Kåre er i 2022 overgået til at være Head of Group IT for den samlede organisation - Danoffice IT, edgemo og edgemo green. Da portrættet blev skrevet var Kåre Infrastructure Specialist.

Skrevet februar 2019

”Man har snakket meget om, at it-afdelingerne bliver overflødige, for "nu har vi købt sky-løsninger" osv. Vi har hørt det mange gange fx med Azure, som kan uendeligt meget. Problemet er bare, at hvis det KAN mange ting, så skal du VIDE mange ting! Den bevidsthed er vigtig i dag” 

Som en vildmand i en ødemark… Kåre sætter pris på, at der er noget at kæmpe for. Rutinearbejde, let som en leg, er ikke ham. Han vil have de opgaver, hvor han kan levere fuld værdi. ”Jeg elsker opgaver på et højt niveau. Hvor man bliver kastet ud med bar røv, en kniv og en plade chokolade – den slags udfordringer driver mig”. Når der er noget på spil, så har kunden og Kåre en mission.

Dén mission kan Lars Pedersen, som er IT-driftschef hos Danske Fragtmænd, godt nikke genkendende til: ”Kåre er kommet hos Danske Fragtmænd gennem flere år, og har leveret løsninger på områder som patching af servere og AD. Det unikke ved Kåre, er at han udfører opgaver, der involverer Udvikling og forretningen, hvor han selv kommunikerer med dem uden for afdelingen, og leverer ikke kun it-løsninger, men løsninger for hele forretningen. Kåre har et fantastisk samarbejde med vores teknikere, og ved ethvert besøg løfter han deres kompetence og peger på nye muligheder. De er især begejstrede for, at der altid leveres fuldt dokumenterede og automatiserede løsninger hver gang. Kåres personlighed, kompetence og professionalisme er medvirkende til, at Danske Fragtmænd betragter edgemo som en partner og ikke kun en leverandør.”

Og en anden af Kåre's kunder, som er i den absolut tunge danske erhvervsliga, supplerer: "Ingen opgave har været for stor for Kåre. Når vi har haft en udfordring, har han altid fundet en perfekt løsning, der var af høj kvalitet, på både kort og lang sigt. Kåre har en bred viden og har været en uvurderlig sparing på mange områder. Han er en af de konsulenter der tænker 'the extra mile', dvs. han stiller om nødvendigt spørgsmålstegn til, om det, vi oprindeligt havde tænkt os, nu også er det rigtige at gøre, og om man kunne gøre den foreslåede løsning bare lidt bedre".

Kåres erfaring og knowhow er håndgribelig, og han sætter gerne ord på mødet med edgemo. ”Jeg kom fra et sted, hvor jeg var en tung fisk, men i edgemo har vi alle et eller flere ekspertområder. Jeg kan altid finde en kvalificeret kollega at sparre med og ender dermed ikke med at blive den tekniske bagstopper. Det er super inspirerende og også edgemo’s tilgang: Vi har kun folk fra øverste hylde. Heldigvis har vi også en kultur, hvor vi er ærlige og siger nej til opgaver, vi ikke kan stå inde for. Det gavner både os og kunden, som ved, at vi er troværdige og professionelle. Vi forsøger ikke at være eksperter for enhver pris. Selvom det værste er at sige nej, så gør vi det, når vi ikke selv rækker. Det er faglig integritet”.

”Sagt lidt groft. Hvis man er selvudråbt Azure-ekspert, så svarer det til at vide ALT om alt dét, Microsoft har lavet 20 år bagud. Det siger lidt om spekteret i det her”.

Den tvivlsomme konsulent

Lad dig ikke narre af Kåre's ungdommelige ydre. På papiret står en it-udvikleruddannelse med en dato i 80’erne, og en årrække i computer-detail i 90’erne, hvilket han dog ret hurtigt blev træt af. Men så i år 2000 kom han ind på dét spor, der senere skulle lede ham til edgemo, da han hos Systematic i år 2000 fik sit første job, som kredsede om systemadministration. Herefter 13 år hos TDC Hosting, før han i 2017 endelig ramte edgemo.

”Egentlig var jeg meget i tvivl om, hvorvidt jeg overhovedet skulle være konsulent. Jeg havde gennem årene oplevet adskillige kapringsforsøg, men med edgemo var der noget, som trak i mig. I starten sagde jeg, at jeg helst ville sidde på kontoret og arbejde derudfra. Men - der gik præcist 14 dage, så var jeg ude på en stor, månedlang opgave hos en kunde. Og min skepsis blev gjort til skamme. Det var bare fedt – vi var i gang”.

AD mand!

Med Kåre følger (hardkåre) ekspertise i automatisering, forretningsprocesser, tekniske processer og certifikat-løsninger. Det kan også være ”nogle hårde Windows-orienterede løsninger, hvor kunderne godt kan bruge en ven”, som han selv siger det. ”Kompleksiteten stiger, så det handler om automatisering af tidligere håndbårne opgaver. Disse processer er super komplekse og koster stadig en masse tid derude, fx med onboarding af medarbejdere”. Kåre er bevidst om hans og kollegernes rolle. ”Hvis man arbejder i en it-afdeling, får man måske lov til at opgradere et AD en eller to gange i løbet af en karirre, men jeg har været inde over mange hundreder – og det kan jeg jo se på mine kolleger, at de også har. Vi excellerer på den slags opgaver”.

Der er behov for masser af lim!

Det felt, Kåre opererer på, er genstand for hastig udvikling, og han har set tendenser komme og gå. ”Man har snakket meget om, at it-afdelingerne bliver overflødige, for "nu har vi købt sky-løsninger" osv. Vi har hørt det mange gange fx med Azure, som kan uendeligt meget. Problemet er bare, at hvis det KAN mange ting, så skal du VIDE mange ting! Den bevidsthed er vigtig i dag”.

”Oprindeligt var det sådan, at hvis alle virksomheder endte med at bruge de samme standardiserede cloud-løsninger, så var det svært at skabe en konkurrencemæssig fordel gennem it”, siger Kåre og fortsætter: ”Det er dog blevet bedre, da cloud-løsningerne med årene har åbnet op for integrationer, men dem skal man så som virksomhed huske at tænke ind, så it igen kan hjælpe med at optimere forretningsgangene. Hvis vi alle sammen bare kører O365, så er vi begrænsede af det, vi kan, hvis man IKKE bygger ting på. Der er behov for at bygge mange ting på. Der er behov for masser af LIM til at skabe sammenhæng til forretningen. Og den lim er os og kundens ansatte i it-afdelingerne”.

Rejsen fra lille til stor

Kåre har før prøvet at tage turen igennem en vækstmaskine, så han er ikke nervøs for den fart, tingene tager i edgemo. ”Der er helt klart fart på væksten her, men kulturen er intakt og helt klart en af årsagerne til, at jeg er her. Jeg har prøvet den interne rejse, når en virksomhed vokser fra lille til større. Og jeg mener bestemt, vi er i stand til at trække den – så længe vi holder vores stil og organisationsstruktur”.

Irriterende type

Kåres fritid går med sønnen, kæresten og med rejser. Og så løber han. Meget. Han er med egne ord, en irriterende type for sine omgivelser: ”Jeg er sådan en, der enten lige har været ude at løbe – eller som er på vej ud at løbe”. Tiden med kæresten går bl.a. med koncerter, hvor han hellere plukker fra sin egen meget blandede smag, end hvad der lige spiller på P3 for tiden. Og hvad rejser angår, så taler vi om ægte passion. Det er ikke noget med en uges charterferie til samme sted hvert år. I stedet skal det helst være nye steder og nye oplevelser - Det kan begejstre Kåre så meget, at it og hverdag ryger i baggrunden.

Nyheder skrevet af Kåre Overgård

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Consulting eller mig direkte