Skrevet november 2018

"For mig er kultur og passion grundelementerne i at være både leder og medarbejder – og for begge gælder det, at man er holdspiller"

Jesper Johnsen er den type leder, der vil være med - være en del af kampene og succeserne. Han har siden år 2000 haft sin gang i dansk it, og han vil ikke bare sidde i hjørnet bag et mahogniskrivebord med et flot vue ud over sit holds performance. 

Hans holdning er, at edgemo rammer den lige i... et vist sted med det, vi tilbyder verden lige nu. Og ifølge ham, er det vigtigste, at du som sælger er passioneret. ”Vi har udviklet vores portefølje og især vores Services i samspil med tiden. Vi rammer hovedet på sømmet lige nu med det arbejdsmarked, vi har. Der er højkonjunktur og derfor brug for it-services. Så markedet er modent nu – og vi har været med til at præge det”.

Egentlig startede Jesper ud i tekstilbranchen, men ifølge ham selv var hans påklædning ikke helt så smart, som de andres, så han skiftede spor. Desuden er han glad for, at edgemo ikke sender folk på lederkursus – og han kan slet ikke få armene ned over vores elevprogram.

Fem hurtige

Hvorfor valgte du edgemo – der er jo rift om erfarne it-sælgere?

"Jeg havde været i branchen i 18 år - de 16 i samme hus - og med salgsansvar for en hel region. Men ansvar og titler er ikke alt og slet ikke, hvis du ikke er passioneret. Jeg var i dialog med andre, da kontakten blev indledt. Men jeg valgte ud fra tre klare parametre: 1; edgemo er professionelle og ambitiøse. 2; der er en sindssyg god kultur – det er et godt sted at være. Og 3; det rent faglige -der er stærke kompetencer inhouse – virkelig specialister".

Hos edgemo trådte du ind som leder – hvilken type leder er du?

"Jeg har arbejdet med ledelse i 15 år. I mit tidligere job blev jeg udfordret på at give slip på kunder og agere leder 100%. Men det virker ikke for mig, jeg vil gerne have "jord under neglene". I min optik har vi et samlet budget, og jeg vil tage min del. Det er jeg ret sikker på, at gutterne er glade for.

Det er vigtigt at få klædt folk fagligt på. Nogle er tekniske, andre er skarpe på relation og kultur. Fælles for os alle, også os ledere, er at der skal skabes forståelse, fx for vores Services, bl.a. ved at dele viden og successer. Jeg ved jo ikke alt, bare fordi jeg er leder. I min gruppe holder vi simpelthen "Bordet rundt", og alle vil gerne fortælle og dele."

Hvordan ser du edgemo i markedet og udviklingen i dag?

"Dér hvor kæden hopper af for mange derude, er på selvopfattelsen. Vi er ikke markedsledende, vi er markedsledet. Vi er afhængige af nogle it-mastotonter, hvis produkter vi skal afsætte, og vi skal forstå deres teknologi indgående. It-branchen er generelt meget hurtige til at smide rundt med buzzwords og til at ville have kunderne i en bestemt retning. Man har fx snakket cloud i mange år, men det er faktisk først nu, det rykker. For bare tre-fire år siden var det begrænset, hvad folk kunne få af værdi.

Outsourcing og services er også blevet modent. Og her rammer vi bare hovedet på sømmet med det arbejdsmarked, vi har lige nu! Det er så fedt. Der er højkonjunktur nu, og der er tryk på, så det giver mening at lægger opgaver ud til os. Simpelthen for at kunne følge med internt".

Du nævner selv vores kultur – hvad betyder det for dig?

"Når vi holder julefrokost deltager over 90% af edgemo-folket - det siger alt. Der er ikke en dag på kontoret, hvor vi ikke griner henover bordet. Og når vi har det godt med hinanden, så smitter det også af på leverandører og kunder. Der er ikke noget bedre end at komme ud en til kunde og være passioneret.

Kultur kan ses på mange fronter. Det er også kultur, at vi stoler og tror på folk. Direktionen tvinger mig fx ikke på ledelseskursus, men har tiltro til mig og lader mig arbejde med ledelsesudvikling i dagligdagen ud fra konkrete faglige og personlige problemstillinger. Det er jeg personligt glad for, da jeg har oplevet for mange lederkurser, som alene beroede på fiktive problemstillinger. 

Et andet nyt tiltag er vores elevprogram. Jeg er stolt over at være et sted, hvor vi tager ansvar for både branche og samfund. Der er jo sådan en mani med, at når man mangler folk, så snupper man én hos naboen. Men med elevprogrammet får vi ikke kun dygtige, men også helt vildt loyale medarbejdere ud af det i sidste ende. Folk som er helt inde i kulturen".

Har du et edgemoment, som beskriver os godt?

"Der er mange. Men følgende episode beskriver meget godt den passion, vi har. En kontaktperson fra en stor international leverandør havde besøgt forskellige forhandlere og præsenteret nye ting. Efterfølgende fortæller han mig, at de andre steder sad folk med næserne i telefonerne eller mødte ikke op. Men hos os kunne han næsten ikke komme ud af huset igen. Folk stoppede ham, ville vende ting, stillede spørgsmål og bød på kaffe. Han var helt målløs. Meget typisk edgemo".

Fakta

Når Jesper har fri, bruger han tid med sin familie. Fx tager han med sin 8-årige knægt på gokartbanen to gange om ugen. Og så bruger han tid i skoven på sin mountainbike og går efter eget udsagn ”ret meget” op i udstyr og nørder godt igennem på det. Men han er glad for at edgemo ikke har et cykelhold – det skal være ægte, siger han.

Nyheder skrevet af Jesper Johnsen

Azure & Datacenter

Ny stærk HPE-duo

Hele to HPE- og GreenLake-specialister i ét hug og et godt match til et stærkt HPE-hold. Det understreger vores nye position som Danmarks største og Europas tredjestørste HPE-partner. Byd velkommen ti…

Azure & Datacenter

Årets Hybrid IT Partner

Fredag den 17. januar modtog edgemo prisen for Årets Hybrid IT Partner til HPE’s årlige Hector Awards. Det skyldes vores ekstraordinære kompetence og indsats på HPE’s hybride løsninger som fx SimpliVi…

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Sales eller mig direkte