I januar 2021 skiftede Flemming Hjorth Andersen sit fokus på Citrix & Citrix Cloud ud med Azure.

Skrevet april 2018

"Det underlige er faktisk, at it i sig selv aldrig har været min interesse, og det er det stadigvæk ikke. Men at arbejde med det professionelt og med forretningsudvikling for øje, dét driver mig hele vejen"

Flemming Hjorth Andersen påmønstrede edgemo som en af de første i 2011. Siden da har han været med til at navigere edgemo og kunderne rundt i en it-branche, der har slået udviklingskolbøtter, kun få brancher kan matche. Og ikke mindst, så har han set edgemo blive til edgemo. Både indefra – og udefra.

It-mand ved et tilfælde

Flemming er Citrix-mand med stort C. Han startede i it, blev i it, og har med et hav af certificeringer specialiseret sig til fingerspidserne. Men det hele startede ved et tilfælde – Flemming troede nemlig, han skulle være pilot... I sommeren '97 skulle Flemming have sig et sommerferiejob. Hans moster fik ham ind hos et af de, på daværende tidspunkt, største it- og erhvervssuccesser herhjemme, DanaData; stiftet af it-manden med skydebrillen og det store skæg, Preben Mejer. Det var fra dag ét mesterlære efter alle kunstens regler.

Flemming gik i gang med at samle computere – og i dag samler han kompleks Citrix-infrastruktur til de største danske offentlige institutioner og internationale enterprise-virksomheder. ”Det underlige er faktisk, at it i sig selv aldrig har været min interesse, og det er det stadigvæk ikke” siger han, men uddyber: ”Men at arbejde med det professionelt og med forretningsudvikling for øje, dét driver mig hele vejen”.

Dét underbygges af Jan Ostenfeld Michaelsen, Funktionsleder for Infrastruktur Services ved Region Nordjylland: "Flemming er kommet hos os i Region Nordjylland så længe, at han næsten er blevet en del af forretningen. Det er han, fordi han er ret kompetent i forhold til de opgaver, vi har. Vi har behov for en, der både kan hæve sig op i helikopteren og se et større perspektiv, men som også kan se, hvordan ændringer vil påvirke driften helt ned i detaljen. Og så har Flemming en god personlighed - han er meget nem at kommunikere med, og han kan kommunikere med alle. Med sin søde, rare og rolige facon skulle man næsten tro, han var nordjyde. Han er også god til at kommunikere skriftligt, og det er ikke alle konsulenter, der kan det".

edgemo set udefra – og ind

Som en af edgemo's mænd i marken har Flemming lange forløb hos kunderne. Eksempelvis har han det sidste halve år været hos en af de største internationale virksomheder herhjemme. Det er han vant til, men det betyder, at han oplever edgemo's udvikling på en anden måde end kontorfolket i Hinnerup og Albertslund. ”Det kan være svært at følge med lige nu, hvor vi vokser” indrømmer han da også. ”Heldigvis har vi helt fra start skabt et virkelig stærkt sammenhold. Det gør, at de nye ansigter, jeg møder næsten hver gang, jeg er tilbage i huset, hurtigt bliver nogen, jeg kender”.

It for it’ens skyld

”Min plads i edgemo betyder, at jeg oplever udviklingen direkte fra it-afdelingernes perspektiv, og det giver helt sikkert noget til mit arbejde. Og så giver det en god dialog med kollegerne” siger Flemming, som også gerne sætter ord på udviklingen. ”De har travlt derude, it-afdelingerne! Forretningen stiller krav, og uanset, hvordan man beskriver udviklingen, så er det sådan de fleste steder, at det ER forretningen, der stiller krav til it – det oplever vi, som er i marken hver dag”. Og dén udvikling har medført flere gode ting, mener Flemming ”It-afdelinger, som laver it, for it’ens skyld, dem ser vi fx ikke rigtig mere. Det har ændret sig markant over de seneste år”.

Som Citrix-konsulent slipper Flemming ikke for jævnlige certificeringer, der tester dét, han ved. Og han begrænser sig ikke til Citrix, men har også taget adskillige Microsoft- og VMware-certificeringer.

Citrix – nye vinde blæser

Flemming's kerneområde, Citrix, er ret heftigt debatteret og med rette – der sker mange ting lige nu. Men Flemming er optimist og glæder sig. ”Vi er udfordret på Citrix, men det er alle i branchen – og Citrix skal passe på ikke at ende som legacy. Men generelt er det bare spændende, hvor vi havner, når Citrix prøver at lægge XenApp over i cloud. Der kommer et skifte, og vi kan ane det ude i horisonten nu. Det betyder dog ikke, at den klassiske XenApp kommer til at forsvinde, den får bare en anden bid af kagen”.

Selvgjort er velgjort

Flemming er selvudnævnt og meget dedikeret gør-det-selv-mand. Han bygger og bygger! Hans hus fra 1903 har han selv renoveret fra kælder til kvist, og lige nu bygger han selv ny garage og pudser vægge op. Og ifølge ham er der både en kontrast og en smuk sammenhæng til det at arbejde med it. Det handler nemlig om at lykkes! ”Der er en befriende ting omkring håndværk, nemlig at man meget tydeligt kan se, hvor man er kommet til, og hvornår man er færdig. Det giver noget. Der har været en udvikling i kompleksiteten, når vi snakker it og Citrix ikke mindst, og det betyder, at der er længere mellem fejringerne. Når man er gør-det-selv-håndværker, så kan man opleve en masse små fejringer undervejs – det vejer tingene lidt op”.

Familiefar med et stærkt fællesskab

Flemming er familiefar på fuld tid, og det meste af tiden foregår nede i håndboldhallen, hvor børnene spiller. Han har involveret sig i den lokale forening, og hverdage og weekender går med træning, kampe og kørsel rundt i landet med vognen fuld af spirende talenter – og med et stærkt fællesskab til gavn for både store og små.

Nyheder skrevet af Flemming Hjorth Andersen

Modern Workplace & Devices

Q&A om Windows 365

Med over 100 webinar-deltagere var der masser af spørgsmål under vores webinar om Windows 365. Vi har her besvaret dem efter bedste evne - måske du også finder svar på DINE spørgsmål om Windows 365.

Rejsereportage

Den intelligente arbejdsplads

Inden du tænker, "Åh nej, Citrix - det har vi ikke noget af, så det gider jeg ikke at læse", så hold lige hesten et øjeblik! For nok har vores faste reporter og Citrix-konsulent, Flemming Hjorth, opsa…

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Consulting eller mig direkte