Skrevet september 2018

"Relationerne plejes bedst, når jeg sidder ude i kontoret sammen med mine kolleger og ansatte. Hvilke udfordringer har folk? Hvad kan jeg hjælpe med? Jeg er med i mine medarbejderes kampe og successer – og jeg er som leder, som jeg er som kollega: Sparring betyder ALT” 

Charlotte er vores nyeste leder i Inside Sales – og hun er en ægte it-indfødt! Hun har trådt sine barnesko i it og har levet i og for branchen lige siden. En passioneret branche-netværker og en stærk leder, som kan jonglere med de helt store enterprise-kunder.

Én gang it. Altid it

Spørger du Charlotte, hvordan hun er havnet hos edgemo, så starter hun ved begyndelsen. ”Jeg er selvlært. Jeg trådte mine spæde sko hos dansk it’s grand old man, Preben Mejer, og DanaData. Jeg kom forbi marketing, back office som salgsassistent og meget andet. Men det var spændende at følge de første udviklinger i dansk it og fedt at arbejde under Preben, som jo gjorde en dyd ud af at trodse normerne og udfordre både os og erhvervslivet”.

Senere, i midt 90’erne var der pludselig noget, der hed internet. Det gik med Charlottes egne ord rigtig stærkt. ”Nogen opdagede pludselig, at der kunne være en gevinst ved at give medarbejdere en personlig computer. Så da var jeg med til at rulle medarbejder-pc’er ud i det ganske, danske land”. Siden er Charlotte blevet en passioneret leder, hvis mantra er, at mennesker handler med mennesker.

Når Charlotte ikke lige er i snak eller godt samvær med andre mennesker, så bliver der levnet tid til lidt fysisk vedligehold. Men der skal jo være plads til at mødes med it-netværket.

Faktisk vil tilfældet, at da interviewet til dette portræt sluttede, skulle Charlotte ile ud og mødes med 40 gamle DanaData-kolleger.

Fem hurtige

Hvad er dit speciale - ud over dit lederskab?

”Vi har alle vores specialer, og enterprise er mit. Jeg har igennem en årrække opbygget en erfaring i at håndtere, forstå og skabe relationer til de største selskaber. Her skal der bare være styr på tingene, og enterprise-systemerne er på deres helt eget niveau. Du skal kunne en masse med bits og bytes, men det er i relationen og dialogen, du skaber værdi og magi. Selvfølgelig skal du også kunne indhente de rigtige priser og levere til tiden og håndtere alt fra leasingselskabet til finansieringen. Så rådgivningen er måske knap så teknisk, men mere strategisk. Det handler mere end noget andet om, at du er med, ajour, up-to-date”.

Hvordan går du som ”it old-timer” til ledelse anno 2018?

"Ligesom relationer har betydet alt for min ageren i branchen, så betyder de også alt for mig som leder. Og relationerne plejes bedst, når jeg sidder ude i kontoret sammen med mine kolleger og ansatte. Hvilke udfordringer har folk? Hvad kan jeg hjælpe med? Jeg er med i mine medarbejderes kampe og successer – og jeg er som leder, som jeg er som kollega: Sparring betyder ALT. Det er essensen. Jeg drives af relationer og mennesker og er meget en hands-on-leder. Siden Lars Andersen i 2006 gjorde mig til chef, har jeg haft en stor passion for ledelse”.

Hvordan er det at været ny i edgemo?

”Det spørgsmål er jeg næsten den forkerte at stille. Jeg er nemlig helt ny i at være ny. Når man, som jeg, er en branche-insider og har været samme sted i mange år, så kan forandring være hårdt, selvom det var forandringen, jeg søgte. Jeg elsker at være her, men da jeg trådte ind ad døren den første dag, da havde jeg faktisk en slags hjemve. Ikke fordi jeg ville tilbage, men fordi jeg hadede at være ny og ikke have styr på tingene. Jeg er vant til at være en go-to-person. Men jeg kunne se, da jeg lige kiggede op og rundt, at folk virkelig havde ild i øjnene og var super tændte – og det gav en god energi. Det gør det stadig. Der er heller ikke særligt langt til toppen i edgemo. Lars spørger ganske enkelt mig og Tina – ”Hvordan håndterer vi den her kunde”, og det er virkelig fedt”.

Mennesker og kultur fylder meget i edgemo – hvordan oplever du det?

”Mit liv er fuld af mennesker. Det er ikke kun professionelt, det gælder. Jeg vænner mig lige nu til et liv uden børnene, som er blevet voksne og flyttet hjemmefra. Heldigvis elsker jeg at mødes og siger aldrig nej til et socialt arrangement. Jeg arbejder af samme årsag sjældent hjemme - jeg vil sidde i orkanens øje. I stedet for at sige, "Hvad gik jeg glip af?”. Når det så er sagt, så er jeg ganske begejstret for muligheden for at kunne gøre det – det kan give folk ro til at fordybe sig. Men jeg er bare sådan én, som skal være fysisk tilstede”.

Kan du sætte lidt ord på, hvordan du blev edgemo?

”Efter 22 år i den samme organisation, som jeg jo egentlig var glad for at være i, så skete der noget. Jeg fik min 50 års-krise, kan du sige”, griner hun. ”Min reaktion blev, at jeg skiftede spor og skiftede job. Jeg kom hjem en dag og sagde til mig selv, at det var tid til, at der skulle ske noget nyt. Og så snakkede jeg med Kenneth Knude”.

”Men jeg ville være sikker, så da vi sad ved samtale nummer to eller tre, så måtte jeg bare spørge ham: Kan du se mig i din virksomhed? Svaret var, at dét kunne han. Og det kan jeg i dén grad også selv i dag”.

Se om der er ledige jobs i Inside Sales

Nyheder skrevet af Charlotte Klitgaard

Modern Workplace & Devices

Leveringstider: Tænk langsigtet

Øgede leveringstider på hardware kommer næppe bag på nogen længere. Derfor må vi fortsat opfordre kraftigt til at tænke ekstraordinært langsigtet, når der skal planlægges indkøb af alt fra telefoner,…

Anmeldelse

Lenovo ThinkPad T490

Inside Sales Manager, Charlotte Klitgaard vurderer Lenovo's T490, efter at hendes ThinkPad T470 måtte en tur på skadestuen med et forstuvet bundkort. Hun har brugt ThinkPads i 15 år, så det var nærlig…

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Inside Sales eller mig direkte