Skrevet januar 2018

"Forstå dine folk! Hvis du ikke finder ud af, hvad de hver især er gode til og får dem til at gøre netop det – så bliver det ikke godt"

Christian Vejby Thraner er Operations Manager. Operations varetager håndteringen af vores eksterne konsulenter, CRM, ERP og BI - og ikke mindst vores shop og logistik.

Et bredt ledelsesområde kræver vel en kompleks ledelsesstrategi? Ikke hvis du spørger Christian! Det hele er ret meget nede på jorden, faktisk. ”Man kan ikke ændre mennesker, og man skal ikke – og det prøver jeg at integrere i min ledelse. Alle arbejder forskelligt. De løser ens opgaver helt forskelligt, og det skal de have lov til. Folk skal have lov til at være forskellige”.

Læs om hvad der gør at edgemo pc-klargøring udskiller sig fra mængden

"Christian er en spændende blanding af supernørd (læs fx hans artikel om USB-C) og 'fikser'. Han er hjernen bag mange af vores løsninger - fra sjove vendor machines til vigtige logistik-systemer. Og hans nærmest legende tilgang til teknikken, smitter og skaber en glæde og begejstring for det, vi lever af. Han er edgemo ind til benet og har skabt afdelinger, der er lige så dedikerede og motiverede. Og så har han respekt for vores forskellighed og kan se styrkerne i det. Det er en kæmpe fordel" siger Tina Rasmussen om Christian

Fakta

Christian er uddannet Cand.Scient. i Informatik (Datalogi) - helt i tråd med hans store interesse i alt fra pc'ens mekanik til programmeringen. Karrieren startede med SQL og supportopgaver hos Rambøll Informatik, derefter projektledelse og teknisk presale hos KMD, og så B2B-hardwaresalg i søsterselskabet DCC, inden Christian landede som en af de første ansatte i edgemo.

5 hurtige til Christian

Hvad er det mest centrale ved at være leder i en moderne it-virksomhed?

"Jeg kunne godt komme med en smøre med friske, nye ledelsestermer, men it-udviklingen komplicerer tingene så rigeligt i forvejen, så jeg arbejder ud fra devisen om at holde tingene enkle: Forstå dine folk! Hvis du ikke finder ud af, hvad folk er gode til og får dem til at gøre netop det – så bliver det ikke godt".

Hvad betyder det at være edgemo?

"I mange virksomheder er det ”salg, salg, salg”. Det er det ikke her. Det er menneskerne, der er i centrum. Vi er eksperter, og vi kan i dén grad sælge, men vi er også socialt kompetente mennesker. edgemo-folket er faglige og især sociale på hver deres måde – og det er også den måde, vi rekrutterer på".

Hvordan får edgemo fat i de skarpeste it-profiler?

"Vi er i en unik situation. Vi har været meget heldige med at kunne ansætte virkeligt dygtige og, i branchen, velkendte profiler – det har været en succes, at de valgte at søge i vores retning. Det kræver en kolossal indsats at køre vores HR-indsats i stilling. MEN: Når vi ansætter markante profiler, så er det næsten altid med en eftereffekt ind over. En accelerator-effekt. Hver gang vi tilføjer noget til edgemo, så bidrager det på så mange forskellige fronter. Fordi vi ikke har siloer i vores organisation, så påvirker en ny ansættelse ikke kun personens kerneområde, men også vores marketing, vores kultur osv.".

Hvordan bevarer man ånden, når man vækster, som edgemo gør?

"Det er også en udfordring. Vi kæmper med det på alle fronter. Vi vil være os, men vi er også nødt til at vokse – ikke for tallenes skyld, men fordi markedet og efterspørgslen er der, og fordi nærhed kræver mandskab. Derfor opstår der også komplekse HR-situationer. Men vi lykkes virkelig flot, og folk overraskes allerede på førstedagen over vores kultur – og det gælder i øvrigt også vores kunder. En stor del af æren vil jeg tilskrive vores events, som vores marketingchef lægger blod, sved og tårer i. Til gavn for alle og til gavn for vores stærke brand. Det er virkelig en god investering i vores kultur".

Har kunden ret?

"Jeg vil hellere vende den på denne måde: Vi har et edgemo-udtryk, som stammer fra Lars Andersen. ”edgemo først”. Hvis det giver værdi for kunden, så skal vi løse det – selvom det kan være bøvlet. Men mit eget take er: ER DET RIMELIGT? Det spørgsmål stiller jeg altid mig selv, når det en gang i mellem bliver sejt og hårdt. HVIS det er rimeligt – så fixer vi det! Så enkelt er det. Hos os er man ikke et nummer i køen. Vi er dog mennesker, og en mail kan i enkelte tilfælde komme til at ligge, men vi fixer det altid.

MEN, når det så er sagt - og det står vores konsulentdirektør, Kenneth, også på mål for bl.a. i Ingeniørens artikel: "Dem, der tør sige kunderne imod" - hvis det ikke er rimeligt, så siger vi bestemt også NEJ. Men det sker dog meget sjældent, da vi har de gode relationer, vi har. Vi finder altid en Root Cause til en problematik. Hvis man går spørgende til værks, så løser man det altid".

Se om der er ledige jobs i edgemo Operations eller Inside Sales.

Nyheder skrevet af Christian Vejby Thraner

Vil du vide mere om Christian?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Christian som din potentielle nye konsulent eller kollega? Så er du velkommen til at kontakte to af hans medarbejdere, Tina eller Linda, eller Christian selv.