Skrevet august 2018

"Vi arbejder hele tiden på at koble it-sikkerhed oven på hybrid-tilgangen. Den tête har vi taget proaktivt. Jeg sætter en ære i at sige "Fint nok at I gerne vil i skyen, men I er nødt til at have styr på politikkerne - både jeres egne it-politikker men også de politikker, som effektivt styrer, hvad I kan og må i Office 365."

Jakob er en jordnær hybrid med begge ben på jorden. Man fristes til at kalde ham en on-premises fyr. Men det rækker ikke helt. For både fagligt og personligt favner Jakob mødet mellem teknologier, som enten står på jorden, svæver oppe i skyerne - eller midt imellem. Jakob brænder for både ny og gammel teknologi, så hvis du har spørgsmål om Office 365 eller store vintage arkade-maskiner, så er han manden, du skal snakke med.

En lone ranger i felten

”Jeg er meget en lone ranger og ret sjældent på kontoret”, lægger Jakob ud. Hans to årtier i it har gjort ham til en eftertragtet konsulent, og hans rolige og venlige gemyt gør ham bestemt ikke mindre populær. Det samme gælder også relationen til kollegerne. Som han selv siger; er man først edgemo, ja, så er man det, uanset om man er i huset eller ej. Så selvom han er månedens gæst, så er han 100% en del af familien.

Jakob har været på en rejse gennem it-branchen. Ind og ud af overhalingsbanen har han set og oplevet teknologier og virksomheder, som ikke klarede den… Han har gennemlevet et konstant bombardement af tendenser, hvor nogle passerer flygtigt forbi, og andre sætter sig fast helt ind i maskinen. Jakob har set det hele og navigerer i dag med stoisk ro igennem tingene – med kunden i hånden og edgemo i ånden.

Jakob passer på sine og laver sjældent kun det, han bliver bedt om.

”Fint nok, nu laver vi Office 365…”

”Egentlig kommer jeg fra en on-premises-verden, og jeg har arbejdet meget med Unified Communications i kundernes egne datacentre. Men i dag er det meget Office 365, der fylder, så jeg er med tiden blevet en hybrid-konsulent”, siger Jakob og præciserer dermed de mere filmiske beskrivelser herover.

Som sagt passer Jakob på sine: ”Vi arbejder hele tiden på at koble it-sikkerhed oven på hybrid-tilgangen. Den tête har vi taget proaktivt. Jeg sætter en ære i at sige "fint nok at I gerne vil i skyen, men I er nødt til at have styr på politikkerne, både jeres egne it-politikker men også de politikker, som effektivt styrer, hvad I kan og må i Office 365". Herefter udvælger jeg pilotprojekter og styrer dem igennem. Hvis en kunde allerede ER i skyen, så udfordrer vi og arbejder på at skabe bevidsthed om den sikkerhedsmæssige del også. På den måde udfører jeg ikke kun den opgave, jeg er blevet hyret til”.

Mere mellem himmel og jord

Jakob har øjnene på vejbanen, når det kommer til at identificere farer, som måtte lure på rejsen fra on-premises til sky eller hybrid: ”Det klassiske eksempel er virksomheden, som har købt Office 365-licenser og allerede er i fuld gang. Hvis der ikke er taget stilling til, hvilke services der skal bruges og hvornår, så finder brugerne hurtigt ud af at tage dem i brug, for de er jo tilgængelige. Man kan nemt ende med meget problematiske data-issues. Mange tænker ikke over det”.

Netop derfor kører Jakob med en jordnær tilgang til tingene. ”Selvom det er et cloud-projekt, så skal det klarlægges, hvad man skal bruge fx af licenser. Det gør man jo også ved indkøb af on-premises services og produkter. Vi går tilbage til start og spørger: HVILKEN licens har du brug for? Hvilken licens har dine folk på lageret brug for? Hvad har dine folk i butikken brug for? Og så retter vi op, og kunden betaler for præcist dét, de har brug for. Det er noget, vi tager alvorligt. Kunden føler dermed også, at vi passer på dem”.

Vi er ikke aggressive

Selvom Jakob med egne ord er en lone ranger, så er han edgemo med stort E. ”Det var et stort spring for mig i sin tid at komme hertil, for jeg skiftede trygge rammer ud med et lille sted med kun ét år på bagen, men jeg har absolut ikke fortrudt. Det er jo ekstra sjovt at være med et sted, hvor det kun går fremad. Men vækst er altså mange ting i dag, og jeg er stolt af, at vores vækst er organisk. Vi snakker ikke aggressiv adfærd, opkøb og dristig kapital osv. – i stedet går vi efter at ansætte de rette kompetencer, fagligt som menneskeligt”.

På trods af at han sidder mere ude end hjemme, så mærker han kulturen: ”Vi har en flad organisation, og vi kommunikerer meget mere på tværs af afdelinger, end jeg har oplevet andre steder. Det tror jeg, kunderne kan mærke. Vi har fx altid en sælger og en konsulent med hos kunden. Det giver en tæt sammenhæng hos os – det skal vi værne om”.

Det siger blip båt

Og det går godt. Også når der ikke lige står edgemo på skemaet. Privat er Jakob en ægte, uforfalsket arkade-spilnørd. Han køber og samler på de store, tunge, uhåndterbare ”grillbar-maskiner”, som han selv kalder dem. Det er eskaleret til et omfang, hvor han har maskiner opmagasineret hos familie og venner. Både de klassiske arkade-spil og flippermaskiner. Her er der ikke noget i skyen - ud over drømmen og passionen. Men det er også det vigtigste.

Udefra set kan ting og mennesker i it-branchen godt ligne hinanden lidt, så vi kaster et 8-bit high-five til Jakob for at holde nørd-flaget højt. Jakob underdriver nok lidt, når han selv sætter ord på: ”Vi er ikke så mange, der dyrker lige den hobby, og man skal nok være lidt nørdet for at synes, at 1942 og Bubble Bobble er fede spil. Udfordringen er bare at finde plads til de gamle maskiner, for de fylder altså lidt”.

Nyheder skrevet af Jakob Kvistgaard

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Consulting eller mig direkte