22. oktober 2020 kl. 13:00-13:45, online

edgemocca: Intro til AppLocker

45 minutter af din tid er godt givet ud, når målet er at skabe bruger- og applikationssikkerhed ved hjælp af AppLocker. Det er Infrastructure Specialist, Kasper Johansen, der viser hvor hurtigt og ukompliceret det kan gøres. Webinaret er målrettet dig, der administrerer virtuelle arbejdspladser i din organisation.

Der er åbenlyse fordele ved at opdele brugerne i brugertyper og rettigheder og – via AppLocker – implementere en sikker platform for både almindelige og administrative brugere. I edgemo anbefaler vi denne brugeropdeling:

  • en dedikeret testbruger, fx til test af ændringer i produktionsmiljøer
  • en bruger til dagligt brug, det vil sige den, man logger på, tilgår applikationer og filer m.v. med. Denne bruger har aldrig administrative rettigheder!
  • en administrativ bruger til den daglige administration af Citrix, Active Directory, VMware osv.

Når du har denne opdeling, kan du benytte AppLocker til at sikre, at det kun er de godkendte applikationer, der afvikles i det virtuelle miljø, og dermed skabe en sikker platform. Dét forhindrer eksempelvis ransomware i at sprede sig og brugere i at installere ikke-godkendte applikationer. 
Har du brug for hjælp til vurdering af sikkerheden på dit it-miljø, kan vi anbefale også at tage et kig på vores Security Review workshop.

Hvad er AppLocker?
AppLocker blev introduceret allerede med Windows 7 og giver organisationer mulighed for at kontrollere, hvilke applikationer brugerne har tilladelse til at køre på Windows-klienterne. AppLocker-regler kan gælde for alle brugere på en pc eller for individuelle brugere og grupper. Er du stødt på Windows Defender Application Control (WDAC) og i tvivl om forskellen på WDAC og AppLocker, kan vi her afsløre, at WDAC er den (nye) cloudbaserede version af AppLocker.

Mød webinarets specialist og moderator

Kasper Johansen har siden april 2018 været ansat i edgemo som Infrastructure Specialist med primært fokus på Citrix. Arbejdet med Citrix strækker sig dog helt tilbage til 2007, og Kasper er da også en af stifterne af Citrix User Group i Danmark (CUGC). I februar 2020 blev Kasper udnævnt CTA - Citrix Technology Advocate. CTA’er er Citrix User Group Community superbrugere.

Niels Holm er dagens moderator, som byder velkommen og hjælper med at orkestrere spørgsmål og chat under webinaret. Niels' har været ansat i edgemo som Infrastructure Specialist siden 2013 og har sidenhen påtaget sig rollen som edgemo's "dirigent" inden for Modern Workplace, der sikrer sig, at alt og alle spiller sammen om den moderne arbejdsplads.

Tilmeld dig via nedenstående dialogboks og modtag et link til webinaret kort før afholdelse.

edgemocca

Kaffesnak? Den, du overhører ved kaffemaskinen, når et par kolleger snakker om noget smart, de lige har set. Den gør vi nu virtuel via en række 30-60 minutters webinarer om et konkret emne - behandlet af os selv eller en inviteret gæst og med mere demo end powerpoint. Vi kalder det edgemocca!

Leder du efter webinaret om Bot Management?

Vi kom desværre til at sætte et forkert link i vores invitation. Her får du det rette link:
edgemocca: Intro til Bot Management .

Gik du glip af webinaret, edgemocca: Intro til AppLocker

Se optagelsen af webinaret

Udfyld formularen og kom direkte til optagelsen af webinaret.