Skrevet december 2018

”Folk skal kunne forstå dig. Jeg har oplevet konsulenter, der brugte SÅ hårdt fagsprog, at de blæste andre bagover. Det skaber en mildest talt uhensigtsmæssig distance. Derfor går jeg meget op i at oversætte teknologi” 

Jesper Buer er uforfalsket fan af teknologi og har sågar bygget sit eget IoT-hus! Det startede tilbage på forældrenes landbrug, hvor it gjorde sit indtog, og som blot 13-årig brugte han 22.000 på en Toshiba bærbar. For Jesper handler teknologi om at gøre arbejds- og hverdagsliv smartere for os alle. Men ikke for smart – teknologi skal nemlig kunne forstås.

Massivt skydække

Jesper er specialiseret i VMware og Hyper-V og supplerer desuden vores stærke Azure-kompetencer. Han har været med, siden skyerne trak op over it-Danmark og næsten dækkede det hele, før kunderne overhovedet nåede at blive klar, som han udtrykker det. Men nu er det NU, det sker - nu skabes værdien.

”Heldigvis er der sket enormt meget på cloud-området. Løsningerne er blevet modne, og det er kunderne også. Der var få kunder, der var klar på 100%-modellen. Det viste sig nemlig hurtigt, at de rene cloud-løsninger udfordrede mere, end de skabte værdi. Det er faktisk næsten helt ned til det seneste år (læs: 2018), at løsningerne er blevet smarte og gode nok. De hybride løsninger vinder virkelig indpas, og nu får kunderne værdi”, siger han.

Klar tale

Teknologibegejstrede mennesker kan godt være svære at forstå. Termer og vendinger erstattes med forkortelser og fagudtryk, og mindst hvert andet ord er engelsk. En tendens, vi hos edgemo har gjort vores til for at gå imod – og Jesper kommer os til hjælp.

”Folk skal kunne forstå dig”, siger han. ”I mine år i it-branchen har jeg oplevet konsulenter, der brugte SÅ mange forkortelser og så hårdt fagsprog, at de blæste andre bagover. Og reaktionen var tit: Wow, vi forstår det simpelthen ikke - SÅ må han godt nok være dygtig! Lidt som middelalderens præster, der talte latin til folket. Det skaber en mildest talt uhensigtsmæssig distance. Derfor går jeg meget op i at oversætte teknologi”

Samarbejde

"Som ansvarlig for en meget lille it-enhed (2 personer) i en mellem-stor virksomhed (ca 200 ansatte, fordelt over hele landet) er det af største betydning at man har et professionelt netværk, der hurtigt og vidende kan træde til, både ved små og store opgaver.
Siden 2010 hvor vi startede på Kofoeds Skole har Jesper været knyttet til vores it-enhed. Jeg havde tidligere været kunde hos Atea (ja siden det hed DanaData) så jeg bad om deres bedste konsulent til vores opgaver og så blev vi præsenteret for Jesper.
Valget har vist sig at være perfekt. Vi har sammen implementeret helt ny infrastruktur og efterfølgende udviklet fremtidssikre løsninger. Jesper kan både tale teknisk og menneskeligt og det betyder meget i vores organisation, at man kan begå sig med mange forskellige mennesker og det kan Jesper.
Samarbejdet er så dejlig nemt – let at kommunikere og der er altid et hurtigt svar fra Jesper uanset hvilke spørgsmål vi stiller til ham.
Jespers tekniske rådgivning har holdt vand i alle årene. Så vi glæder os over hver gang vi har en opgave der skal udføres sammen med Jesper. Han kender nu også virksomheden så godt, at han kan være totalt selvkørende, hvis vi er optaget af andre opgaver"
Helle Wandel, IT Konsulent, Kofoeds Skole

Ikke lidt, men MEGET mere familieagtigt

Matchet mellem edgemo og Jesper er ikke kun fagligt. Det erfarede han selv ret hurtigt. ”Jeg har før været i et lille konsulenthus, så jeg forventede, at det var lidt familieagtigt. Men i edgemo viste det sig at være MEGET mere familieagtigt. Dén form for kultur er ikke udbredt – her står vi virkelig sammen om tingene og kan altid skrive og tale samt eventuelt løse opgaverne sammen. Jeg fik en virkelig god velkomst, hvor mine kolleger tog mig lidt under vingerne”.

Løsning forude!

”Tidligere var det ofte producenterne, der dikterede løsningerne, og så blev jeg lidt upopulær, når jeg stadig selv gik og drejede på knapperne. Men i edgemo er vi virkelig med i løsningerne, og derfor gør vi en forskel. Det kan vi, fordi at vi – i dybden – ved noget om det, vi gør. Nogle steder handler det mere om at få solgt noget hardware”.

Krydset mellem det faglige og det kulturelle, mener Jesper, også gør en forskel for kunderne. ”Det har en effekt, at vi ikke har siloer i edgemo. Min baggrund er i Azure & Datacenter, og jeg har specialiseret mig i virtualisering med VMware og Hyper-V, men jeg er ikke låst på én afdeling. Vi tvinger ikke en given løsning igennem, men lader løsningen alene tage udgangspunkt i kundens behov”, siger han.

Ajour på Azure

Når man spørger Jesper, om han også nørder it i sin fritid, så er svaret et klart ja. ”Når man arbejder med Azure, så SKAL du være ajour hver dag. Der er faktisk opdateringer hver eneste dag, så jeg er på et felt, hvor jeg ikke kan eller må slippe det – men det kan jeg i forhold til ren interesse heller ikke. Det kommer løbende hele tiden”

Lad være med at trykke på NOGEN knapper

Tech-manden siger det, som det er; ”Hjemme hos os går vi ikke ned på udstyr”. Og når folk besøger ham og familien, bliver der konstant spurgt, ”Hvad er det for en dims – hvad er det for en skærm”? Der er virkelig mange udtag, knapper og kontakter, siger han. Forklaring skal findes i, at Jesper har bygget et, med fuld dobbeltkonfekt, højteknologisk IoT-hus. Et intelligent smart-home.

”Både min hustru og jeg er i it-branchen, så det kom helt naturligt. Jeg må altid sige til folk - Lad være med at trykke på NOGEN knapper. Huset passer sig selv. Jeg interesserer mig meget for, hvordan teknologi kan gøre hverdagen smart. Til gengæld mener vi det alvorligt, når vi holder ferie. Vi holder lange ferier– simpelthen fordi, det tager tid at komme væk fra opdateringer, mails, Apple watches etc”, slutter Jesper.

Nyheder skrevet af Jesper Buer

Rejsereportage

Microsoft Ignite 2019

Søren Lassen, Jesper Buer og Claus Egeberg-Gjelstrup serverer et par smagsprøver fra de flere end 1.700 sessions på Microsoft Ignite - resten kan du opleve på formiddagsseminaret ”Microsoft University…

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Consulting eller mig direkte