Skrevet februar 2018

"Andre steder siger man ja til alt og leverer dårligere resultater, så selvom jeg er ny, så oplever jeg, at vi i edgemo har en holdning til, HVAD vi vil arbejde med. Vi har mod til at vælge fra - vi vil lave noget, vi kan stå inde for."

Hils på Casper Lenander Jensen - edgemo's spydspids på alt, der vedrører Azure. Man kan kalde Casper mange ting, selv kalder han sig frafalden ø-boer. Ordet Azure-specialist har han det dog svært med.

Casper kom fra Øst og drog mod Vest, men har haft begge ben solidt plantet i den jyske muld et stykke tid. Hvad angår it-landskabet, så er hans ene ben placeret i det kommercielle – og det andet står solidt fast i det tekniske.

Siden han landede en HA(dat.)-uddannelse i 2004, har Casper brugt begge sine fagben til at gå fremad; ”Min historik startede teknisk, men jeg krydsede snart distributionsleddet, hvor jeg sad med presales på Microsoft osv. De seneste mange år har jeg bevæget mig i licensverdenen blandt forhandlere. Det har givet mig en bastard-agtig rolle. Jeg er en slags uhellig blanding mellem det tekniske og det kommercielle”.

En af Casper's kunder - en meget stor dansk forening - giver ham følgende skudsmål: "Da vi skulle starte op på Azure, fik vi anbefalet Casper, og det har vi ikke fortrudt. Casper er kommet hos os i et lille års tid, hvor udviklingen af Azure er gået meget stærkt - vi startede stort set fra nul. Casper er yderst kompetent i forhold til de Azure-opgaver vi har stillet ham. Vi har brug for en konsulent som kan se Azure i et større perspektiv, og som ikke er bange for at udfordre os og andre eksterne samarbejdspartnere. Casper går til opgaverne meget professionelt og på en meget behagelig måde. Vigtigt er også, at Casper kender egne begrænsninger og melder dette klart ud."

En gadgeteer gør sit indtog

Casper er gadgeteer af højeste rang. Han har et ustoppeligt gadgetkapløb kørende mod udviklingen og mod sig selv. Det er endda så (u)kontrolleret, at han har formaliserede kapløb mod sine kolleger. Det være sig på telefoner, droner, og når han nu skal være helt ærlig: ”Stort set alt man kan sætte strøm til”.

Da sønnike fik et Segboard, så måtte Casper da også… og det blev så til et motoriseret skateboard med en topfart på 40 km/t!! Men ifølge ham selv, så er dronerne dog det største problem – i hvert fald når det handler om skabsplads. Derudover så er han passioneret skiløber. Og familiefar.

Hvad angår den frafaldne ø-boer – han ØVER sig på sine jyske superlativer. Men han bliver alligevel ofte mødt med ordene: ”Jeg troede, du kom fra Øst?”.

”Azure-specialist” er selvmodsigende

”Der er noget selvmodsigende i at være udråbt eller selverklæret Azure-specialist”, så enkelt formulerer Casper det. ”Det kan man ikke være, da det er så utroligt bredt. Man er simpelthen nødt til at tage sin ydmyghed med, når man er på dette felt – et felt, hvor it-marketing generelt har dræbt det for sig selv ved at klaske Azure-prædikatet på overalt”.

Vi er nu ikke i tvivl. Casper har - måske grundet sin bastard-profil - styr på Azure-økonomien på et sjældent højt niveau. Og så lader vi ham vælge titlen selv.

Versionernes død - Kontinuitet er det nye sort

Hos edgemo forholder vi os til den it-udvikling, vi alle står i. Og i Casper har vi fundet en artsfælle. ”Det hele går bare rasende stærkt, og der er stor usammenhæng i udviklingen. De store udbydere vil sælge high level digital transformation. Men de vil stadig have kunderne igennem uendeligt lange afklaringer, som sender folk tilbage til start. For det man startede ud med – findes ikke mere”.

”Det går så stærkt, at statiske versioner udgår, og ibrugtagningen foregår nu i små sprint i stedet for i store hop. De store produktversioner forsvinder ganske enkelt. Læg mærke til at cloud-produkter oftest står uden versionsnummer. Vi står derfor over for nye måder at gøre tingene på, hvor det handler om kontinuitet. Derfor forsvinder migreringsprojekterne til fordel for kontinuerlig adoption. Det skal detaljestyres, ja, og det kan vi i edgemo”.

Vi vil være dem, der styrer vandhanen

Vi laver lige en strategi, og så høres vi ved om tre år. Det kan man ifølge Casper ikke sige mere. ”Så har man enten for mange penge, eller ingen respekt for processen”. Han mener, at kunden i forvejen har nok at gabe over. ”Producenterne har bare åbnet for hanerne. Det er ressourcekrævende at håndtere. Derfor sørger vi for flowet – vi vil gerne være der, hvor vi er dem, der hjælper med at styre vandhanen for kunden”.

Rebeller med en sag

Hos edgemo har vi mottoet, ”Vi gør det på vores måde”, og det passer Casper glimrende. ”Det gode ved edgemos kultur er, at den er pragmatisk. Vi hører, hvad producenterne siger. Men vi gør det på vores måde”, siger han. ”Allerede på min anden-dag fik jeg en kompleks sag med en meget stor, international kunde. Vi sagde så faktisk nej til forespørgselen. Sagen endte dog – på grund af vores ærlighed – med et helt nyt, spændende forløb. Et parløb, som begge sider i dag har værdi af”.

Nyheder skrevet af Casper Lenander Jensen

edgemo & Danoffice IT

Certificeret excellence

Microsoft har ændret sit partnerprogram og skiftet guld- og sølvkompetencerne ud. Vi har opnået hele fire af de nye Solutions Partner designations – og er dermed fortsat i den absolutte top herhjemme.…

Modern Workplace & Devices

Q&A om Windows 365

Med over 100 webinar-deltagere var der masser af spørgsmål under vores webinar om Windows 365. Vi har her besvaret dem efter bedste evne - måske du også finder svar på DINE spørgsmål om Windows 365.

Anmeldelse

Microsoft Surface Book

To af nationens skarpeste teknologikyndige konsulenter anmelder Microsoft Surface Book & Pro bærbare. Det er ikke (kun) en snak om lir, men også om den moderne arbejdsplads og brugeroplevelse.

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Consulting eller mig direkte