Skrevet marts 2018

”Det er en virksomhedsstrategi er være digitalt på forkant. I dag ER it forretningen. Den snak, jeg plejer at tage med vores kunder om Windows, den er nu flyttet tættere på direktionsgangene" 

Jesper Nielsen er Windows-musketér. Han er edgemo’s, han er sin egen, han er kundernes – og hele it-Danmarks Windows-mand. Forklaring? Microsoft udpeger hvert år få, nøje udvalgte ildsjæle og betitler dem Microsoft MVP. Microsoft Most Valuable Professionals, såmænd. Og Jesper er Danmarks eneste Windows MVP og har været det siden 2016. Hva'beha'r?!

”Jeg er ikke specialist i noget som helst”

Så siger vi det, Jesper! Ja, specialister kan være svære at bide skeer med, men Jesper er ikke så slem endda. Det er heller ikke første gang, vi oplever top-konsulenter, som slet og ret ikke ønsker at vedkende sig titlen ”specialist”. Jesper er ingen undtagelse.

”Jeg er jo egentlig bare kok”, griner han, når man spørger hvorfor. ”Jeg hjælper folk med at skabe den digitale arbejdsplads”, lyder det, før han kommer til sin pointe: ”Jeg er ikke specialist i noget som helst - det er bare rigtig meget Microsoft, for det at være konsulent kræver, at man kan mange ting. Men én ting er sikkert - Jeg laver altid Windows!”.

Når man kommer lidt ind på Jesper, opdager man hurtigt, at det hele sker med en ydmyghed til både fag, kolleger, kunder og egne evner. ”Kunsten er at vide, hvad man ved. Og så skal man vide, hvornår man skal ringe til en ven. Jeg har altid en mening, og jeg har erfaring, fordi en konsulent, der lukker sig om sig selv og er for fagligt stolt, skaber kun begrænset værdi”.

Fakta

Selvudråbt Tech Evangelist. Familiefar, som rammer skoven på en cykel en gang imellem. Går ifølge ham selv helt vildt meget op i præsentationsteknik, og laver løbende sin egen grundforskning i Den gode præsentation. ”Den gode ppt”. Noget ingen hos edgemo slipper for at høre om.

Jesper har desuden lært børn at lave kolbøtter i over 30 år - som gymnastikinstruktør - og så har han landet en maraton på godt fire timer.

Jesper og EWUG-alliancen

Ikke at forveksle med StarWars-universets små, behårede Jedi-hjælpere, ewoks. Nej, EWUG er Jesper's hjertebarn. En brugergruppe af Windows-branchefolk - Everything Windows User Group. En gruppe, hvor det ikke bare er legalt, at ringe til en ven – på tværs af arbejdspladser og it-huse, nej, her forventes det, at man deler kvalitetsviden. Jesper stiftede gruppen og bruger meget tid på at lave events til gavn for den danske it-branche.

”Da jeg startede hos edgemo, sagde jeg til min chef, Kenneth, at EWUG vil jeg ikke give slip på. Jeg laver events og holder oplæg, og det, jeg får med derfra, er vigtigt. Der er nul penge i EWUG – det drives på fagligt udbytte alene. Det handler om den gode brugeroplevelse”, siger en stolt Jesper Nielsen.

Jesper forklarer også gerne sit behov for at være en del af sin gruppe. ”Jeg er én af de få herhjemme, der gør det, jeg gør, så jeg har brug for at kunne tage kontakt. Både fagligt og socialt”, siger han. ”Jeg er lidt en enlig svale, så hvis der skulle være noget i mit arbejdsliv, som ærgrer mig lidt, så er det dét. Derfor er gruppen er en fed ting, som har været med til at redde projekter og til at give energi, som jeg jo så kan bruge med mine edgemo-kolleger”.

Vi skal selv turde gå forrest

Spørger man Jesper, hvordan han ser på tempoet af it-branchens udvikling, så bliver minen alvorlig. ”3 måneder er lang tid i dag. Man kan ikke længere sige – "nu har vi fået Windows 10, så nu kan vi gå ned i kantinen og få kaffe”, for der venter en ny opdatering, når du kommer op igen”. Virksomhederne er nødt til at være opdaterede, og det skal vi hjælpe dem med at være”.

Jesper's tese er, at edgemo kommer til at gå allerforrest på Modern Workplace-udviklingen. ”Hvis du er virksomhed, kan du ikke vente på det her! Vi gør de ting, vi siger, vores kunder skal kunne gøre. Vi er ikke anderledes end andre – vi skal SELV være opdaterede og være med med. Vi skal selv flytte os”.

I dag ER it forretning

Ifølge Jesper er der meget stor forskel på, hvor klar på udviklingen, virksomhederne er derude. ”Det er vores opgave at gøre dem klar”, siger han. ”Vi skal ikke kun flytte it-afdelingerne. Det er en virksomhedsstrategi er være digitalt på forkant. I dag ER it forretning. Den snak, jeg plejer at tage med mine kunder om Windows, den er nu flyttet tættere på direktionsgangene. It-beslutningerne er på ledelsesniveau nu”, siger Jesper.

”Jeg kan ikke længere komme i sneakers og jeans hver dag. Vi snakker nogle niveauer højere oppe, og det er en spændende rejse og en ny virkelighed for os alle”.

Vil du vide mere om Jesper?

Hvis du vil vide mere om Jesper, kan du følge ham på Twitter, besøge ham på GitHub eller læse hans blog. Og så kan du skrive til ham på 

Nyheder skrevet af Jesper Nielsen

Modern Workplace & Devices

Q&A om Windows 11

Med over 300 webinar-deltagere bugnede chatten af spørgsmål under vores webinar om Windows 11. Vi har her grupperet og besvaret dem efter bedste evne - måske du også finder svar på DINE spørgsmål om d…

Modern Workplace & Devices

Microsoft annoncerer Windows 11

Nu er det officielt: Windows 11 kommer senere i år! edgemo's Solution Architect og DKs eneste Microsoft MVP inden for Windows and Devices for IT, Jesper Nielsen, kommenterer på Windows 11-annonceringe…

Anmeldelse

Microsoft Surface Book

To af nationens skarpeste teknologikyndige konsulenter anmelder Microsoft Surface Book & Pro bærbare. Det er ikke (kun) en snak om lir, men også om den moderne arbejdsplads og brugeroplevelse.

Rejsereportage

Microsoft Ignite 2019

Søren Lassen, Jesper Buer, Claus Egeberg-Gjelstrup og Jesper Nielsen serverer et par smagsprøver fra de flere end 1.700 sessions på Microsoft Ignite - resten kan du opleve på formiddagsseminaret ”Micr…

Vil du vide mere om Jesper?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Jesper som din potentielle nye konsulent eller kollega? Så er du velkommen til at kontakte to af hans medarbejdere, Jeppe eller Jesper, eller Jesper selv.