Skrevet august 2019

”I edgemo er det lige meget, om du er 27 eller 47 - det handler om viden og modenhed. Vi har ikke de dér typer, som kun går i de helt rigtige jakkesæt og jagter afsted i hurtige biler osv. Tværtimod. Så selvom vi får en ordentlig løn, så er parolen lidt, at lykken ikke ligger i en 2,4 motor."

En teknisk sælger med hang til kultur? Det tør vi godt kalde Charlotte Nobel, som siden november 2016 har været med til at bære successen hos edgemo i øst – ja, og vest for den sags skyld. Med base i vores Albertslund-afdeling er hun en solid force i vores sælgerstab. Hun brænder for teknologi og i særklasse for at bære og vedligeholde vores kultur – så hun er landet på rette sted.

Charlotte har været i it-branchen i 17 år og altid i forhandlerledet. ”Jeg startede for mange år siden med at lave fibernet og har ad den vej arbejdet meget med store koncerner. Jeg elsker den tekniske tilgang til at være sælger og har altid arbejdet hårdt på at sætte mig ind i teknologierne. Det giver bestemt en fordel i hverdagen”, siger hun. 

Vejen er belagt med netværk

Her taler vi dog ikke fiber, men de ægte, sociale netværk, som spillede en central rolle i Charlottes rejse til edgemo. ”Jeg var sulten på nye udfordringer og tog derfor fat i en producent og en distributør og bad dem give lyd, hvis de hørte om noget eller nogen. Og en uge senere sad jeg faktisk med tre kontrakter. MEN pludselig ringede edgemo, og det lød mere end spændende. Lad os dog  være ærlige; edgemo i Øst var på det tidspunkt udfordret, så vi måtte tale tingene ret kontant og ærligt igennem, men hold da op det var den rigtige beslutning. Det er en fest i Øst i dag!”

”Jeg har fulgt væksten i øst i tre år nu, og det har været spændende. Jeg nyder, at der er super god sammenhørighed mellem øst og vest – vi kommer til hinanden, og det gør at vi kan tiltrække og fastholde folk på et helt andet niveau end tidligere. Det er en stor succes”.

Grineflip og kunde-kram

”Når man siger: Der er ikke to dage der ens, så bruges oftest som en kliche, men det er alvor her”, konstaterer Charlotte. ”Vi er en stor flok originaler - på den FEDE måde - og jeg har ikke oplevet én dag i min tid hos edgemo, hvor jeg ikke har haft et grineflip. Det kan være alt fra smådrilleri til supernørdede tech-vitser. Det, der er sket i øst er, at vi er blevet en familie i familien. Vores kolleger fra vest siger til os: I kommer som en hel familie nu – I vil rigtigt gerne hinanden. Vi har både sjov og vidensdeling med hinanden. Der er altid hyggeligt her”. 

Og kulturen når helt ud til kunderne: ”Jeg havde en kunde, som sagde til mig - Det er den fedeste kultur, du er kommet til – du er helt spot-on ind i den her virksomhed. I dag er mine kunder på krammer med de andre i flokken. Jeg har én, som altid lige kommer fem minutter før mødet, så han kan nå en krammerunde”, griner Charlotte inden hun tilføjer: ”Det er også den oplevelse, jeg har i Hinnerup nu. Jeg kommer et kvarter før, så jeg kan nå at kramme mine 80 venner”.

Lykken ligger ikke i en 2,4 motor

Charlotte er engageret i, hvem vi faktisk er. Og selvom vi ikke skelner mellem junior og senior, så er vi ret modne, siger hun. ”Vi er voksne mennesker. Og vi er erfarne. I edgemo er det dog lige meget, om du er 27 eller 47 - det handler om viden og modenhed. Vi har ikke de dér typer, som kun går i de helt rigtige jakkesæt og jagter afsted i hurtige biler osv. Tværtimod. Så selvom vi får en ordentlig løn, så er parolen lidt, at lykken ikke ligger i en 2,4 motor. Jeg kan godt nøjes med en 2,0 motor – for i stedet at vide, at min chef 'har min ryg'. Jeg vil hellere have et; er der noget, jeg kan gøre? Er du ok? end høj løn og en stor motor."

Er du klar?

Charlotte har også sine kunders ryg, fx som sælger henover cloud-bølgen gennem mange år. ”Før jeg kom til edgemo, var devisen lidt, at alle skulle i cloud’en. Det var det nye sort, og man sagde, du dør i branchen, hvis du ikke går i cloud'en”. Dén diskussion har også været nærværende i edgemo’s debatter og events gennem tiden, fordi ingen passer den samme kasse – og dét er Charlotte enig i. 

”Jeg spurgte altid kunden - er du klar? Der er flere forhold, som ikke p.t. er kompatible med at gå i cloud'en. I edgemo stiller vi spørgsmål og hjælper kunden med at blive cloud-moden. Som sælger skal man have modet til at sætte bremsen i og i stedet spørge kunden, hvordan de bliver klar. I dag ser vi derfor, at stort set alle lander i et hybridt miljø, og så kan man skrue op og ned for niveauerne efter behov - selvom producenterne måske siger noget andet. Man skal sætte sig ind kundens forretning”, slår hun fast.

Fakta

Privat er Charlotte også et familiemenneske. Hun er alenemor på 18. år og kan nu nyde, at hendes datter er så godt som selvkørende. ”Jeg er meget et hjemmemenneske. Jeg elsker at hygge mig med at shine gamle møbler op og gå i haven. Jeg har ikke nogle spændende hobbyer, men nyder livet og har det bare rart. Og så er jeg én gang om året lige et smut i Syditalien, hvor jeg har boet engang. Derudover så har jeg 6 høns med min nabo”, slutter Charlotte.

Vil du vide mere om Charlotte?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Charlotte? Så er du velkommen til at kontakte hendes kollegaer, Bendo eller Mette, eller Charlotte selv.