter. Der er alle muligheder for at overholde kravene om ekstra hygiejne og afstand, da SPWN råder over rigeligt med lokaler og godt med plads.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.