Claus Egeberg-Gjelstrup er en mand, som får ting til at ske og ender til at nå sammen. Han er projektleder med stort P – en rolle han har haft i edgemo siden 2018, men faktisk har han været hos os ad to omgange - i to forskellige ansættelser. Det gør bare historien om Claus stærkere, for hans rejse og it-karriere er rundet af nysgerrighed og engagement – om at følge sin passion og sin mavefornemmelse.
Skrevet november 2021
At være ansat to gange i samme virksomhed er lidt af en bedrift, og fortællingen om første gang, Claus landede hos edgemo er da også en helt anden end den, som følger senere i denne tekst. Hans vej til edgemo er, som det typisk er i it-branchen, via netværk. Claus sætter ord på: ”Før jeg var hos edgemo, arbejdede jeg i en global it-virksomhed, som hed AppSense (nu Ivanti). Her var jeg salgsspecialist. Lidt en klassisk presaleskonsulent. Min opgave var faktisk rigtig spændende og forbundet med et stort projekt: Vi skulle nemlig til at bygge det danske marked op”, fortæller Claus og fortsætter: ”Vi snakkede med en masse danske kunder – herunder edgemo og Kenneth Knude, og dér startede vores kontakt”.
”Desværre valgte AppSense at lukke hele kontoret i Danmark ned, så fra den ene dag til den anden var vi alle fritstillet, så hvad skulle jeg nu gøre?”, husker Claus, som derefter gik i dialog med distributører og forhandlere fra netværket. Og især én kontakt lagde han ekstra tryk på. ”Jeg syntes, at edgemo og Kenneth var spændende, så jeg ringede og ringede. Men faktisk troede jeg ikke, det kunne lade sig gøre, for jeg vidste, at edgemo kun havde folk fra allerøverste hylde. Jeg gav det et skud, men Kenneth tog aldrig telefonen”, fortæller han. ”Men en måneds tid efter så ringede Kenneth faktisk tilbage. Han havde et stort projekt, hvor AppSense var en central del, så dér blev jeg faktisk ansat – og endda i en Infrastructure Specialist-rolle for at køre denne opgave. Men der kom to store projekter, som afløste hinanden i hver sin ende af landet. Så der blev kørt nogle kilometer dér. Det var i 2013-2015”.

Selvstændighed og det gode projekt
At personlig og faglig udvikling går hånd i hånd med drive og passion, er Claus et godt eksempel på. Han havde tidligt i sin karriere fundet en naturlig interesse i at sikre, at ting blev gennemført, og i at bevare overblikket. ”Jeg var og er meget selvstændig, så allerede dengang var jeg meget inde over styringen og ledelsen på projekterne. Jeg havde ret tydeligt en projektleder i maven. Og hvis man i edgemo vil udvikle sig, så er der opbakning og rum til det, så jeg fik en Prince2-uddannelse, og det var nogle fine værktøjer, jeg fik med mig der”, siger Claus og fortsætter: ”Det hele kulminerede lidt, da vi i februar 2016 var ved at være færdige med det sidste store AppSense-projekt. Her åbnede sig en mulighed hos Siemens i Brande. Der skulle migreres 2500 servere frem mod deres store merge med Gamesa. Det var en helt fantastisk mulighed som projektleder”.
Farvel og goddag
Claus og hans edgemo-kolleger blev færdige med Siemens-projektet i 2017. Og efter tre store projekter i streg skulle der ske noget nyt. Og dét gjorde der: ”En af mine meget nære og gamle venner ringede til mig. Han var CCO i et firma med base i Billund, og da jeg selv bor i Vejle, så er det lidt attraktivt. Sagen var, at de havde brug for sådan en som mig. Og jeg tog faktisk beslutningen ret hurtigt. Ikke fordi jeg på nogen måde var ked af at være i edgemo – tværtimod – men fordi, det var min ven og alt for spændende”, fortæller Claus begejstret. Han tog dermed chancen og prøvede noget nyt i sommeren 2017. Men forløbet gik ikke helt, som Claus havde håbet. ”I mit nye job opstod der desværre en række interne udfordringer i virksomheden. Og efter nogle måneder nåede de udfordringer også mig og min afdeling, og det blev så grelt, at jeg trak stikket efter otte måneder. Og mere eller mindre som det første ringede jeg til Kenneth for at høre, om han kendte nogen, som manglede en projektleder. Dét gjorde han – og det var edgemo”.
edgemo vokser ud af reden
I årene 2017 og 2018 stod edgemo over for store investeringer. Væksten var høj og organisation og forretning skulle formes derefter. Èt af tiltagene blev at opføre og flytte til et stort, nybygget domicil. ”Kenneth fortalte mig, at edgemo skulle flytte, så jeg blev koblet på som projektleder på projektet, og det var virkelig heftigt. En super detaljeret proces at styre. Og allerede under dén del, blev jeg koblet på som projektleder på vores Ignite-ture, hvor alt fra forplejning til transport bare skal spille”. Og med disse ture rammer vi noget, som ligger Claus nært: De gode relationer, netværket og kulturen. ”Disse ture var massive investeringer i kunderelationerne – det er virkelig networking, for vi tog mange af konsulenterne med. Der var ingen friaftener – alt var dækket ind, og alt havde en faglig vinkel, samtidig med at det var socialt. Det var superfedt”, lyder det.

Ny virkelighed – den samme kerne
Domicilet blev på mange måder en manifestation af, at edgemo – i hvertfald udadtil – havde fået en ny placering på it-markedet. Vækst og vokseværk fornægter sig ikke, men Claus mener ikke, at det som sådan forandrede det edgemo, han kom fra eller kom tilbage til. ”Jeg føler ikke, at vi blev set anderledes på. Vi havde succes, men vi var stadig edgemo. Vi er jo ikke et brand, som alle kender, så det var mere en professionel respekt, som fulgte med”. Og Claus ved godt, hvad der gør forskellen: ”Når vi arbejder sammen som kolleger, så er der altid nogen, som griber boldene for hinanden. I edgemo er det uhyre sjældent, at man oplever, at man ikke dribler bolden videre, hvis en kollega mister den eller blot giver den videre. Der er en kæmpe respekt for hinanden og for den løsning, man skal lave for kunden – det er et fælles projekt”.
”Jeg havde være en del steder før edgemo - mest små steder. Hele ånden og det at VÆRE edgemo har jeg ikke oplevet andre steder. Jeg har endda været hos Falck, som har en udtalt korpsånd – men edgemo’s er vildere”, slår Claus fast. ”Jeg var ude af huset, og græsset er altså ikke grønnere andre steder. Man får det bare ikke bedre end her!”.
Claus privat: Billeder & biler
Privat går der familie, benzin og billeder i den for Claus, og han kan godt selv høre det, når han siger: ”Jeg går meget op i biler, men jeg kører selv en Skoda Octavia”. Men passionen er ægte og en del af familien. ”Jeg har dog skejet ud og købt mig en model 1995 Jeep Wrangler, som min yngste søn og jeg hygger os med. Men jeg er også foto-entusiast. Så vi har fået en aftale med et RallyX team, hvor vi kommer til deres løb og andre arrangementer og tager billeder. Det er virkelig fedt at have sammen”, slutter Claus Egeberg-Gjelstrup.