• Cloud & Data Platform
  • HPE
  • Aruba
  • Professional Services
  • Case story

I nogle tilfælde er det ikke nødvendigt med en fiks overskrift, som kan tydes i øst og vest. Nogle gange er kernen så solid og enkel, at den kan bære fortællingen i sig selv. Sådan er det med denne historie. 

Siden historien blev skrevet, har Niels Mørch-Christensen skiftet job. Det ændrer dog ikke historiens aktualitet eller Tvilums tilgang til opgaven/projektet.

Dette er historien om, hvordan et samarbejde om it kan udvikle sig, når alt går op. Når parametre som økonomi, faglighed, teknik og forretning mødes i et gyldent snit med dedikation, loyalitet, ærlighed og mod. Her opstår det gode, strategiske samarbejde mellem kunde og leverandør.

Hos den danske, og globale, møbelproducent, Tvilum, har man blikket rettet mod verden. I mere end én forstand: Forretningen er global, og organisationen er international. Men verden i fysisk forstand er også i absolut fokus. ”Som global møbelproducent er vi på en vigtig strategisk omstilling. Vi har en udtalt grøn profil, og vi vil levere bæredygtige møbler til bæredygtige priser”, fortæller Niels Mørch-Christensen, IT Manager i Tvilum, og forsætter: ”Det stiller krav til alle dele af vores virksomhed, og det gælder i høj grad også it, da det skal kunne understøtte hele forretningen. Derfor har vi brug for en partner, som både forstår os, og som kan rådgive os”.

Når man omstiller sig, så handler det om at følge med tiden. Og dermed vil det være selvmodsigende at konstatere, at man nogensinde når i mål. Men at være med og på forkant er en anden sag. ”Vi får hjælp til CO2-neutrale computere og senest også CO2-neutrale forsendelser. Det bakker vores mission op. Vi er som virksomhed og it-afdeling ikke i mål, men vi er rigtig godt på vej derhen, hvor vi gerne vil være”, siger Niels.

At bære et samarbejde

Som bekendt er godt samarbejde ofte bundet op på gode relationer og netværk. Det gælder også vores samarbejde med Tvilum. ”Jeg har båret samarbejdet med dem med mig fra tidligere arbejdspladser. Jeg har haft et langt, strategisk samarbejde med dem. Og det har de nu overført til hele Tvilum”, fortæller Niels. ”Jeg har fokus på digitalisering af virksomheden, og her teamer vores egne dygtige specialister op med deres ditto og får magien til at ske. De er gode til at sætte de rigtige folk på og til at fokusere opgaverne”.

Niels understreger igen, at it i sig selv ikke er kernen i samarbejdet. ”De understøtter vores tanker om, hvor vi vil hen. De hjælper os med at understøtte vores globale strategi. Det er helt centralt. Selv under Corona så vi, at kommunikation var nøglen til succes – der er stor forskel på at kommunikere og så bare at informere. Det har de virkelig fanget. Jeg har følelsen af, at mange virksomheder tænker i software-priser og hardware. Men vi fokuserer meget på det gode samarbejde, så vi er i sync på den rejse. Og så hjælper det også, at de ved, hvad de er gode til og også tør sige nej, hvis der er ting, som ikke er deres speciale”.

Næsen i it-sporet

I et konstant spor ved siden af det mere strategisk funderede arbejde kører naturligvis et it-tungt og teknisk spor. Opgaverne er mange og mangeartede, konstaterer Niels. ”Vi bruger dem på blandt andet de lidt større infrastruktur-projekter, men i meget høj grad også til at vidensdele. Vi spiller hinanden gode, og det skaber altså resultater”, siger han og fortsætter: ”Vi har naturligvis projekter med klienter, pc’er og virtuelle møderum, men det er mere i serverrummet og i driften af det, at magien sker. Vi har for kort tid siden været igennem en effektiv opgradering af vores serverrum, hvor de hjalp os over i et hybridt setup. Her var vi tidligere – ud over vores Office 365, mere defineret på OnPremises”. Her fortæller Niels også, at én ting er teknik, noget andet er forståelse og indsigt i ældre systemer, som ikke i første omgang egner sig til cloud. ”Det, der adskiller dem fra andre, er, at de forstår vores behov. I et projekt som dette, så ankom de med få medarbejdere, der forstod Tvilum's strategi, og gjorde tingene effektivt og nærværende. Andre, som bød ind på dette projekt, stillede med store, tunge teams”.

 

Aruba og det gode netværk

Samme gjorde sig også gældende, da Tvilum's store produktionsfaciliteter skulle have udrullet et sikkert netværk. ”I vores rejse var vi vokset fra vores eksisterende Wi-Fi- og netværksløsning, og valget faldt på Aruba, som edgemo (nu Danoffice IT) også er stærke på. Vi havde brug for at få alle vores produktionsfacilliteter bundet på én stærk, fremtidssikret netværksløsning. Vi snakker mere end 200.000 m2, og her var Aruba svaret”, fortæller han. ”Det helt fantastiske ved et projekt som dette er, at det ikke går igennem mig. I vores organisation har vi helt klare roller, og her tog Aruba, edgemo (nu Danoffice IT) og vores egne netværksspecialister bolden og løb den i mål. Så er det faktisk mindre væsentligt, om det involverer Aruba 305, 365 og 7005’ere, selvom det er fremragende udstyr. Den gode proces og den målbare værdi i den færdige installation er det vigtigste”.

Godt udsyn

Netop organisation og roller er Niels' spidskompetence. Som it-chef har han det overordnede ansvar for virksomhedens digitalisering og cybersikkerhed og distribuerer relevant viden til ledere og direktionen. ”Jeg har ansvaret for, at tre teams i vores it-afdeling kører, og her spiller vores vidensopbygning med dem en central rolle”, slår han fast. ”Jeg forventer, at vi selv kan 80-90% på et fagområde. De sidste procenter køber vi os til – og når så jobbet er udført, så er vi jo selv blevet endnu klogere. Men jeg forventer, at hver mand i vores it-afdeling bruger én hel dag om måneden på at vidensopbygge. Derfor har vi også ret mange opdaterede kompetencer inhouse”.

Langt lys på

Moderne it går stærkt. For få år siden var it-projekter – og ikke mindst kontrakter – ofte tunge og låst på flere års varighed, hvilket også kunne bidrage til, at mange ufrivilligt var konstant bagude i forhold til udviklingen. Tendensen mod en langt mere agil måde at anskue it på, har Niels og Tvilum for længst taget til sig: ”Vi lægger vores fokus på de mere strategiske samarbejder – og vi ser tingene i et længere perspektiv. Og det samme gør de. Sammen tager vi mindre skridt løbende, for så rammer vi delmål uden at blive forældet. Det er jo fint nok at få leveret et flot, dyrt produkt, men hvis det ikke passer til os om tre år, så er vi jo lige vidt”, slutter Niels Mørch-Christiansen, IT Manager, Tvilum A/S.

Relevante stories