Skrevet juli 2019

”Jeg var vant til, at der var en business manager involveret, som desværre ofte overdrog et halvfærdigt projekt. Og det hændte, at business manageren lovede ting, der ikke kunne indfries i virkeligheden og gav dårlige implementeringsforløb. Men sådan var og er det ikke i edgemo. Det er stadig os konsulenter, der involveres i møder, tilbudsgivning osv., og det giver værdi til alle - både os i edgemo, kunden og projektet”.

Meget godt i verden er startet med en kop kaffe. Sådan gik det også for vores server-storage- og edgemo-veteran, Alex Sørensen. Siden april 2012, altså næsten fra den spæde edgemo-start, har han været med på holdet. Dét startede nemlig med en kop kaffe, som Alex inviterede sig selv på. Han har været i it i over tyve år og har derfor set en del. Og som han selv siger: ”Jeg kunne ud af øjenkrogen se, at de hér edgemo, de gjorde nogle ting, som andre ikke lige gik og gjorde”.

I kælderen med OS/2-disketter

Alex kom til edgemo med en ekspertviden, som skaber værdi for mange kunder – store som små. ”Min verden handler om servere og storage – og til dels også netværk og back-up”, siger han. ”Jeg har arbejdet med det siden 1996, og jeg plejer at sige, at det er de her store ting, som gemmer sig i kældrene hos de store virksomheder. Jeg har været med, siden vi blev sendt i kælderen med OS/2-disketter for at få ting til at køre”

Det var faktisk også en tur i kælderen, som gjorde udslaget for Alex – altså dét med at finde lige det, som fanger én. ”Oprindeligt var jeg meget på PC’er osv, men jeg kan huske, at dét at komme ned i serverrummet – dét var noget særligt. Her kan man mærke noget tyngde på skuldrene. Der er enormt meget på spil – man jonglerer med rigtig meget ansvar, og det ansvar skal man som konsulent tage på sig”, siger han og fortsætter: ”Jeg er rundet af det komplekse. Det at være en it-konsulent er lige så meget en livsstil, som det er et job. Der følger rigtig meget opdatering og dygtiggørelse med".

Er du bange for at blive arbejdsløs, når du arbejder med storage?

Alex’ fagfelt har om noget været genstand for heftig udvikling fra alle sider, indefra og udefra, og han gør sig sine tanker. ”Folk, dog ikke så meget os, siger cloud, cloud, cloud. Men det er bare ikke min oplevelse, for der er så mange ting, som ikke egner sig til at gå i skyen”, konstaterer han. ”Jeg bliver da også spurgt, er du ikke bange for at blive arbejdsløs, når du arbejder med storage? Her kan jeg bare konstatere, at vi vokser og vokser og installerer som aldrig før”.

Alex fortæller, at virksomhederne gerne vil frigøre folk til at udvikle forretning, og at mange derfor sender drift og ting ud i skyen. ”Der er bare mange, som får en aha-oplevelse, og så skal vi faktisk ofte hjælpe med at hente ting hjem igen. I edgemo vokser vi kraftigt med fx Azure, så vi står på mål for to forskellige udviklinger i samme hus. Det giver os en fordel”, lyder det.

Det, de gjorde…

Hermed er vi tilbage til huset edgemo og edgemo-folket. Hvad var det, Alex fik øje på ud af øjenkrogen tilbage i 2012? ”Det var ret tydeligt – det var dét, de gjorde”, siger han. ”For det første var alle kunder lige – store som små. Det var i kontrast til, hvad jeg havde set før. En anden ting var, at i edgemo er det os, der sælger løsningerne, som bagefter kommer ud og implementerer dem. Her er sælger og konsulent sammen.

Jeg var vant til, at der var en business manager involveret, som desværre ofte overdrog et halvfærdigt projekt. Og det hændte, at business manageren lovede ting, der ikke kunne indfries i virkeligheden og gav dårlige implementeringsforløb. Men sådan var og er det ikke i edgemo. Det er stadig os konsulenter, der involveres i møder, tilbudsgivning osv., og det giver værdi til alle - både os i edgemo, kunden og projektet”.

En fælles rejse

Der er fart på i edgemo, og det er Alex meget bevidst om. ”Så længe, vi kan bevare ånden, så kan vi det meste”, siger han. ”Der bliver gjort ting, som gør, at vi kender hinanden alle sammen. Det betyder faktisk også noget for kunderne – at jeg ved, hvem jeg kan sende ud, hvis jeg ikke lige selv kan. Så kan jeg med det samme nævne en kollega ved navns nævnelse i stedet for at sige ”én af mine kolleger”, bemærker Alex. ”En anden ting, som er vigtig, er vores faglige stolthed. Vi vil faktisk gerne have lov til at sige nej tak. Vi tager ikke opgaver for enhver pris - for vi skal kunne stå inde for løsningerne. Det giver stof til eftertanke hos folk – på den gode måde”.

Men at se fremad er en udfordring, mener Alex: ”Bare to år frem, det er helt vildt. Vi skal prøve at holde os til vores plan. Vi skal stadig kæmpe for holdånden, hvor alle kender alle, og hvor vi kender alle vores kunder. Mange andre steder anonymiserer man jo konsulenterne, og man skjuler bl.a. mailadresser på websites. Men i edgemo er vi jo meget tydelige, og for de kunder, vi har et blivende engagement med, handler det jo netop om, at vi er tilgængelige og personlige. Jeg får fx mange opgaver direkte fra kunderne - og jeg laver selv aftalerne med dem. Vi har ikke en tvungen vej gennem et salgsled, men en meget direkte relation”.

Når ting smelter sammen

Alex sidder kun stille, når opgaven kræver det. Og hans engagement med ting, han elsker, er på et niveau, hvor de fleste må hoppe af. ”Som konsulent på mit fagfelt har jeg meget skæve arbejdstider. Ikke mellem 8 og 16. Som oftest skal vi jo rykke, når brugerne har fri”, siger han.

Men han når faktisk også at være aldeles engageret i det frivillige liv i byen, hvor han bor. Han besidder adskillige bestyrelsesposter og laver sommerfester og andet socialt. Og udover at spille floorball, og træne tre hold, så er han også livredder i friluftsbadet. Han bor med sine store børn og har derfor en god balance, siger han: ”Det gør, at jeg kan yde stor fleksibilitet overfor vores store kunder. Jeg kan gå forrest, når det brænder på – uden at brænde nogen, derhjemme”.

Nyheder skrevet af Alex Sørensen

Tendens

Edge computing

Hvis ikke edgemo skulle skrive en historie om edge computing, hvem skulle så? Ordlegen ligger lige for, men koblingen er i stedet, at vi altid har vores radar tændt, så vi kan være på forkant. Det er…

Rejsereportage

Rejsereportage: HPE TSS 2018

Nyt kalenderår, ny HPE TSS konference og ikke mindst nye buzzwords. HPE kalder hvert år de dygtigste konsulenter og sælgere sammen til en teknisk "TSS" konference. I år var konferencen henlagt til Haa…

Rejsereportage

Rejsereportage: HPE TSS 2017

Temaet for HPE TSS - Transformation in Action - var yderst velvalgt. For transformationen i it-verdenen er tydelig og varsler om en fremtid, hvor vi skal til at anskue drift og infrastruktur på en ny…

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Consulting eller mig direkte.