Skrevet februar 2020

”Vores HPE-status giver en helt særlig attention fra HPE, og vi har adgang til helt andre ressourcer. Det kommer virkelig kunderne til gode. Jeg er HPE’s forlængede arm ind i edgemo og omvendt. Derfor deltager jeg hyppigt i videns-arrangementer og bliver i dén grad holdt opdateret. Radaren er tændt – og det er godt."

Jens Hyldgaard Clausen er eksemplet på, at man ikke behøver at sidde og se på, mens udviklingen raser om ørerne på én. Han greb en mulighed og skiftede fra at være arkitekt på server-storage og datacenter til at bestride posten som brand-ansvarlig for edgemo’s HPE-portefølje. Det ligger nemlig ikke til Jens bare at sidde i sofaen. Måske fordi han som tidligere vandpolo-spiller på topplan har været vant til at træne seks dage om ugen, flere gange om dagen. Det giver et vist drive, som kommer os i edgemo og vores kunder til gode – og tak for det.

Den ene bølge tager den anden

Jens' it-karriere starter tilbage i midt 90’erne, og med det tempo, it-branchen udvikler sig, har Jens nydt godt af at være i kampform. ”Jeg startede i sin tid i bankverdenen, hvor it var langsomt og meget fysisk. Vi havde ikke engang servere, men opererede med lokaldatamater, og der gik nogen tid, før vi fik den først OS/2-server inden for væggene - så det var den vej, jeg kom i gang”, fortæller han og beskriver de bølger i udviklingen, som efterfølgende påvirkede hans felt mest.

”Efter servernes ankomst i banken mødte vi bølgen med internettet. Jeg kom videre til EG, hvor vi fik de første modemmer og primitive servere. Men det var først omkring 2004, at hele server-storage-feltet begyndte at rykke på sig frem til 2008. Lidt senere ændrede markedet sig igen, da hele VM-bølgen rullede ind. Da 10’erne indtraf, gik jeg mine spæde skridt med cloud-bølgen og endte med at arbejde meget med cloud hosting - også i Azure til sidst. Så før jeg landede hos edgemo, og også i min første tid her, arbejdede jeg i mange år som arkitekt i og omkring server-storage."

”De fik lov til alt det nye”

Jens’ vej til edgemo var da også båret af udviklingen og interessen for den. ”Niels Vejrup - en tidligere kollega og en af edgemo's første konsulenter - spurgte, om det ikke var på tide, at jeg kom over til edgemo”, siger Jens og fortsætter: ”Det lød meget spændende, for i edgemo fik de lov til alt det nye – man stod ikke tilbage for den slags. Så jeg endte med at lande her i maj 2019, og det er bare super fedt. Jeg fik en flot velkomst og mærkede hurtigt, at der er en helt særlig ånd. Jeg kom jo fra en organisation, som opkøbte 3-4 virksomheder om året, og man kunne slet ikke nå at få kulturen ordentligt ud til alle de nye. Selvom edgemo’s vækst er høj, så er den organisk – det betyder, at vi kan holde fast i den kultur, vi startede ud med. Det mærkes meget, når man kommer ind som ny”.

Et stærkt træk

En ting, som også hurtigt blev tydeligt for Jens, var måden, edgemo agerede på i forhold til kunderne. ”edgemo har en egen måde at tage hånd om kunderne, hvor man tænker og er der på vegne af dem. Det kræver en del mere end den ”klassiske” kunde-leverandør-relation, men det er helt rigtigt. Det er et stærkt træk i forhold til rådgivningen. Vi har bemanding til at kunne gennemgå og gennemskue kundernes miljøer og rådgive ind i dét, mange selv tror skal til. Eksempelvis med cloud: Kunden siger, vi vil 100% i cloud nu. Hvor vi siger: Er i nu helt sikre på det? Vi finder ud af det sammen, og rådgiver dem også i, hvordan man driver tingene – fx HVAD koster det i consumption om måneden, det her? Vi har desværre set eksempler, hvor det blev svinedyrt at hoppe i skyen - og så kæmper man for at komme ned igen. Her synes jeg, at edgemo går en ekstra mil og sikrer løsningen”, fortæller Jens, men uddyber også: ”Det er ikke kun cloud. Den seneste udviklingsbølge kastede i starten mange frustrationer af sig. Tag Microsoft, som jo sendte produkter på markedet, før de var modne. Det betød, at nogle af dem, som var first movers fik store udfordringer”.

Man må følge med udviklingen

Da Jens lander i edgemo i maj 2019, er vi i en høj vækst, som konstant kræver konsolidering og tilpasning i vores organisation. Året forinden var vi - som én af blot tre danske forhandlere - blevet certificeret HPE Platinum Partner, hvilket vidner om en markant position på det danske HPE-marked. Dette sammenholdt med et dedikeret fokus på HPE’s nye lanceringer betød, at Jens blev tildelt posten som ansvarlig for edgemo’s HPE-portefølje. Dét betød et skift for den ellers så nye mand - fra skrivebordet i konsulentafdelingen til et tilsvarende i salgsafdelingen.

”Jeg var glad for at sidde sammen og sparre med de andre konsulenter, men for at kunne følge op på alle vores HPE-aktiviteter og give alle sager attention, så er det helt perfekt, at jeg nu sidder sammen med sælgerne. I er vi gode til at gå på tværs i organisationen, så kontakten til konsulenterne er stadig 1:1 intakt” siger Jens og fortsætter: ”Vores HPE-status giver en helt særlig attention fra HPE, og vi har adgang til helt andre ressourcer. Det kommer virkelig kunderne til gode. Jeg er HPE’s forlængede arm ind i edgemo og omvendt. Derfor deltager jeg hyppigt i videns-arrangementer og bliver i dén grad holdt opdateret. Radaren er tændt – og det er godt”.

Vil du vide mere om Jens?

Kontakt kollegaerne!

Vil du vide mere om Jens? Så er du velkommen til at kontakte hans kolleger, Niels eller Kenneth, eller Jens selv.