Skrevet februar 2018

"Det er set før i it-branchen, at man - for at få prisen ned og garantere kort reaktionstid - laver en servicedesk, som bemandes af en screening-funktion, og først langt senere kommer fagpersonen på. Det gør vi op med i edgemo!"

Jørgen Holm er leder for konsulenterne i edgemo Services, og har med egne ord arbejdet med it-services, før begreber som CMDB og ITIL så dagens lys. Men Jørgen er også en it-leder med erfaring i bagagen og holdninger til tingene. Især tilgangen til driftkonsulenter ligger ham stærkt på sinde.

”Vi skal have manet antagelsen om, at driftfolk er b-holdet, LANGT ned i jorden. Det er simpelthen så forfejlet en antagelse, og den tilgang har skadet branchen. edgemo har et stærkt navn i markedet, fordi vi bemander vores driftsposter med specialister”. Sådan skærer Jørgen kagen, og forklarer:

”Det er set før i it-branchen, at man - for at få prisen ned og garantere kort reaktionstid- laver en servicedesk, som bemandes af en screening-funktion, og først langt senere kommer fagpersonen på. Det gør vi op med i edgemo!”, siger Jørgen. ”Vi har vores egne skarpe specialister, som laver drift på den fede måde. Vi automatiserer så meget, at det skaber værdi – og vi er kommet flyvende fra start. Der gik under 30 dage fra Managed Services var etableret, til at vi havde tre kontrakter i enterprise-klassen”.

”Jørgen evner at jonglere med mange forskellige bolde og får ting til at ske. Han har fingeren på pulsen og var bl.a. dén, der fik edgemo’s øjne op for GDPR. Han har også været med til at få edgemo på SKI 02.03 og andre offentlige aftaler. Og så har han været ansvarlig for vores partnerskab med Microsoft og Citrix. Nu er det så Managed Services, det gælder, og der er ingen tvivl om, at det er noget, der står hans hjerte nær. Jeg har ikke haft Jørgen som leder særligt længe, men jeg har stor respekt for ham og dét, han formår”, udtaler en af Jørgens kollegaer og Infrastructure Specialist i edgemo.

5 hurtige

Du har været med til at sætte Managed Services i søen i slutningen af 2017 – hvorfor nu?

"Ja, egentlig har vi jo stædigt sagt, at vi ikke ville røre ved drift. Når vi så vælger at tilbyde det nu, så er det heller ikke uden forbehold. Vi tilbyder nemlig ikke traditionel outsourcet drift, hvor vi overtager alt i en blandet landhandel. Vi går KUN ind der, hvor vi har en MARKANT position og er specialister. Og så handler det om timing.

Kompetencerne har vi haft længe, men nu er kapaciteten, procedurerne og systemerne også klar i én samlet løsning. Vi startede på Citrix-området, og vi havde den første aftale på en enterprise-kundes fulde drift på Citrix-platformen nærmest med det samme. Det siger lidt om det kraftigt stigende behov for og efterspørgsel efter specialist-services".

Hvordan opstår efterspørgslen i regi af den aktuelle udvikling?

"Helt kort: It-kompleksiteten stiger ude i virkeligheden. De it-ansatte kan ikke selv løse opgaverne uden at blive tilført VÆSENTLIGE ressourcer – og det får de ganske enkelt bare ikke. I hvert fald ikke i det brede perspektiv. Derfor er efterspørgslen eksploderet".

Hvordan leder man en driftsafdeling anno 2018?

"I min optik handler både ledelse og vores Managed Services om forståelse. Alle skal have den samme forståelse for at kunne arbejde mod det samme mål. Derfor skal ejerskabet også ud hos medarbejderen. Ejerskab skaber glade medarbejdere. Det modsatte ville være, hvis jeg sagde: SÅDAN skal det være – gør det! Det vil være helt sort – og ganske u-edgemo’sk".

Hvad går du efter, når du ser efter kandidater til edgemo Managed Services

"Fagligheden er en naturlig forudsætning, så den snakker vi ikke en masse om, den skal bare være der. Det, der derimod gør udslaget, er, om man har udpræget forståelse for dem, der betaler os, nemlig kunden. Kunden har ikke altid ret, men vi skal forstå kunden. Ligesom med ledelsesgerningen, så handler det hele om forståelse".

Nævn de tre vigtigste ting, som er edgemo

"Kultur! Fordi vi tager kultur seriøst, og fordi vi investerer i den til gavn for både os selv og kunderne. Hvis du har styr på din kultur – og det er i allerhøjeste grad et ledelsesansvar – så kan du skabe den fælles forståelse.

Relationer! Vi passer på hinanden, vi passer på kunden – og vi har så mange kunder, som fortæller, at med edgemo er man ”en del af et fællesskab.

Mod! Det er edgemo Services og ikke mindst Managed Services også et udtryk for. Vi sidder ikke på vores hænder og putter med det. Vi vil påvirke udviklingen"

Fakta

edgemo Managed Services blev etableret i december 2017 som en ’søster’ til edgemo Services. Forskellen på de to afdelinger er primært, at Managed Services udelukkende leverer driftservices. Det er selvsagt en afdeling i vækst.

Jørgen startede ud som elektronikmekaniker, koblede EDB-assistent og en merkonom på, og har derefter bestridt en lang række af ledelses- og direktørposter i bl.a. Olivetti, Compaq/HP, Atea og Netkoncept. Siden sin start i edgemo i juli 2014 har Jørgen været en del af ledelsen, først som salgschef for Public og nu som Head of Services. Jørgen har et tæt samarbejde med Kenneth Knude Jensen og Søren Lassen, som er ledere for edgemo’s øvrige konsulenter.

Nyheder skrevet af Jørgen Holm

Azure & Datacenter

edgemo på SKI 02.03

"Jeg er så [indsæt kraftudtryk her] stolt af at være i en virksomhed, der på tre et halvt år er kommet fra nul til at være sammen med Atea og KMD på en af it-landets mest eksklusive og korteste lister…

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i edgemo Services eller mig direkte