Passioneret. Ihærdig. Arbejdsom. edgemo. Sådan kan man beskrive Bendo. Når man så ved, at dét at være edgemo betyder, at man er en rar og god kollega, som hjælper andre – og som er der for kunderne, selv i de yderste timer, ja, så har man et ret retvisende billede af, hvem Bendo er. Han har taget turen fra heden i Herning til edgemo i Ballerup – og han har rejst i et helt årti i SCCM-udviklingen, hvorfor han også er specialist med stort S.

Skrevet november 2020

I 2010 startede Bendo på en meget vigtig rejse – en rejse som helt fra den spæde start lagde kimen til en udtalt passion for at arbejde med klienter, servere, scripting og automatisering. ”Jeg startede som it-supporter i en advokatvirksomhed, og her startede min store interesse i at arbejde med SCCM”, siger Bendo og fortsætter: ”Jeg var meget opsøgende og ville lære noget. Jeg havde læst til programmør hjemme i Herning, så jeg havde lavet mange hjemmesider og elskede at scripte”.

Selskabet havde godt nok en studentermedarbejder til arbejdet med deres Configurations Manager, men dén var Bendo brændt ganske varm på. ”Det endte med, at de gav mig en HP Workstation, og så sad jeg derhjemme i fritiden og begyndte at lære Config Manager 2007 at kende. Min kollega var nervøs over, at jeg betrådte hans felt, men han fik et nyt job – og siden da har jeg indgående arbejdet med dette område.

Man har vel en passion…

Det er ikke ukendt, at it-folk – jo mere specialiserede, de bliver – kan blive vældigt selektive, når det kommer til tilgange, produkter, processer og systemer. Men det tolker vi blot som et udtryk for dedikation. Og selvom Bendo stadig er ung, så vedkender han sig også sine præferencer.

”Min chef Kenneth ved det godt, og jeg får en masse røg for det, men jeg har aldrig været den vilde fortaler for Intune – jeg foretrækker mulighederne med Configurations Manager. Altså, mobiltelefoner, de siger mig ingenting. De er til at tale i. Men klienter og servere, så er jeg klar”, griner han. ”Men efter det hele er blevet samlet i Microsoft Endpoint Manager, så giver det hele mening. Det er the best of both worlds. Men jeg brænder også for det – og jeg har da også udviklet vores eget Driver & Bios Management, som bliver brugt til automatisering i vores Services. Det bruger vi hos kunderne, og flere af konsulenterne bruger det som et hjælpeværktøj for at blive hurtigere færdig hos kunden, så det er jeg da ret stolt af”.

Erfaring fra Enterprise

I Bendo’s tidligere job, var det ofte i enterprise-segmentet, man drog nytte af hans evner, og det gør sig også gældende nu. ”Jeg kan rigtig godt lide at give den gas hos store kunder, hvor automatiseringsopgaverne kan være enorme og komplekse. Jeg har meget svært ved ikke at arbejde og kan køre længe. Jeg har blandt andet hjulpet en dansk rederi- og logistikvirksomhed med store opgaver, herunder automatisering af processer samt forskellige SCCM-opgaver, som før krævede manuelle input. Nu er jeg på et stort projekt hos en laboratorievirksomhed, hvor deres RES-miljø, skal omdannes til et ret komplekst og verdensomspændende SCCM-miljø. Dén slags projekter finder jeg super spændende og motiverende. Men jeg går engageret til opgaven uanset - så når den står på Win10-opdatering hos en mindre virksomhed, så får den naturligvis en skalle dér også”.

Bendo har hos edgemo oplevet at være en del beredskabet, når der virkelig opstår brand hos en kunde. "Jeg har ikke børn og ser kun min kæreste hver anden uge, da vi ikke bor sammen - så mine kolleger ved, at jeg er fleksibel. Så hvis der er brug for ekstraordinær hjælp, så træder jeg til og bliver, indtil opgaven er løst. Det oplevede jeg blandt andet i år 2020, hvor en stor kunde blev udsat for at voldsomt cyberangreb, og jeg blev en del af beredskabet. Det krævede komplet installation af nye SCCM-systemer. Hektisk, men spændende”.

Mere end penge

På spørgsmålet om, hvordan det var at lande hos edgemo, er Bendo klar i mælet. ”Det var en rigtig god oplevelse. Og det er det stadig. Det, der blev ret tydeligt for mig, var, at her tænker man ikke kun på penge. Kundens succes betyder meget. Hvis kunden selv har fundet en løsning, som vi ikke tror er god for dem, så siger vi det, som det er, og hjælper dem på rette vej. Det giver en god troværdighed. Det er klart, at det er noget helt andet end bare at skubbe produkter i hovedet på folk – og sige ja til alt. Men det er rart ar arbejde sådan”, lyder det.

På kram efter SmukFest

Bendo har i dén grad taget edgemo-ånden til sig og bruger det som brændstof i sit arbejde. ”En ting, jeg er meget glad for, er, at der er meget frihed. Virkelig meget i forhold til andre steder. Vi har frihed til at tage beslutninger og ansvar – man kan og må udvikle sig”, fortæller Bendo og supplerer med et kip med kasketten til sin chef. ”Kenneth er den bedste chef, jeg nogensinde har haft. Vi har en super relation, som både er seriøs og uformel. Vi kan, undskyld mig, i dén grad tage pis på hinanden. Vi er begge glade for biler, så det er ikke kun fag det hele. Det giver mig en tryghed og en god energi at arbejde med. Det betyder rigtig meget. Men det er også meget ”ånden” her på stedet. Da jeg startede, så var Morten Leth enormt god til at køre mig ind i kulturen, selvom han jo sidder i Hinnerup. Vi ringer stadig til hinanden hver eller hver anden uge”, lyder det.

Bendo mærkede også kulturen på egen krop efter sin først SmukFest med edgemo. ”Det hele blev utrolig festligt, må man sige, og jeg opdagede, at næste gang man sås, så blev der delt krammere ud. Men her sagde Morten Leth bare til mig, at efter den første SmukFest, så er vi alle på kram. Det var helt vildt”.

Højt spil

Når Bendo har fri, så er han erklæret supernørd. ”Jeg er bare en nørd. Der er ikke så meget at sige til det”, siger han. ”Jeg er stornørd, og mit hus er proppet med gadgets og nye intelligente installationer. Det kan jeg slet ikke lade være med. Mit ritual, inden jeg sover, er at jeg støvsuger Twitter for ny teknologi og inspiration”. Derudover har Bendo lidt af en passion, når det kommer til betting. ”Eller gambling, som det vel også hedder”, som han selv siger det. Men det er ikke højt spil og med hovedet under armen. ”Jeg går meget op i det. Jeg bruger meget tid på at studere gamle statistikker og opbygge mine kuponer strategisk. Som en ægte gadgeteer, så har Bendo naturligvis sit eget fuldt udstyrede fitnesscenter i sit hus, så kampformen til en hverdag i it-felten bliver holdt godt ved lige.

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Consulting eller mig direkte