Jakob har siden juli 2022 været Datateknikerelev i edgemo services og er tilknyttet lokationen i Hinnerup.

Før han blev ansat som datateknikerelev, var Jakob i praktik hos edgemo i efteråret 2021. Det var fra begge sider så god en oplevelse, at vi i 2022 indgik en uddannelsesaftale med Jakob. Den mundrette titel er Datatekniker med infrastruktur som speciale, men Jakob har ønsker om at læse videre til it-arkitekt - en professions-bachelor på universitetet.

Baner vejen for andre

"Jakob var vores første praktikant i edgemo services, og han har bestemt banet vejen for andre. Det var en god oplevelse - især på grund af Jakob's personlighed. Han imponerede os, da han mødte op med sin ansøgning og er bestemt en ung mand med ben i næsen og stort gå-på-mod. At have praktikanter og elever kan dog kun lade sig gøre, fordi vi har nogle konsulenter, som synes, at det at have elever er vigtigt. Der har været stor opbakning omkring praktikken." udtaler Jørgen Holm, Head of Services.

Da Jakob var i praktik, fik han prøvet lidt af hvert, blandt andet prøvede han at...

  • Deploye egen pc via edgemo image og SOFT2go
  • Opsætte egen server med exxi, sætte tre virtuelle servere og domain controller op på den, fik ip-adresser til at passe osv.
  • Opsætte Citrix-system på serverne, så han fra egen bærbar kunne tilgå Citrix-serveren
  • Lære om API’er i DevOpS, herunder at hente data frem og tilbage fra den server, han havde opsat.
  • Finpudse serveren og opgradere vores arkadespillemaskines Raspberry Pi

Om praktikken udtaler Jakob selv: "Jeg fik mere, end jeg forventede. Det var et fint program med en god sammenhæng mellem tingene. Server deployment og serveropsætning var nok det mest spændende. Generelt var det mega fedt at være i edgemo. Jeg blev taget godt imod og der er et virkelig godt samarbejde mellem medarbejderne."

Jakob er dog ikke den eneste elev i Danoffice IT og edgemo - vi har også elever på vores lokation i Ballerup.

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i edgemo Services eller mig direkte